Supper

Cremet blomkålssuppe med persillepesto og rugbrødscroutoner

Blomkålssuppe med persillepesto

Der er intet som suppe her i de kolde vintermåneder. Suppe føles så dejligt nærende for kroppen i en tid, hvor kroppen ikke får nok lys og sol, og hvor man bare har lyst til at putte sig under dynen eller foran brændeovnen med et tæppe.

Denne cremede blomkålssuppe med persillepesto og rugbrødscroutoner varmer skønt og smager fabelagtig. Den er cremet og blød og får god smag af persillepestoen og de letsaltede rugbrødscroutoner.

Suppen er hurtig at lave og passer godt til en hverdagsaften.

Cremet blomkålssuppe

Opskrift på cremet blomkålssuppe

  • 25 g smør
  • 1 stort løg
  • 1 helt blomkål
  • 1 liter hønsebouillon
  • 2 laurbærblade
  • 2 spsk. friskpresset citron
  • 1 dl fløde
  • friskkværnet peber
  • havsalt

Rugbrødscroutoner

  • tørt rugbrød
  • olivenolie
  • smør
  • havsalt

Opskriften på persillepesto finder du her.

Start med at skære rugbrødet i små stykker og rist det på en pande med en blanding af olivenolie og smør. Krydr med havsalt. Hvis rugbrødet er for frisk, kan det være nødvendigt at tørre det i ovnen efterfølgende for at få det sprødt. Hæld da rugbrødscroutonerne på en bradepande med bagepapir og sæt den i ovnen ved 160 grader i 10 – 15 minutter.

Skræl og hak løget. Skyl blomkålen og skær den op i mindre buketter. Du kan sagtens bruge stokken også. Svits løg og blomkål i smørret ved middel varme og hæld hønsebouillon på, når løgene begynder at blive blanke. Lad suppen simre i ca. 20 minutter med laurbærbladene til blomkålen er kogt mør.

Fjern laurbærbladene og blend suppen med en stavblender til den er helt glat og cremet. Kog op igen og tilsæt citronsaft og fløde. Smag til med havsalt og friskkværnet peber.

Server suppen med persillepesto (som du sagtens kan lave flere dage i forvejen) og rugbrødscroutoner.

God fornøjelse!

Suppe med pesto og rugbrødscroutoner

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar