Rosenhaven

Rose Cornelia

Rose Cornelia

En af mine absolutte yndlingsroser er den engelske rose, som hedder Rose Cornelia. Jeg vil faktisk gå så langt som til at sige, at det er en af de smukkeste roser i min have.

Blomsterne er ikke ret store, men meget yndige og sidder i tætte klaser. Det er en af de første roser, der blomstrer i vores rosenhave, og første flor er i en smuk, smuk abrikosfarve, mens næste flor er i en mere mørk, koralrosa farve.

Knopperne er helt mørke, og de nyudsprungne blomsters kronblade en tone lysere, mens de ældste har helt lyse, næsten hvide kronblade. Kombinationen er yderst smuk.

Cornelia

Cornelia har en god vækst

Corneliarosen har en sundt og kraftig vækst. Den bliver bred med mange grene. Sommerskuddene er brunrøde og meget kraftige, og løvet er blankt og mørkegrønt. Rosen har få torne, og de lange blomsterstande egner sig glimrende til at afskære til vaser.

Rosa Cornelia

Plant Cornelia i staudebeddet

Cornelia er en rose med mange anvendelsesmuligheder. Du kan plante den i staudebeddet, du kan bruge den som hæk, eller du kan sætte den solitært eller i en potte. Jeg har tre Cornelia, og de står alle tre i rosenhaven, som er sydvendt, hvilket de godt kan lide. Rosen bliver ca. halvanden meter både i bredden og højden.

Cornelia er en sund rose

 

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

2 Kommentarer

 • Avatar
  Svar Helene Langhoff 7. december 2017 kl. 16:40

  Er din yndlingseksempel stadig Cornelia her mod slutningen af 2017? 🙂 jeg kan se dit indlæg er fra 2014. Dejlig blog at have fundet!

  • Trine Ellegaard
   Svar Trine Ellegaard 26. januar 2018 kl. 23:42

   Tak Helene 🙂 Dejligt, at du vil læse med!

   Og ja, Cornelia hører stadig til i min top tre – jeg ELSKER simpelthen den rose. Den er så smuk og romantisk.

   Mange hilsner Trine

  Skriv en kommentar