Kroppen

Bodyscrub med syrenblomster og citron

Bodyscrub med syrenblomster og citronDenne lilla bodyscrub med syrenblomster og citron er en virkelig dejlig sukkerscrub med en frisk duft af sommer og renhed. Brug den til at slibe døde hudceller af kroppen i badet, til at skrubbe sand af fødderne eller til at få de fineste, glatte hænder efter havearbejdet.

En bodyscrub til det hele

Hemmeligheden bag en smuk hud ligger i ordentlig exfoliering, fordi vi er nødt til at fjerne kroppens døde hudceller. Huden afkaster op mod en million celler i timen, og derfor er det vigtig at gøre exfoliering til en del af din daglige plejerutine. Hvis du kun smører dig ind i fugtighedcreme uden at exfoliere, fastholder du blot de døde hudceller i cremen.

Jeg har altid en hjemmelavet bodyscrub til at stå i badeværelset og som regel også en mindre portion ved håndvasken i køkkenet. Flere gange om ugen giver jeg kroppen en exfolieringstur i forbindelse med badet, hvilket giver huden den dejligste glød og får den til at se frisk og sund ud. Især på denne tid af året, hvor vi er ude i sommersolen og måske endda solbader, er det nødvendigt at skrubbe døde hudceller af, efterhånden som vi bliver mere solbrune.

Rensende, opstrømmende og blødgørende

Bodyscrub’en med syrenblomster og citron er baseret på en duftneutral kokosolie, som virker som en slags fugtighedscreme på huden, og derfor blødgør du samtidig huden, når du bruger skrubbecremen i badet. Citron indeholder store mængder vitamin C samt essentielle mineraler og antioxidanter. C-vitamin stimulerer hudens collagen-produktion og virker opstrammende og rensende, så huden ikke så hurtigt danner linjer og rynker. De friske syrenblomster fungerer som duftgiver og anvendes i stedet for essentielle olier.

Har du beskidte og ru havehænder, er denne bodyscrub med syrenblomster og citron yderst velegnet til at rense hænderne rene og samtidigt blødgøre dem.

Bodyscrub med syrenblomster og citron

Opskrift på bodyscrub med syrenblomster og citron

  • 1 dl syrensukker
  • 1/2 dl duft- og smagsneutral økologisk kokosolie
  • revet skal af 1 citron
  • 2 spsk frisk citronsaft

Start med at lave en lilla syrensukker på friske syrenblomster. Se opskriften her.

Bland syrensukker med kokosolie, revet citronskal og citronsaft og rør det godt sammen.

Kom skrubbecremen i et lille sylteglas med låg, så det er klar til brug.

Bodyscrub med syrenblomster og citron kan holde sig i 1-2 uger. Farven vil hurtigt aftage, så skrubbecremen vil være smukkest de første dage, men virke lige så godt efter en uge.

God fornøjelse!

Bodyscrub med syrenblomster og citronBodyscrub med syrenblomster og citron

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar