Lette retter

Farofa de banana – ristet casava med bananer

Farofa de bananaDen brasilianske ret, farofa de banana, er en meget anderledes ret for en dansker, fordi vi ikke rigtig er vant til at spise bananer til vores hovedmåltid, men mest som dessert. Derfor er det så spændende og eventyrligt at lave denne specielle ret.

En varm ret med bananer

Farofa de banana er egentligt blot casava-mel, som ristes i smør sammen med løg og hvidløg til det bliver helt gyldent og sprødt, hvorefter man blander små stykker frisk banan i og vender rundt. På den måde får man små, sprøde bananstykker, som kan drysses over en varm ret, som fx Feijão.

Det lækre ved retten er, at bananerne er pakket ind i sprødt casava-mel, hvorved de ikke bliver brune eller smattede, når de kommer på den varme mad. Og samtidig er der sprødheden.

Casava-mel er jo ikke noget, man sådan lige går hen og køber i en forretning i Danmark, men hvis du bor i nærheden af en bazar (nok oftest i de større byer), så burde du have mulighed for at købe casava-mel. Eller måske i en etnisk butik. Ellers må du tage på en spændende tur til den nærmeste større bazar og købe større ind.

Brasiliansk mad

Opskrift på Farofa de banana (4 personer)

  • 1 fed hvidløg
  • 1/2 løg
  • 250 g casava-mel
  • 2 spsk smør
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 bananer
  • salt og friskkværnet sort peber

Pil og hak det halve løg og hvidløgsfedet fint.

Smelt smørret og 1 spsk olivenolie på en pande og svits løgene heri til de bliver blanke.

Så drysser du casava-melet hen over løgene og skruer temperaturen ned til middel varme.

Fra nu af rører du konstant i blandingen på panden, da casava-melet meget nemt brænder på. Bliv ved med at vende melet, til det bliver smukt gyldent og sprødt.

Tilsæt den anden spsk olie og krydr med salt og friskkværnet peber.

Efter ca. 10 minutter burde casava-melet været blevet gyldent. Smag på den og vurdér, om den skal gøres endnu sprødere ved at tilsætte lidt mere smør eller olie og om den skal krydres endnu mere.

Sluk for varmen på panden.

Skær nu bananerne i mindre tern og tilsæt dem med det samme, så de ikke når at blive brune. Vend dem forsigtigt rundt i casava-melet.

Server dine ferofa de banana med det samme – enten som et tilbehør/garniture eller drysset over Feijão.

Velbekomme!

Farofa de banana er ristet casava-mel med friske bananer

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar