Varme retter

Feijão – en velsmagende brasiliansk bønneret

FeijãoFeijão er navnet på en helt enkel, men utrolig velsmagende brasiliansk bønneret lavet på sorte bønner og spicy chorizo-pølse. Retten tager ingen tid at lave, og hvis du er vegetar, kan du nemt lave den uden kød.

Vild med bønner

Jeg er tosset med bønner – alle slags – og nyder alle retter, som indeholder bønner, ligesom jeg synes, at en salat bare bliver bedre, når der er bønner i.

Feijão laves af sorte bønner på dåse, og hemmeligheden er, at man også anvender den væde, der er i dåsen, og som man sædvanligvis ville hælde ud. Den bliver til en form for sauce, som smager virkelig lækker. Chorizoen giver retten en skøn krydret smag, og selv om opskriften er helt simpel, rummer den masser af smag og styrke.

Man spiser bønneretten sammen med kogte ris, og hvis det skal være ekstra lækkert krydrer man den med farofa de banana, som er friske bananer vendt i ristet casava-mel, løg og krydderier.

Har du ikke chorizo i huset, kan du i stedet anvende bacon i tern.

Feijão er en brasiliansk ret

Opskrift på feijão (som tilbehør til ca. 4 personer eller som hovedret til 2 personer)

  • 1 dåse sorte bønner
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 laurbærblad
  • 50 – 100 g krydret pølse, fx en chorizo, som du selv skærer ud

Pil og hak løg og hvidløg fint.

Skær pølsen i små stykker.

Hæld bønnerne i en gryde sammen med væden fra dåsen. Varm langsomt bønnerne op og tilsæt et laurbærblad, løg, hvidløg og chorizo-pølse.

Lad retten stå og varme uden at koge ved lav temperatur i 10-15 minutter. Bønnerne må endelig ikke koge ud.

Server retten på kogte ris og gerne med farofa de banana drysset hen over, som er med til at give retten ekstra smag og sprødhed.

God fornøjelse!

En brasiliansk bønneret

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar