Hjemmelavede hotdogs med medister fører hotdogs ind i en helt ny dimension. Selv om vi alle ind i mellem kan “crave” efter en god hotdog fra pølsemanden, så er det sjældent en følelse af velbehag, man har, når man har fortæret en ristet hotdog.
Disse hotdogs består af hjemmebagt brød med medisterpølse, surkål med chili og frittereret grønkål og kålrabi. Du bliver mæt, uden at blive dårlig, og du har en god fornemmelse i maven bagefter. Og så smager de bare fremragende.
Desværre kan du ikke spise lige så mange, som du plejer, fordi hjemmelavede hotdogs både fylder mere og mætter mere.
Opskrift på hjemmelavede hotdogs
Du skal bruge:
- 1 god medisterpølse
Kog og steg medisterpølsen, så den er klar, når brødet er færdigbagt, og du har lavet tilbehøret.
Surkål
- 300 g revet hvidkål
- 1/2 mediumstærk chili – fin snittet
- 1/2 løg
- 2 dl æblecidereddike
- 2 dl sukker
- salt
- evt. 1 fed hvidløg
Det hele kommes i en gryde og koges indtil kålen er al’ dente. Hvis du bedre kan lide, at kålen er helt mør, så kan du give det et opkog i vand først. Du kan justere surheden i kålen ved at tilføre mere eddike eller sukker. Det er en smagssag, men vi kan godt lide, at der er godt med syre, da medisteren er ret fed i sig selv.
Friteret kål
- grønkål
- kålrabi
- ca. 2 dl olie i en lille gryde fx oliven- eller rapsolie, som kan tåle høj varme
Fintsnittet grønkål steges i rigeligt olie (så gryden kommer til at virke som en friture) indtil kålen er sprød. Afdryp kålen på et stykke køkkenrulle. Det samme gør du med kålrabien, som du forinden river på et rivejern. Krydr de friterede grøntsager med salt.
Hotdog-brød
Dette her er en helt almindelig flutedej, men den er rigtig god til pølsebrød.
- 5 dl vand
- 50 g gær
- 1/2 dl olie
- 3 spsk sennep
- 200 g grahamsmel
- ca. 500 g mel
Rør gæren ud i lunken vand, tilsæt olie og sennep og mel lidt af gangen. Dejen røres fint med røremaskinen. Den skal være helt glat.
Lad den hæve ca. 1/2 time.
Slå dejen ned og rul den til brød i den længde, du ønsker.Lad brødene efterhæve i ca. 15 minutter.
Pensl med æggeblomme og bag brødene ved 200 grader i ca. 15 min. Det er en god ide at drysse med eksempelvis havsalt, chili, sesam eller lignende.
Brødet kan du også justere i ved at skrue op og ned for mængden af groft mel, bare pas på det ikke bliver for tørt, da groft mel suger mere væske.
Det bløde friske brød og den “våde” kål gør, at man ikke behøver ketchup og remoulade. Men lidt sennep eller aïoli på indersiden af brødet er lækkert. Det friterede grønt smager næsten som ristede løg.