Hjemmelavet appelsinsukker er en lækker lille sag, som kan spise på desserter, kager og brød, på pandekager og vafler eller ovenpå græsk yoghurt. Det er en syrligsød sukker, som er helt utroligt nemt at lave.
Kryddersukker – sukker med smag
Det her med at lave forskellig slags kryddersukker er noget, som jeg er helt vild med. Det kan tilføre en kage eller pandekage noget ekstra, som kan hæve det hele lidt op.
Krydret sukker tilfører nemlig smag. Det kan være smagen af jul som i denne appelsinsukker, eller det kan være smagen af sommer som i en rosensukker. Det giver bagværket en hel anden smagsoplevelse, som kan være en ganske unik smag.
Kryddersukker er nemt at lave, for det er i princippet bare sukker, som kværnes sammen med appelsinskal, blomsterblade eller krydderier og urter. Det er hurtigt at flække sammen til brug på en dessert eller en kage.
Når du laver appelsinsukkeret, så skal du være opmærksom på ikke at få det hvide under skallen med, da alle bitterstofferne sidder her, og din sukker kan risikere at blive meget bitter eller bedst. Skæl skallen af appelsinen så tyndt, du kan. Der kan være stor forskel på tyndskrællere, og hvor tyndt man rent faktisk kan skrælle med dem.
Opskrift på appelsinsukker (1 lille sylteglas)
- 100 g sukker – du kan bruge hvidt sukker eller rørsukker eller en blanding af begge dele.
- skal af to appelsiner
Vej sukkeret af og kom det i en lille minihakker – sådan en, som ofte følger med en stavblender. Har du ikke sådan en, kan du lave sukkeret i en høj kande med din stavblender.
Skræl skallen af appelsinerne meget tyndt og uden at få det hvide med under skallen.
Kom appelsinskallerne ned til sukkeret og kør stavblenderen indtil sukkeret er helt orange, og appelsinskallen er findelt i sukkeret.
Hæld sukkeret på glas og brug det gerne med det samme eller inden for en uges tid. Efterhånden som det står, vil det blive mere vådt. Her fylder du blot mere sukker i.
God fornøjelse!