Søde sager

Rabarbersirup

Rabarbersirup

Rabarbersirup er noget af det lækreste, vi ved i familien. Forestil dig en portion skyr til morgenmad med lidt rabarbersirup hældt hen over og lidt hjemmelavet müesli på. Eller som som en lækker sauce på din isdessert. Eller hældt over nogle friskopskårede jordbær.

Rabarbersirup er også formidabelt, hvis du får lyst til at lave hjemmelavede flødeboller med rabarberskum eller hjemmelavet rabarberis til en lun sommereftermiddag.

Rabarber er god til sirup

Her får du opskriften på den lækreste sommersøde rabarbersirup med vanilje:

  • 2 dl rabarbersaft
  • 1 dl sukker
  • en halv brugt vaniljestang eller vaniljesukker (jeg gemmer altid stængerne, når jeg bruger vanilje)

Hæld rabarbersaften i en lille gryde og bland sukker og vanilje i. Sæt derefter saften til at koge. Kogetiden varierer, men du skal regne med at det tager min. en halv time at koge saften ind til en lækker sirup.

Det kan være svært at se, hvornår siruppen er færdig, men prøv at hælde en lille skefuld ud på en tallerken og lad den stivne – så får du en fornemmelse af, hvor sirupsagtig saften er blevet. Du kan lave siruppen mere eller mindre koncentreret. Hvis du synes den bliver for tynd, så koger du den bare op igen og kan evt. tilføje lidt mere sukker.

God fornøjelse!

Rabarbersirup er lækkert

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar