Gærbrød

Favoritbrød – hjemmebagt brød, du aldrig bliver træt af

Vores bedste brødAf al brød vi bager (og vi bager meget brød) er disse brød uden tvivl vores favoritbrød. Brødet har en helt utrolig lækker og varm smag af malt og sirup uden at være for sød og uden at være for maltet.

Brødet har en mellemtyk skorpe, som er blød, men sej (du kan sagtens lave skorpen mere sprød, hvis du er til det, så spryer du bare med vand ind i ovnen, mens det bager). Brødens indre er svampet og blødt.

Når du rister brødet bliver skorpen sprød og knasende, mens brødets indre forbliver blødt. Det er det, der gør det så emminent som ristebrød.

Favoritbrøder smager fantastiskEt brød med muligheder

Børnene elsker brødet – både friskbagt og ristet på en brødrister efter nogle dage.

Det er også et brød, vi bruger som madbrød. Prøv fx at riste det og servere det med frisklavet bruscetta eller hjemmelavede tapenader, persillepesto, auberginecreme eller hummus.Det smager himmelsk på en sommeraften, eller når du længes efter en.

Derudover er favoritbrødet simpelthen perfekt til ostebordet.

Samtidigt er brødet utroligt nemt at bage, og det betyder også noget i en travl hverdag. Du får to ret store brød af en portion dej, og ét brød rækker fint til morgenmad til vores familie på fem.

Opskrift på favoritbrød

  • 6 dl vand
  • 1/2 øl (vi bruger oftest en mørk øl)
  • 50 g gær
  • 50 g sirup (almindelig eller fx ahorn)
  • 2 spsk. salt
  • 150 g sigtemel
  • 150 g rugmel
  • ca. 800 g hvedemel

Rør gæren sammen med vand, sirup og salt. Bland derefter resten af ingredienserne i og rør dejen godt. Vi rører den på maskine og hælder hvedemelet på lidt ad gangen.

Stil dejen til hævning i ca. en time eller til den har dobbelt størrelse.

Hæld derefter dejen ud på et meldrysset bord og giv den en kort æltetur, så du slår luften ud af dejen. Dej dejen i to og form den til to brød, som du lægger ved siden af hinanden på den lange side af bagepladen.

Lad brødene efterhæve i ca. 45 minutter.

Sæt brødene i en 260 grader varm ovn. Sæt efter 10 minutter temperaturen ned til 200 grader og bag brødene færdige i ca. 15 – 20 minutter.

Tag brødene ud og lad dem afkøle på en bagerist.

God fornøjelse! Måske bliver det også dit favoritbrød?

Brødet smager skønt af malt

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar