Gærbrød

Køleskabsbrød – friskbagt brød til hele ugen

KøleskabsbrødDenne opskrift på køleskabsbrød har jeg fået af min søde moster, som har fået den af en veninde, så jeg ved faktisk ikke, hvor originalopskriften stammer fra. Jeg har justeret den lidt, så den passer lidt bedre til os, men udgangspunktet er det samme.

Det fantastiske ved køleskabsbrød er, at man rører dejen sammen og lader den stå i mindst 8 timer i køleskabet, hvorefter man kan tage lidt af dejen hver dag og bage friske boller hver eneste dag – uden at skulle røre en ny dej sammen hver gang. Det er da nemt!

Dejen kan stå i 5 døgn i køleskabet, og portionen er ret stor, så der er til flere bagninger.

Vi laver ofte dejen lørdag aften, sætter den i køleskabet til søndag morgen, hvor vi bager første hold brød til søndagsmorgenkaffen, og så bager vi lidt dag for dag – nogle gange kun tre boller til børnenes eftermiddagsmad i skolen. Piece of cake!

Udover nemheden, er bollerne sunde, svampede og lækre.

Brød bagt fra dej i køleskabet

Opskrift på køleskabsbrød

  • 25 g gær
  • 1 liter koldt vand
  • 2 spsk. havsalt
  • 2 spsk. sirup
  • 500 g havregryn
  • 350 g hvedemel
  • 150 sigtemel

Rør gæren ud i vandet og tilsæt derefter havsalt og sirup ( du kan bruge hvilken som helst sirup eller erstatte den med honning). Rør godt.

Så hælder du havregryn i og rører godt igen. Tilsæt tilsidst mel og sørg for, at dejen er rørt godt igennem.

Sæt dejen i køleskabet med film over og lad den hæve i mindst 8 timer.

Sæt bollerne på plade med en våd ske og bag dem ved 180 grader i ca. 20 minutter.

God fornøjelse!

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar