Konfekt, chokolade & slik

Hjemmelavede flødeboller med rabarberskum

Hjemmelavede flødeboller med rabarberskumSophia og jeg fik her for nyligt en brændende lyst til at lave hjemmelavede flødeboller. Vi har før lavet dem med lakrids, vanilje og jordbær, men denne gang var vi enige om, at vi skulle prøve noget nyt.

Det tager lang tid at lave hjemmelavede flødeboller, og det ligger i den svære ende. Men har du tålmodighed og mod på det, bliver du belønnet med en skøn dag, hvor du er rent til stede i nu’et. Vi hyggede os i dén grad med det, selv om det tog hele dagen.

Og det var det hele værd, da vi endelig kunne sætte tænderne i den først flødebolle med lækkert rabarberskum. MUMS!

Rabarberdrømme

Det nye blev rabarberskum, og det er nok en bedre beskrivelse at kalde flødebollerne for rabarberdrømme, for de smagte virkelig himmelsk.

Vi havde et glas rabarbersirup til at stå i køleskabet fra i sommers, som vi brugte, men du kan sagtens lave rabarbersirup her om vinteren også, hvis du har frosne rabarber fra sommeren eller købt i supermarkedet (til nøds).

Flødeboller med rå marcipanbund og pyntet med tørret rabarber

Bunden har vi denne gang valgt skulle være ren rå marcipan. Vi har nogle gange bagt marcipanbundene, men personligt kan jeg bedre lide dem rå. De passer lige som bedre med konsistensen i flødebollen. Næste gang har vi dog planer om at prøve at lave en hjemmebagt kiksebund.

Flødebollerne er dyppet i mørk chokolade og pyntet med frysetørrede rabarber, som vi har knust til rabarberstøv i en morter.

Hjemmelavede flødeboller med knæk

Opskrift på hjemmelavede flødeboller med rabarberskum

Opskriften gav os ca. 50 små flødeboller

Se opskriften på rabarbersirup her.

  • ca. 200 g ren rå marcipan
  • 100 g sukker
  • 2 dl rabarbersirup
  • 75 g glukose
  • korn fra 1/2 stang vanilje
  • 100 g pasteuriserede æggehvider
  • 1 spsk sukker
  • 200 – 300 g mørk tempereret chokolade
  • frysetørret rabarber

Begyndt med at rulle marcipanen ud. Brug flormelis for at forhindre, at den hænger fast i bordet. Stik bunde ud i en passende størrelse, men pas på de ikke bliver for store. Vi brugte portvinsglas.

Hæld rabarbersirup, vaniljekorn, sukker og glukose i en gryde og bring det i kog. Massen skal koge til den er 115 grader varm, så her skal du bruge et sukkertermometer. Jeg har både et infrarødt termometer og ét jeg kan sætte i gryden, mens det koger, og det er det sidste, der virker bedst for mig her.

Pisk nu æggehvider og sukker stift og tilsæt derefter den varme sirup i en tynd stråle, imens du pisker. Du skal piske i mindst 5 minutter.

Hæld nu marengsen i en sprøjtepose og og sprøjt den på bundene. Pas på de ikke bliver flade, men lav en høj top.

Stil nu flødebollerne ved stuetemperatur i 5 – 6 timer, inden du overtrækker dem med tempereret chokolade. Det er vigtigt, at chokoladen er tempereret ellers får flødebollerne ikke det der lækre knæk. Det er lidt en flad fornemmelse at spise en flødebolle uden knæk, selv om vi godt kan blive enige om, at hjemmelavede flødeboller smager godt uanset hvad.

Tempereret chokolade laver du ved at hakke chokoladen meget fint (og det er meget bogstaveligt ment), hvorefter du varmer godt halvdelen i et vandbad til 48 grader – brug et termometer. Hæld ca. 2/3 af den opvarmede chokolade over resten af den finthakkede chokolade i en skål. Lad det smelte lidt og rør det derefter rundt. Chokoladen må ikke overstige en temperatur på 34 grader, så er den ødelagt. Ideelt set skal den være 31 – 32 grader. Tilfør evt. lidt mere af dem smeltede chokolade efterhånden, som den køler ned, men pas på temperaturen.

Du kan overtrække flødebollerne ved at dyppe dem ned i chokoladen og snurre rundt, eller du kan hælde chokoladen over dem, mens de står på en rist. Hvis der er huller, kan du dække dem med en pensel eller en finger med chokolade på.

Drys med knust, frysetørret rabarber, inden chokoladen størkner.

Flødeboller lavet med hjertet

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar