Disse hjemmelavede chokoladeskeer er så fine – enten at lave til en hyggestund i vintermørket eller som en lækker gave eller værtindegave. Skeerne er hurtige at lave og bliver meget flotte, hvis du bruger gamle sølvskeer.
Genbrugsskeer og chokolade
De hjemmelavede chokoladeskeer er så indbydende at sætte på bordet sammen med varm kakao som et lille ekstra pift. Lige pludselig får alle lyst til varm chokolade.
Men de er da også helt utroligt flotte, skeerne. Man kan lave dem med forskellig slags chokolade, både mørk, lys og hvid, enkeltvis eller som en blanding. Derudover kan man pynte skeerne med alverdens pynt: Små skumfiduser, hakket slikstok, tørrede blomsterblade, bipollen, kaffebønner og hvad man nu ellers har liggende.
Man kan også tilføje en smag, sådan at man får en krydret kanelchokolade, eller vanilje eller nellike.
Det er sjovt at lege med, og det er noget, som børn også kan være med til at lave og pynte, fordi det er så nemt.
Er du inviteret ud, kan du evt. medbringe et par chokoladeskeer til husets børn som en slags værtsgave til dem – det er jeg sikker på, de vil sætte pris på. Pak skeerne ind i cellofan eller små gennemsigtige poser og bind et smukt bånd om. Skal posen pyntes ekstra, kan du sætte et lille stykke gran eller grønt i eller en lille juleklokke.
Find sølvskeerne i skufferne, i genbrugsbutikker eller antikvitetsbutikker.
Sådan laver du chokoladeskeer (ca. 10 stk. – afhængigt af størrelsen på skeerne)
- 10 fine gamle sølvskeer – de må gerne være forskellige, og du kan bruge både spise- og teskeer
- ca. 150 g mørkchokolade
- ca. 100 g lys chokolade
- ca. 50 g hvis chokolade
- evt. krydderier
- Pynt: Fx slikstokke, skumfiduser, tørrede blomster eller lavendler, kaffebønner eller lignende
Alle chokoladeangivelser er vejledende – lav den mængde, som nogenlunde passer til det antal skeer, du har, og med den slags chokolade, du foretrækker.
Smelt chokolade hver for sig – enten i vandbad eller i mikroovnen.
Læg skeerne på et skærebræt, så de ligger så vandrette som muligt. Det gør du ved at lægge noget under skaftet, det kan være et ekstra skærebræt en køkkenkniv eller en bog eller lignende.
Hæld chokolade på skeerne og lad chokoladen størkne lidt. Sprøjt derefter en anden farve chokolade på eller pynt med tørrede blomster, skumfiduser, knust slikstok eller kaffebønner eller hvad du synes, de skal pyntes med.
Lad chokoladen sætte sig.
Anvendelse: Lav varm kakao og hæld i en kop og stik chokoladeskeen ned og rør rundt.
Du kan også varme mælk op og lave en kop mokka ved at tilsætte neskaffe og derefter røre rundt med chokoladeskeen.
God fornøjelse!
Ingen kommentarer