Dressinger, pestoer & saucer

Hjemmelavet remoulade

Hjemmelavet remouladeHjemmelavet remoulade er ren luksus og smager simpelthen så skønt, at man bør unde sig selv at lave den selv med jævne mellemrum. Det kan løfte fiskefileten, fiskefrikadellen eller hotdog’en til et helt andet niveau.

Hjemmelavet er jo bare bedst

Der er ganske få ting, sådan rent madmæssigt, som jeg ikke bryder mig om, og den ene er remoulade – altså den man køber på tube i supermarkedet. Jeg vil hellere faste end spise noget, som der er remoulade på – eller har været remoulade på. Jeps, en smule barnligt, men jeg kan altså ikke.

Men det er en helt anden sag, når det kommer til hjemmelavet remoulade, for her kan jeg nemlig godt være med. Faktisk synes jeg, at det smager intet mindre end fantastisk. Og det er uanset, om det er til fisk eller på en hjemmelavet hotdog eller på roastbeef’en på frokostbordet.

Remoulade er på ingen måde svær at lave, for det er som at røre en dressing sammen. Det eneste, der tager lidt tid, er at hakke alle grøntsagerne fint – men det er uden tvivl al arbejdet værd.

Hjemmelavet remoulade

Opskrift på hjemmelavet remoulade

  • 100 g god mayonnaise
  • 30 g cremefraiche (ca. 2 spsk)
  • 2 spsk citronsaft
  • 1 spsk. grov sennep
  • 1 tsk gurkemeje
  • en lille smule sukker
  • salt og friskkværnet peber
  • 15 gram finthakket rødkål (ca. 2 spsk)
  • 15 g finthakket løg (ca. 2 spsk)
  • 15 g finthakkede gulerødder (ca. 2 spsk)
  • 15 g finthakkede cornichoner (ca. 2 spsk)
  • 15 g finthakkede kapers (ca. 2 spsk)
  • 2 spsk finthakket purløg

Hak alle grøntsagerne og purløget fint og læg klar.

Rør mayonnaise sammen med cremefraiche, citronsaft og sennep, til blandingen har en fin og ensartet konsistens. Rør gurkemeje i og smag til med salt, peber og en smule sukker.

Kom alle de finthakkede grøntsager og purløget i og rør remouladen godt.

Lad remouladen trække i køleskabet i mindst en halv time og anret den derefter i en smuk skål.

God fornøjelse!

Hjemmelavet remouladeHjemmelavet remoulade

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar