Vi elsker hotdogs, men det skal allerhelst være luksushotdogs med hjemmelavet tilbehør. Griller du meget om sommeren, kan det godt betale sig at lave tilbehøret selv – så ved du også, hvad du spiser.
Alle elsker hotdogs!
Jeg tror, vi alle kender det: Trangen til en hotdog! Den kan komme over os helt uventet, men meget insisterende. På en måde så vi bare MÅ have en hotdog. Det kan være, fordi vi har gået forbi pølsemanden i gågaden og indtaget den uimodståelige og meget fristende duft – OG holdt tilbage. Det kan være, fordi vi har snakket om hotdogs eller set nogen spise hotdogs i fjernsynet.
Under alle omstændigheder skal der hotdogs på bordet en gang i mellem. Men der er ret stor forskel på hotdogs man laver af færdige produkter fra supermarkedet og hjemmelavede luksushotdogs, hvor man har brugt tid og kræfter på at at bage brødene selv og lavet sin egen hjemmeproduktion af sennep, ketchup, remoulade og ristede løg.
Det lyder besværligt, ikke? Men det er faktisk hverken særlig kompliceret eller tidskrævende. Det er blot, fordi vi i vores hoveder forstår hotdogs som hurtigmad, noget vi ikke skal bruge tid på. Men jeg vil gerne plædere for, at vi også investerer tid i at lave en rigtig god hotdog.
Hvad skal der i en god klassisk hotdog?
Først og fremmest tager en luksushotdog udgangspunkt i en god pølse. Her kan der være stor forskel på, hvad man er til, men de færreste har nok tid og overskud til at lave pølser selv. Det er heller ikke nødvendigt, for du kan finde velsmagende og gode pølser hos slagteren eller du kan fx stege din egen medister og bruge som pølse.
Se opskriften på hjemmelavede hotdogs med medister, surkål og friteret grønkål.
Hotdogbrød
Derudover skal der et godt og smagfuldt pølsebrød til, som gerne må være fyldig og svampet, uden at være kompakt eller sej.
Her er nogle virkelig lækre pølsebrød, som er lavet på kartoffelmos og kærnemælk, hvilket gør dem svampede, bløde og fyldige.
Se opskriften på de bedste hjemmebagte hotdogbrød.
Stærk sennep
Og så er der tilbehøret! De fleste vil nok nødigt undvære senneppen, som du ganske let og enkelt kan lave selv – endda med god styrke. Og hvis du gerne vil give senneppen en bestemt smag, tilsætter du blot din yndlingskrydderurt.
Se opskriften på hjemmelavet stærk sennep.
Ketchup
Ketchup skal der selvfølgelig også til, og en hjemmelavet ketchup er helt fantastisk smagfuld og lækker. Og jeg vil virkelig opfordre dig til at prøve at lave den selv. Her er opskriften på “vinterudgaven” af tomatketchup, men dyrker du selv tomater, skal du selvfølgelig lave den på dine egne hjemmedyrkede tomater.
Se opskriften på hjemmelavet tomatketchup.
Remoulade
Remoulade er en anden vigtig bestanddel i den klassiske hotdog, og her må jeg sige, at en hjemmelavet remoulade til enhver tid slår en køberemoulade. Den hjemmelavede version er fuld af friskhed og velsmag og kan stort set spises på alting. Samtidig tager den næsten ingen tid at lave, og lige nu er der jo masser af purløg i haven.
Se opskriften på hjemmelavet remoulade.
Syltede agurker
Selvfølgelig skal der hjemmesyltede agurker til, og det er jo det nemmeste i verden at lave. Lav flere glas, så du har til lang tid. Man må aldrig gå ned på syltede agurker.
Se, hvordan du laver syltede agurker.
Ristede løg
Luksushotdogs skal også have hjemmelavede ristede løg. Og det er virkelig lækkerier og luksusspise, og ristede løg får en helt anden betydning, når man laver dem selv. Og igen: Det er ikke så frygtelig besværlig og tager ikke særlig lang tid, men er helt sikkert arbejdet værd.
Se, hvordan du laver dine egne hjemmelavede ristede løg.
Luksushotdogs og hotdogs i nye klæder
Jeg håber, du har fået inspiration til at lave dine egne luksushotdogs. Her er det den klassiske hotdog, men prøv også gerne andre versioner med fx tzatziki eller en hjemmelavet salsa.
God fornøjelse!