Menu
Kryddersukker, pynt & kandiseret

Lavendelsukker

Lavendelsukker

At lave sin egen lavendelsukker er en fornøjelse og noget, der kun tager ganske få minutter. Det blomsterkrydrede sukker smager skønt i te, på pandekager, på yoghurt og desserter og som drys ovenpå glasur.

(OBS: Dette blogindlæg indeholder affiliatelinks – læs mere nederst på siden)

Duftende blomstersukker

Lavendelsukker hører til en af de hurtige ting, man kan lave med de spiselige blomster i haven. Og selvfølgelig skal man lave en dejlig krydret blomstersukker med lavendelsmag, for det er både hyggeligt, romantisk og smager godt.

Kryddersukkeret kan bruges alle de steder, hvor du almindeligvis ville bruge sukker. Men jeg synes, blomstersukker er særlig godt på pandekager og et lille drys i te. Og så er det fantastisk at bruge som drys ovenpå glasur. Du kan også bruge lavendelsukker som knasesukker på jordbær med mælk eller blot oven på din morgenyoghurt eller dine havregryn.

Det er både nemt og hurtigt at lave kryddersukker selv. Jeg bruger altid den lille minihakker, som følger med en stavblender, til at blende småting, og den er helt perfekt til formålet. Det tager ikke mange splitsekunder at lave kryddersukker, og med blot to ingredienser er det til at overskue.

Lavendelsukker er i øvrigt perfekt og rigtig hyggeligt at medbringe som værtindegave eller bare som en lille venindegave til én, du holder af. Pak sukkeret fint ind i et lille sylteglas eller en gennemsigtig pose (beregnet til mad) med en fin sløjfe om og et par hele, tørrede lavendelblomster med stilk stukket i.

Hjemmelavet kryddersukker med lavendel

Opskrift på lavendelsukker

Du finder den nemme opskrift på det smagfulde sukker med lavendelblomster lige nedenfor. Du kan både bruge friske og tørrede lavendler. Har du ikke lavendler i haven, kan du købe lavendler, som kan bruges i madlavning i helsekostbutikker og på nettet.

Du kan fx købe tørrede lavendelblomster hos Helsebixen. Her er der gratis fragt uanset beløb, og varerne bliver sendt lynhurtigt afsted. Hos Helsebixen kan du købe poser med tørrede lavendler i tre størrelser: 70 g100 g eller 1000 g

Tørrede lavendler
Tørrede lavendler 100 g
Stor pose tørrede lavendler

Er du i øvrigt vild med lavendler, så kan det være, at disse udvalgte opskrifter med lavendelblomster også vil inspirere dig:


Lavendelsirup

Lavendelsnaps

Hvide asparges med lavendelvinaigrette

Mirabellemarmelade med lavendel og kardemomme

Sukkerbodyscrub med rose og lavendel

Lækker velkomstdrink med Asti og lavendelsnaps


Se alle opskrifter med lavendel

Hjemmelavet lavendelsukker
Lavendelsukker

Lavendelsukker

At lave sin egen lavendelsukker er en fornøjelse og noget, der kun tager ganske få minutter. Det blomsterkrydrede sukker smager skønt i te, på pandekager, på yoghurt og desserter og som drys ovenpå glasur.
Forb. tid 2 min
Tilb. tid 3 min
Samlet tid 5 min
Ret Kryddersukker
Køkken Fransk
Antal 1 glas

Equipment

 • 1 minihakker

Ingredienser
  

 • 1 dl hvid sukker eller rørsukker
 • 1 stor spsk tørrede lavendler eller friske lavendelblomster

Sådan gør du
 

 • Kom halvdelen af sukkeret i en lille minihakker eller lignende sammen med lavendelblomsterne.
 • Blend et halvt til et helt minut, til blomsterne er blendet med ud i sukkeret, og det er blevet svagt lilla.
 • Tilsæt resten af sukkeret og giv et par hurtige blend, så sukkeret blendes med uden at knuses.
 • Bruger du friske blomster, kan sukkeret være en smule fugtigt, og derfor skal det stå og tørre på køkkenbordet en dags tid. Giv det evt. en kort tur mere i minihakkeren, hvis det klumper sig sammen.
 • Hvis du bruger tørrede lavendelblomster, er sukkeret klar til at komme på glas.
 • Drys evt. nogle små hele tørrede lavendelblomster ovenpå sukkeret som pynt.

Noter

Vær opmærksom på, at der dannes sukkerstøv i minihakkeren, når du blender. Vent derfor 10 sekunder med at tage låget af, når du kigger til det, så du ikke får støvet op i ansigtet – det skal lige have lov til at lægge sig først.
Keyword Lavendel
Lavendelsukker

Dette blogindlæg indeholder affiliatelinks, hvilket betyder, at jeg tjener en skilling, hvis du klikker dig videre og foretager et køb. Jeg linker kun til varer og produkter, som jeg enten selv bruger eller som jeg vil anbefale. Klikker du på et link og køber, så støtter du samtidigt mit arbejde med at udvikle opskrifter, som jeg kan lægge ud til dig og alle andre – ganske gratis og uden forstyrrende reklamer.

Om forfatteren

Trine er freelance-skribent og blogger med en passion for æstetik, det gode liv, litteratur og bevidst nærvær.

Ingen kommentarer

  Læg en kommentar