Hasselback gulerødder med citron og honning er en fremragende måde at servere sine gulerødder på som tilbehør til en varm ret. Gulerødderne smager dejligt, og så ser det enormt indbydende ud.
Rødder til både sommer og vinter
Hasselback gulerødder kan man lave både sommer og vinter og uanset hvad, så bliver gulerødderne lækre, når de bliver bagt på denne måde. Om vinteren bager du dem i ovnen i et ovnfast fad og om sommeren kan du lave dem i en foliebakke på grillen. Og så ellers i øvrigt krydre dem med masser af friske krydderurter.
Sørg for, at der er lidt bid i dem, så smager de bedst.
Hvis du er i gang med at planlægge din køkkenhave, er det jo helt oplagt at afsætte et lille stykke jord, hvor du kan dyrke gulerødder i alverdens forskellige farver. De giver virkelig kulør til maden og er også dejlige at spise rå direkte fra jorden (skyllet, selvfølgelig).
Der er ikke noget som farvestrålende mad. Tilbereder du disse om sommeren vil det også være virkelig smukt at pynte gulerødderne med spiselige blomster, fx blomsterkarse/tallerkensmækkere eller blå kornblomster.
Sådan laver du hasselback gulerødder med citron og honning
- 1 kg gulerødder – gerne blandede farver: gul, orange, hvid og lilla
- ca. 1 spsk olivenolie
- ca. 1 spsk flydende honning
- 1 økologisk citron
- frisk eller tørret timian eller andre krydderurter
- salt og friskkværnet peber
Skyl gulerødderne grundigt og skær tynde skiver i dem uden at skære hele vejen igennem. Læg evt. noget i hver ende af den enkelte gulerod, så du får stoppet i tide. Det er lidt sværere at skære i gulerødder end kartofler, de de er mere sprøde.
Smør et ovnfast fad med fedtstof og læg gulerødderne fint på række.
Hæld olivenolie og flydende honning over rødderne i en tynd stråle.
Krydr med salt, peber og timian/krydderurter.
Skær det halve af citronen i skiver og læg dem på gulerødderne. Tag den anden halve del af citronen og klem saften udover gulerødderne.
Bag de smukke rødder i ovnen ved 180 grader i ca. 20 – 30 minutter afhængig af tykkelsen på gulerødderne. Er du i tvivl, så stik i dem med en tynd kniv. De skal ikke være helt gennembagte, men må godt have lidt bid. Hvor meget er helt op til dig.
Lav evt. en dejlig grøn persillepesto, som du kan servere sammen med gulrerødder – det smager skønt sammen.
God fornøjelse!