Lette retter

Persillepesto – et boost af grønhed og vitaminer

Persillepesto med hvidløgHjemmelavet pesto er simpelthen bare lækkert og vi laver masser om sommeren, hvor vi har friske hjemmedyrkede krydderurter i haven i store mængder. Men faktisk er det også godt at lave sin egen pesto her om vinteren, for pesto indeholder vitaminer og antioxidanter, som vi har brug for netop nu.

Her får du opskriften på en dejlig persillepesto, som vi i løbet af de sidste dage har spist på både blomkålssuppe, pizza og tærte.

Persillepestoen har en skøn nøddesmag udover at den selvfølgelig smager overvældende af persille, en anelse af hvidløg og en lille smule saltet.

Pesto med persille

Opskrift på persillepesto

  • et stort bundt persille
  • 15 mandler
  • revet Primadonna eller en anden hård ost
  • 2 fed hvidløg
  • 2 dl olivenolie
  • havsalt
  • friskkværnet peber

Start med at skylle og hakke persillen og hvidløgene groft. Hæld dem derefter i en høj plastikkande sammen med olivenolie, mandler, revet ost, salt og peber og blend med stavblenderen til pestoen har en cremet konsistens.

Vores er en smule grov, hvilket vi godt kan lide, men du kan sagtens lave den finere.

Hæld pestoen over i en smuk skål og server den til fx blomkålsuppe.

Pestoen kan holde sig 7-10 dage på køl.

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar