Gærbrød

Hvedeklidsboller med hørfrø

HvedeklidsbollerDisse hvedeklidsboller med hørfrø kalder vi også for slankeboller. De er nemlig grove og lækre og gode for maven. Og så er de helt utroligt nemme at bage og kan laves på ingen tid.

Frokostboller

I løbet af arbejds- og skoleugen spiser vi rigtig meget rugbrød på madpakke, og når vi så når til weekenden, er det ikke altid rugbrød, vi længes mest efter. Her bruger vi ofte disse hvedeklidsboller som alternativ til rugbrød. De er nemlig dejligt grove og skønne sprøde, når de lige er kommet ud af ovnen. Og de smager godt både med varm leverpostej, pålæg eller smør og ost.

Dejen laver jeg om formiddagen, og den er simpelthen så nem at lave. Her kræves der ikke de store bageevner, så enhver kan lave disse boller – også børn. Det eneste, man skal være opmærksom på, er, at der ikke kommer for meget mel i bollerne, så de bliver tørre.

Så når du måler de forskellige meltyper af med et decilitermål, er det altså uden top og med nøjagtig opmåling. Ellers risikerer du at få lidt halvkedelige boller ud af det, og det kan være svært at afgøre, om dejen er for tør, når det er en såkaldt våd dej, man arbejder med.

Har du en god kryddersalt, kan du evt. bruge den som krydderi i bollerne.

Hvedeklidsboller

Opskrift på hvedeklidsboller

  • 5 dl vand
  • 50 g gær
  • 1 sammenpisket æg
  • 1 stor tsk salt
  • 1 dl hørfrø
  • 3 dl hvedeklid
  • 3 dl groft rugmel
  • 3 dl grahamsmel
  • 3 dl hvedemel

Rør gæren ud i vandet – gerne på en røremaskine.

Tilsæt det sammenpiskede æg og salt.

Hæld hørfrø i.

Tilsæt mel lidt efter lidt og rør dejen godt. Den skal være tyk klistret.

Form med det samme boller med to skeer, som du sætter på en bageplade beklædt med bagepapir.

Lad bollerne hæve i 1/2 time.

Bag bollerne ved 200 grader i ca. 15 minutter.

Lad hvedeklidsbollerne køle af på en bagerist inden servering.

Hvedeklidsboller

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar