Menu
Kryddersukker, pynt & kandiseret

Mælkebøtteblomstersukker

Hjemmelavet mælkebøttesukker

På ingen tid kan man lave sin egen solgule sukker af mælkebøtteblomster, som kan bruges alle de steder, hvor du ellers ville bruge sukker: Som drys på pandekager, i kagedej og småkagedej, i te og bagværk og meget mere.


Solgul sukker

Mælkebøtteblomstersukker har den smukkeste solgule farve og er en fornøjelse både at lave og at bruge forskellige steder i køkkenet efterfølgende. Forestil dig at servere pandekager med solgul sukker for nogle søde børn – og gerne serveret med et iskoldt glas mælkebøttesaft.

Eller at drysse den gule sukker henover glasuren på en kage eller en småkage eller blot komme sukkeret kagedejen eller brøddejen, så den får en let lysegul farve. Det er da både smukt og sjovt og indbydende. Derudover kan du bruge mælkebøttesukkeret til at lave den dejligste sukkerscrub med mælkebøtte.

Mælkebøtteblomster indeholder utrolig meget farvestof, og man er nødt til at plukke dem med gummihandsker på. Med mindre man altså er helt på det rene med at få meget gule fingre efterfølgende. Men det giver altså den den smukkeste kryddersukker.

I øvrigt er det ikke en hel dum idé at bruge mælkebøtteblomsterne i sukker, da de er kendt for deres gode helseegenskaber. Blomsterne indeholder masser af antioxidanter og nogle mener endda, at planten kan virke kolesterolnedsættende.

Mælkebøtter er også kendt for at være godt for fordøjelsen og leveren og kan hjælpe mod en urolig mave. Det er blandt andet, fordi mælkebøtter indeholder så mange bitterstoffer og bidrager til at afgifte leveren.

Du kan lære mere om mælkebøttens gode egenskaber her.

Solgul mælkebøtteblomstersukker

Opskrift på mælkebøtteblomstersukker

Lige her under finder du den meget enkle og utroligt nemme opskrift på den solgule sukker. Den kan laves på et par minutter, når først du har plukket mælkebøtteblomsterne.

Vær opmærksom på, at du plukker mælkebøtterne et sted, hvor de ikke er forurenede af hverken sprøjegifte, trafik eller støv og skidt. Et godt sted at plukke mælkebøtterne er i din egen have eller på en uberørt eng. Undlad så vidt muligt at plukke mælkebøtterne i vejkanten eller i grøften langs marker, hvor der er risiko for, at de kan være blevet sprøjtede.

Bliver du inspireret til at lave flere ting med mælkebøtteblomster, så kan det være, at disse udvalgte opskrifter med mælkebøtter også vil interessere dig:


Mælkebøttesnaps

Mælkebøttegelé

Mælkebøttesaft

Mælkebøttesirup

Mælkebøtteblomstereddike


Se alle opskrifter med mælkebøtter her

Mælkebøtteblomstersukker
Mælkebøtteblomstersukker

Mælkebøtteblomstersukker

På ingen tid kan man lave sin egen solgule sukker af mælkebøtteblomster, som kan bruges alle de steder, hvor du ellers ville bruge sukker: Som drys på pandekager, i kagedej og småkagedej, i te og bagværk og meget mere.
Forb. tid 5 min
Tilb. tid 2 min
Samlet tid 7 min
Ret Kryddersukker
Køkken Dansk
Antal 1 glas

Equipment

  • 1 minihakker, stavblender eller morter

Ingredienser
  

  • 1 dl hvid sukker
  • ca. 10 store mælkebøtteblomster – kun det gule

Sådan gør du
 

  • Pluk ca. 10 store mælkebøtteblomster og hiv de gule kronblade af, så du ikke får noget grønt med – det er nemlig meget bittert.
  • Kom de gule kronblade i en minihakker sammen med sukker og kør et minuts tid, til sukkeret er helt gult og alle de gule kronblade er kværnede. Alternativt kan du bruge en stavblender eller en morter.
  • Læg det gule mælkebøtteblomstersukker til tørre på et stykke bagepapir til næste dag.
  • Fold bagepapiret sammen om mælkebøtteblomstersukkeret og knus det fra hinanden. Saften fra kronbladene vil nemlig samle sukkeret i små knolde.
  • Kom sukkeret i et sylteglas og opbevar det med låg på.
Keyword Forår, Mælkebøtter
Solgul sukker af mælkebøtteblomster

Om forfatteren

Trine er freelance-skribent og blogger med en passion for æstetik, det gode liv, litteratur og bevidst nærvær.