Vafler & pandekager

Arme riddere – lav dem af dit tørre franskbrød

Arme riddereArme riddere er altid populært hjemme hos os. Vi får det nu heller ikke tit, for så sunde er de jo heller ikke. Men jeg hader virkelig at smide mad ud – og især hvis det er hjemmelavet mad. Sådan et hjemmebagt franskbrød kan man jo næsten begynde at græde over at skulle smide ud.

Så som oftest omsætter jeg det til noget andet. Nogle gange laver jeg i læssevis af brødcroutoner, andre gange kommer det opblødt i farsen til frikadeller. Gammelt brød kan også ryge i en ny gærdej, blive til rasp eller blive til lækre arme riddere.

Haps - arme riddere er lækre

Arme riddere er et rigtig godt indslag på brunchbordet eller blot søndagsmorgenbordet, når man vil gøre lidt særligt ud af det. Ind i mellem fungerer de arme riddere også som eftermiddagsmad til de sulte børn, som netop er vendt hjem efter en lang skoledag. Så er der ekstra stor glæde.

Uanset hvad, så smager arme riddere godt, man får brugt sit gamle brød, og man kan servere de søde brød med en masse forskelligt tilbehør til. Min yndlingsudgave er med kirsebærsirup, slåensirup eller blot hjemmelavet jordbærmarmelade.

Arme riddere med sirup

Opskrift på arme riddere

  • 1/2 stort eller et helt mindre franskbrød (gerne et gammelt hjemmebag)
  • 2 æg
  • 4 -5 dl mælk
  • 8 spsk rørsukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1/2 tsk kardemomme
  • smør

Slå æggene ud i en skål med en bred bund, og hæld derefter mælk i.

Tilsæt sukker og krydderier og pisk så med en elpisker eller en stavblender i et lille minut, til du har en ensartet, glat blanding.

Skær franskbrødet i skiver og halver evt.

Put en klat smør på en varm pande, dyp franskbrødsskiverne i æggeblandingen og læg derefter skiverne på den varme pande med smør. Steg brødet på begge sider, til brødet har en smuk gylden, tigerstribet farve.

Server de arme riddere med sirup, marmelade, gelé og rørsukker – eller hvad du nu har lyst til at spise sammen med dine arme riddere. Det kunne også være en lækker citrusfrugtsalat, ristede mandelsplitter og lignende.

God fornøjelse!

Arme riddere med kirsebærsirup

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar