Menu
Kroppen

Sukkerscrub med mælkebøtte

Sukkerscrub med mælkebøtte

Lav en nem og lækker sukkerscrub med mælkebøtterne fra din have. Bodyscrub’en bliver solgul og giver glans og glød til huden samtidigt med, at den sliber, renser og blødgør. Mælkebøtter strammer huden op og lindrer irritationer og ømme muskler.

Solgul bodyscrub

En sukkerscrub med mælkebøtte er både nem og hurtig at lave selv hjemme i køkkenet. Man laver den med friskplukkede mælkebøtteblomster, hvor man bruger den gule del fra kronbladene. Når de gule mælkebøttekronblade bliver kværnet med sukker og en god olie, får man denne flotte scrub.

Og sukkerscrub’en er ikke bare smuk, den er også god for huden. Mælkebøtter kan nemlig hjælpe med at åbne porrerne i huden, så huden har nemmere ved at afgive urenheder, giftstoffer og skidt. Og derudover strammer mælkebøtte huden op og giver den næring og fugt – her sammen med en god mandelolie.

Mælkebøtten har i det hele taget en masse gode egenskaber i forhold til hudpleje og er kendt for at hjælpe med at gøre huden smuk og pæn, bl.a. ved at gøre den mere elastisk og afdæmpe cellulitis. Man anvender ofte mælkebøtte mod akne og eksem, men planten kan også bruges til at udglatte rynker og linjer i huden og lysne leverpletter. Prøv fx også at lave denne fantastiske mælkebøttesalve, som kan bruges mod ømme muskler og til at lindre irritationer i huden. Og som giver huden den smukkeste glans.

Du kan lære mere om mælkebøttens gode egenskaber her.

Nem hjemmelavet bodyscrub med mælkebøtte

Opskrift på sukkerscrub med mælkebøtte

Du finder opskriften på den solgule sukkerscrub lige her under. Pluk så store og flotte mælkebøtteblomster som muligt og sørg for kun at bruge det gule fra blomsten.

I opskriften er der anvendt mandelolie, som gener sig utrolig godt til hudpleje, da den giver fugt og nyt liv til huden og desuden lindrer irriteret, tør og inflammeret hud. Har du ikke mandelolie, kan du dog sagtens erstatte den af en anden god olie, fx bare en helt almindelig olivenolie. Der er selvfølgelig forskel på olier, så scrub’en vil blive en lille smule forskellig alt efter, hvilken olie du anvender.

Har du lyst til at lave flere naturlige pleje- og skønhedsprodukter, så kan det være, at disse opskrifter også vil interessere dig:


Morgenfrue body butter

Rosen-honning ansigtsmaske

Sukkerbodyscrub med rose og lavendel

Hjemmelavet læbepomade med honning og mynte

Bodyscrub med kaffegrums


Se alle opskrifter på naturlig kropspleje

Lækker sukkerscrub lavet med gule mælkebøtteblomster
Sukkerscrub med mælkebøtte

Sukkerscrub med mælkebøtte

Lav en nem og lækker sukkerscrub med mælkebøtterne fra din have. Bodyscrub'en bliver solgul og giver glans og glød til huden samtidigt med, at den sliber, renser og blødgør. Mælkebøtter strammer huden op og lindrer irritationer og ømme muskler.
Forb. tid 5 min
Tilb. tid 5 min
Samlet tid 10 min
Antal 1 glas

Equipment

  • 1 minihakker eller lignende

Ingredienser
  

  • 1 dl mælkebøttesukker – laves af kronbladene fra 10 mælkebøtteblomster og 1 dl hvid sukker
  • 1/2 dl mandelolie
  • ca. 8 dråber rosengeraniumolie eller en anden velduftende æterisk olie, som du godt kan lide

Sådan gør du
 

  • Start med at lave en mælkebøttesukker ved at blende de gule kronblade fra 10 mælkebøtteblomster med 1 dl hvid sukker i en lille minihakker eller lignende.
  • Bland mælkebøttesukker med mandelolie og rosengeraniumolie og rør det godt sammen.
  • Kom skrubbecremen i et lille sylteglas med låg, så det er klar til brug.
  • Sukkerscrub med mælkebøtte kan holde sig i flere uger i et tætsluttende glas. Sæt gerne skrubbecremen på køl, når du ikke bruger den.
Keyword Mælkebøtter, Naturlig skønhedspleje, Sommer
Opskrift på hjemmelavet sukkerscrub med mælkebøtte

Om forfatteren

Trine er freelance-skribent og blogger med en passion for æstetik, det gode liv, litteratur og bevidst nærvær.