Tilbehør

Den gode andesauce

Her får du opskriften på den gode andesauce til juleaften. Saucen laver du på skroget fra anden, som du steger dagen før. På den måde får du en sauce, som virkelig smager af noget, og som dine gæster falder på halen over.

Andesauce

Kunsten af lave en god sauce med smag

Andesaucen er det, de fleste frygter juleaften – og med god grund. For andesaucen skal være helt i top, for at julemiddagen er vellykket. Saucen samler al smagen i julemiddagen, og derfor skal den være fuld af saft og kraft og virkelig smage af noget.

Den mest optimale måde at få smag i saucen på er at lave den på skroget og fonden fra anden, som du steger dagen før.

Se her, hvordan du tilbereder din andesteg dagen før

Når du tilbereder anden dagen før, får du nemlig mulighed for at lave saucen på det, som giver den allermest smag. Derfor er opskriften på andesauce nedenfor også på cirkamål, for du laver den netop på, hvad der er tilbage fra stegningen af anden.

Når du skal lave din andesauce, så gå gerne i gang i god tid. For saucen skal have tid til at koge ind, så den bliver fuld af smag og kraft. Den skal gerne stå og koge i mindst en time til halvanden, inden du sigter den, jævner den og smager den til.

Opskriften på den gode andesauce

Du finder fremgangsmåde og opskriften på den gode andesauce nedenfor – lige til at printe ud. Her på bloggen finder du opskrifter og fremgangsmåde på hele julemiddagen. Her kan du se alt lige fra, hvordan du steger anden, til de brunede kartofler og rødkål og til risalamanden med hjemmelavet kirsebærsauce og kirsebærvin. Der er en guide med overblik og tidsplan og opskrifter på alle dele af middagen.


Sådan laver du julemiddagen – en guide

Sådan laver du en god risalamande juleaften

Hjemmelavet kirsebærsauce til juleaften

Hjemmelavet tranebærsauce til risalamanden 


Den gode andesauce

Andesauce

Den gode andesauce

Andesaucen kommer på cirkamål, da det varierer lidt, hvad der er tilbage efter stegningen af anden. Her bruger du nemlig andeskroget og andefonden.
Forb. tid 20 min
Tilb. tid 1 t 30 min
Ret Sauce
Køkken Dansk

Ingredienser
  

  • skroget fra anden
  • fonden fra anden, hvor fedtet er skrabet af
  • 2 løg
  • 2 gulerøddder
  • 2 pastinakker eller persillerødder
  • salt og peber
  • 1 laurbærblad
  • 1 tsk sorte peberkorn
  • 40 g smør
  • 4 spsk hvedemel
  • ca. 1 dl fløde
  • ribsgelé
  • evt. æblegastrik
  • madkulør

Sådan gør du
 

  • Afkøl fonden fra andestegen og skrab fedtet af, så du har den rene fond til saucen. Fedtet bruger du til at dække andestykkerne med, inden du varmer dem op igen til julemiddagen, mens du bruger fonden til den gode andesauce.
  • Skyl og skær grøntsagerne i stykker.
  • Brun grøntsagerne af med salt og peber.
  • Tilsæt skroget fra anden, som du har hakket i stykker, tilsæt andefonden og spæd med vand til skroget er dækket.
  • Tilsæt laurbærblad og hele peberkorn og bring det hele i kog.
  • Kog i min. 1 time til halvanden.
  • Sigt saucen og jævn den med en smørbolle, som du rører sammen af smør og mel.
  • Smag til med fløde og ribsgelé og evt. æblegastrik.
  • Juster farven med madkulør og smag til sidst til med salt og peber.

Andesauce med smag

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar

Opskrift Vurdering