Varme retter

Kylling i karry med kokos og aubergine

Kylling i karryKylling i karry er en af vores absolut yndlingsgryderetter, fordi den smager så dejligt og samtidig er nem at lave. Det er en gryderet, som du sagtens kan lave til to dage, og har du rester af grøntsager i køleskabet, bruger du bare dem.

En dansk variant af karry

Jeg er sådan en, der elsker karryretter og indisk mad. Mine børn finder dog som oftest indiske karryretter for stærke og krydrede. Derfor har jeg, mens børnene var små, lavet denne mere milde og moderate karryret, som man vist godt kan kalde en dansk variant.

Selv om børnene nu efterhånden er ret store og kan lide krydret og stærk mad, er det stadig en af familiens yndlingsretter. Kylling i karry smager fantastisk en kold kold og mørk aften.

Har vi ikke de helt rigtige grøntsager i huset, laver vi bare retten med, hvad vi har: Gulerødder, bambusskud, palmehjerter, forårsløg, pastinakker osv. Vi får også tit ananasstykker og bananskiver som tilbehør. Det er jo en befrielse at kunne bruge det, man nu engang har.

Dobler du opskriften op, har du til to dage. Retten kan sagtens fryses.

Kylling i karry

Opskrift på kylling i karry med kokos og aubergine (4-5 personer)

  • ca. 400 g fersk kylling
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 lille squash
  • 1 lille aubergine
  • 2 spsk kokosolie
  • 2 spsk gul karry
  • 1 spsk gurkemeje
  • salt og peber
  • 2 dl hønsefond/bouillon
  • 1 dl fløde
  • 2 spsk hvedemel
  • ca. 4 spsk mælk
  • 1 ds kokosmælk

Serveres med:

  • Basmatiris
  • 1/2 granatæble
  • peanuts

Start med at sætte basmatiris over at koge.

Skær kyllingen i strimler og snit peberfrugt, squash og aubergine i tern.

Smelt kokosolien i en gryde og brænd karryen af. Tilsæt kyllingekød og brun det godt af i karryen.

Tilsæt derefter grøntsagerne og lad dem svitse med i et par minutter.

Krydr godt med salt og peber og kom en spiseskefuld gurkemeje i.

Tilsæt hønsefond og fløde og lad retten stå og simre i et par minutter.

Tilsæt kokosmælken.

Ryst en meljævning og jævn retten af, så saucen får den tykkelse, du ønsker. Den skal ikke være alt for tyk, men skal heller ikke være helt vandet. Lad gryderetten stå og småkoge et par minutter, så du er sikker på, at melsmagen er kogt væk.

Server den smukke gule kylling i karry med basmatiris, granatæblekerner og peanuts.

Velbekomme og god fornøjelse!

Kylling i karry

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar