Søde sager

Havregrynspandekager med banan

Havregrynspandekager med bananDisse små havregrynspandekager med banan er perfekte til eftermiddagskaffe eller som en ekstra lækker morgenmad søndag morgen. De er lavet på havregryn, æg og banan, hvilket gør dem dejligt mættende.

Nye toppings giver nye smage

Det gode ved pandekager er, at man kan variere sine toppings, så de smager forskelligt hver gang. På den måde bliver de anderledes om vinteren end om sommeren. Vi elsker at lave en skål med små stykker friskopskåret frugt, som vi drysser med lidt vaniljesukker, som smager dejligt at putte på sine små pandekager. Og havregrynspandekager smager nu også skønt med friske bananskiver med hyldeblomstsirup.

Forslag til toppings kunne være:

Små hjemmebagte havregrynspandekager med banan

Opskrift på små havregrynspandekager med banan (15 stk.)

  • 3 dl finvalsede havregryn
  • 1 dl hvedemel
  • 1/2 tsk bagepulver
  • et nip salt
  • 2 æg
  • 2 dl mælk
  • smør eller kokosolie til bagningen

Bland de tørreingredienser sammen i en mindre skål og slå æggene ud oveni. Hæld lidt mælk ved og blend blandingen godt med en stavblender. Til sæt det sidste mælk og blend en hurtigt omgang, så pandekagedejen er jævn og glat, i hvert fald så glat som den nu kan blive med havregrynene i.

Lad pandekagedejen stå og trække i ca. 15 min.

Varm en stor pande op og smelt lidt smør eller kokosolie til at bage pandekagerne i.

Hæld ca. 4 klatter dej på panden med lidt mellemrum mellem hver pandekage. Bag dem på begge sider til de er gyldne og lækre.

Server de små havregrynspandekager med banan med det samme med den topping, du synes allerbedst om.

God fornøjelse!

Havregrynspandekager med banan

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar