Fra haven til maven
  • Forsiden
  • Fastelavnsboller
  • Opskrifter
    • Bagværk
      • Gærbrød
      • Boller
      • Madbrød
      • Rugbrød
      • Kiks & knækbrød
    • Kager
      • Æblekager
      • Skærekager
      • Søde tærter
      • Muffins & cupcakes
      • Gærkager & sammenlagte kager
      • Konditorkager
      • Marengskager
      • Småkager & cookies
      • Vafler & pandekager
    • Morgenmad
      • Granola & müesli
      • Morgenmad med æg
      • Morgenmadspandekager
      • Morgenmad med yoghurt
      • Plantemælk
    • Hovedretter
      • Varme retter
      • Vegetarretter
      • Kartoffelretter
      • Grillmad
      • Tilbehør
    • Drikke
      • Kolde drikke
      • Iskaffe
      • Varm kaffe
      • Hjemmelavet kaffesirup
      • Varme drikke
      • Likører
      • Kryddersnaps
      • Drinks & cocktails
      • Hjemmelavet saft
      • Juicer og smoothies
    • Syltning
      • Gelé
      • Marmelade & syltetøj
      • Kompot & chutney
      • Syltede bær & frugter
      • Syltede grøntsager
      • Kryddereddiker
      • Krydderolier
      • Hjemmelavet saft
      • Hjemmelavet sirup
    • Sødt
      • Sunde snacks
      • Kryddersukker, pynt & kandiseret
      • Frugt- & nøddesmør
      • Konfekt, chokolade & slik
      • Spiselige blomster
    • Desserter
    • Ost, snacks & kolde saucer
      • Hjemmerørt smør & ost
      • Snacks & nødder
      • Dressinger, pestoer & saucer
    • Fisk & skaldyr
    • Salater
    • Supper
    • Kryddersalt
    • Bålmad
    • Grundopskrifter
  • Råvarer
    • Opskrifter med
    • Råvareguide
    • Mad med bælgfrugter
      • Linser
      • Kikærter
      • Cannellinibønner
      • Sorte bønner
      • Hvide bønner
      • Kidneybønner
    • Spiselige blomster
      • Ramsløgblomster
      • Mælkebøtter
      • Syrener
      • Roser
      • Hyldeblomster
      • Purløgsblomster
      • Lavendler
      • Mjødurt
      • Morgenfruer
      • Hibiscus
    • Krydderurter
      • Citronmelisse
      • Ingefær
      • Kanel
      • Mynte
      • Ramsløg
    • Bær
      • Jordbær
      • Solbær
      • Ribs
      • Hindbær
      • Stikkelsbær
      • Kirsebær
      • Blåbær
      • Brombær
      • Rønnebær
      • Hyldebær
      • Tranebær
      • Vindruer
    • Frugter
      • Appelsiner
      • Bananer
      • Figner
      • Granatæbler
      • Hyben
      • Kvæder
      • Pærer
      • Æbler
    • Stenfrugter
      • Ferskner
      • Kirsebær
      • Mirabeller
      • Blommer
      • Slåen
    • Grøntsager
      • Agurk
      • Asparges
      • Græskar
      • Grønkål
      • Rabarber
      • Radiser
      • Rødbeder
      • Tomater
  • Skønhed
    • Ansigtet
    • Kroppen
    • Håret
    • DIY skønhedspleje
  • Livsstil
    • Naturlig kropspleje
      • Ansigtet
      • Kroppen
      • Håret
    • Haven
      • Haven året rundt
      • Den spiselige blomsterhave
      • Rosenhaven
      • Prydhaven
    • DIY
      • Strikkeopskrifter
      • Hækleopskrifter
      • Bæredygtig livsstil
      • Hjemmelavede gaver
      • Pynt til bolig og have
    • Rejser
    • Workshops
    • Tema
    • How to & guides
    • Højtider
      • Fastelavn
      • Påske
      • Sankt Hans
      • Jul
        • Julesmåkager
        • Juleknas & konfekt
        • Julebrunch
        • Julehygge
        • Julefrokost
        • Julemiddagen
        • Hjemmelavede julegaver
        • Juleshop
  • Shop
    • Råvarer
    • Bolig
    • DIY skønhedspleje
    • Bæredygtig skønhedspleje
    • DIY
    • Keramik
    • Køkkengrej
    • Garn
    • Uld
    • Jul
Kategorier
  • Ansigtet
  • Bålmad
  • Boller
  • Bæredygtig livsstil
  • Den spiselige blomsterhave
  • Desserter
  • Dressinger, pestoer & saucer
  • Drinks & cocktails
  • Fastelavnsboller
  • Fisk & skaldyr
  • Frugt- & nøddesmør
  • Gelé
  • Granola & müesli
  • Grillmad
  • Grundopskrifter
  • Grød
  • Gærbrød
  • Gærkager & sammenlagte kager
  • Håret
  • Haven året rundt
  • Hjemmelavede gaver
  • Hjemmelavet saft
  • Hjemmelavet sirup
  • Hjemmerørt smør & ost
  • Honning- og sukkersyltede frugter, bær & blomster
  • How to & guides
  • Hækleopskrifter
  • Iskaffe
  • Juicer og smoothies
  • Jul
  • Kartoffelretter
  • Kiks & knækbrød
  • Kolde drikke
  • Kompot & chutney
  • Konditorkager
  • Konfekt, chokolade & slik
  • Kroppen
  • Kryddereddiker
  • Krydderolier
  • Kryddersalt
  • Kryddersnaps
  • Kryddersukker, pynt & kandiseret
  • Køkkenhaven
  • Likører
  • Livsstil
  • Madbrød
  • Marengskager
  • Marmelade & syltetøj
  • Morgenmad
  • Morgenmad med yoghurt
  • Morgenmad med æg
  • Morgenmadspandekager
  • Muffins & cupcakes
  • Naturlig kropspleje
  • Ost, snacks & kolde saucer
  • Plantemælk
  • Prydhaven
  • Pynt til bolig og have
  • Råvareguide
  • Råvarer
  • Rejser
  • Rosenhaven
  • Rugbrød
  • Salater
  • Skærekager
  • Småkager & cookies
  • Snacks & nødder
  • Spiselige blomster
  • Strikkeopskrifter
  • Supper
  • Syltede bær & frugter
  • Syltede grøntsager
  • Søde tærter
  • Sødt
  • Tema
  • Tilbehør
  • Tørrede krydderurter og blomster
  • Vafler & pandekager
  • Varm kaffe
  • Varme drikke
  • Varme retter
  • Vegetarretter
  • Workshops
  • Æblekager
Frahaventilmaven Frahaventilmaven
Fra haven til maven
  • Forsiden
  • Fastelavnsboller
  • Opskrifter
    • Bagværk
      • Gærbrød
      • Boller
      • Madbrød
      • Rugbrød
      • Kiks & knækbrød
    • Kager
      • Æblekager
      • Skærekager
      • Søde tærter
      • Muffins & cupcakes
      • Gærkager & sammenlagte kager
      • Konditorkager
      • Marengskager
      • Småkager & cookies
      • Vafler & pandekager
    • Morgenmad
      • Granola & müesli
      • Morgenmad med æg
      • Morgenmadspandekager
      • Morgenmad med yoghurt
      • Plantemælk
    • Hovedretter
      • Varme retter
      • Vegetarretter
      • Kartoffelretter
      • Grillmad
      • Tilbehør
    • Drikke
      • Kolde drikke
      • Iskaffe
      • Varm kaffe
      • Hjemmelavet kaffesirup
      • Varme drikke
      • Likører
      • Kryddersnaps
      • Drinks & cocktails
      • Hjemmelavet saft
      • Juicer og smoothies
    • Syltning
      • Gelé
      • Marmelade & syltetøj
      • Kompot & chutney
      • Syltede bær & frugter
      • Syltede grøntsager
      • Kryddereddiker
      • Krydderolier
      • Hjemmelavet saft
      • Hjemmelavet sirup
    • Sødt
      • Sunde snacks
      • Kryddersukker, pynt & kandiseret
      • Frugt- & nøddesmør
      • Konfekt, chokolade & slik
      • Spiselige blomster
    • Desserter
    • Ost, snacks & kolde saucer
      • Hjemmerørt smør & ost
      • Snacks & nødder
      • Dressinger, pestoer & saucer
    • Fisk & skaldyr
    • Salater
    • Supper
    • Kryddersalt
    • Bålmad
    • Grundopskrifter
  • Råvarer
    • Opskrifter med
    • Råvareguide
    • Mad med bælgfrugter
      • Linser
      • Kikærter
      • Cannellinibønner
      • Sorte bønner
      • Hvide bønner
      • Kidneybønner
    • Spiselige blomster
      • Ramsløgblomster
      • Mælkebøtter
      • Syrener
      • Roser
      • Hyldeblomster
      • Purløgsblomster
      • Lavendler
      • Mjødurt
      • Morgenfruer
      • Hibiscus
    • Krydderurter
      • Citronmelisse
      • Ingefær
      • Kanel
      • Mynte
      • Ramsløg
    • Bær
      • Jordbær
      • Solbær
      • Ribs
      • Hindbær
      • Stikkelsbær
      • Kirsebær
      • Blåbær
      • Brombær
      • Rønnebær
      • Hyldebær
      • Tranebær
      • Vindruer
    • Frugter
      • Appelsiner
      • Bananer
      • Figner
      • Granatæbler
      • Hyben
      • Kvæder
      • Pærer
      • Æbler
    • Stenfrugter
      • Ferskner
      • Kirsebær
      • Mirabeller
      • Blommer
      • Slåen
    • Grøntsager
      • Agurk
      • Asparges
      • Græskar
      • Grønkål
      • Rabarber
      • Radiser
      • Rødbeder
      • Tomater
  • Skønhed
    • Ansigtet
    • Kroppen
    • Håret
    • DIY skønhedspleje
  • Livsstil
    • Naturlig kropspleje
      • Ansigtet
      • Kroppen
      • Håret
    • Haven
      • Haven året rundt
      • Den spiselige blomsterhave
      • Rosenhaven
      • Prydhaven
    • DIY
      • Strikkeopskrifter
      • Hækleopskrifter
      • Bæredygtig livsstil
      • Hjemmelavede gaver
      • Pynt til bolig og have
    • Rejser
    • Workshops
    • Tema
    • How to & guides
    • Højtider
      • Fastelavn
      • Påske
      • Sankt Hans
      • Jul
        • Julesmåkager
        • Juleknas & konfekt
        • Julebrunch
        • Julehygge
        • Julefrokost
        • Julemiddagen
        • Hjemmelavede julegaver
        • Juleshop
  • Shop
    • Råvarer
    • Bolig
    • DIY skønhedspleje
    • Bæredygtig skønhedspleje
    • DIY
    • Keramik
    • Køkkengrej
    • Garn
    • Uld
    • Jul
about
Sød køkkenplakat
Vi er helt vilde med disse citatplakater til køkkenet og særlig denne plakat, synes vi er sød. Plakaten er med søde engelske citater, f.eks citatet “Happiness is homemade”, som er lige i vores ånd.
Se mere
Syltning
  • Hjemmelavet rosensaft
    Rosensaft
    • 20. juni 2019
  • Syltede kvæder
    Syltede kvæder
    • 3. november 2022
  • Vindruepickles
    Vindruepickles
    • 12. september 2023
  • Slåensirup
    Slåensirup
    • 12. november 2017
  • Hjemmelavet fire cider
    Fire cider
    • 12. november 2023
Forår
Kolde drikke
12 Posts
View Posts
Dalgonakaffe
Iskaffe
5 Posts
View Posts
Drinks & cocktails
25 Posts
View Posts
Bålmad
2 Posts
View Posts
Madbrød
17 Posts
View Posts
Tilbehør
12 Posts
View Posts
Grillmad
8 Posts
View Posts
Body butter lavet på morgenfrueblomster
Naturlig kropspleje
6 Posts
View Posts
0
395
0

Få inspiration til lækker hjemmelavet mad direkte i din indbakke

Modtag opskrifter og idéer til lækre retter, søde desserter, hyggelige kager, hjemmelavet snaps og likør og meget mere.

Fastelavnsboller af vandbakkelser med mokkacreme
  • Fastelavnsboller

Fastelavnsboller af vandbakkelser med mokkacreme

  • 8. februar 2020
  • Trine Ellegaard
Total
34
Shares
0
34
Gå til opskrift Udskriv

Er du lige som mig vild med mokkasmag i bagværk, så vil du elske disse fastelavnsboller med mokkacreme. De er enkle og lavet på vandbakkelser, men med stor smag – som en rigtig god flødeskumskage.

Smagen af kaffe

Disse fastelavnsboller af vandbakkelser med mokkacreme er fulde af dejlig kaffesmag. Udover at de er fyldt med en god kaffecreme, så har de også en glace af hvid chokolade med kaffe i, som lige gør fastelavnsbollen helt fuldendt, hvad angår mokkasmagen.

Fastelavnsbollerne laves i vandbakkelser, hvilket giver en let og luftig fastelavnsbolle, hvor det er fyld og creme, der dominerer. I opskriften er der en grundig vejledning til, hvordan du bager vandbakkelserne, så har du ikke prøvet det før, skal du ikke være bekymret for at kaste dig ud i det. Det er slet ikke så svært, når blot man overholder “reglerne”.

Mokkaglacen er utrolig nem at lave og den sætter altså prikken over i’et på fastelavnsbollerne. ikke kun på grund af den ekstra mokka-/kaffesmag, men også fordi den bryder den ellers bløde og lette vandbakkelsesdej.

Fastelavnsboller af vandbakkelser med mokkacreme

Opskrift på fastelavnsboller af vandbakkelser med mokkacreme

Neden for finder du opskrifterne på både mokkacreme, mokkaglace og vandbakkelser, og selv om fastelavnsbollerne således består af flere elementer, er det slet ikke så vanskelige at gå til.

Vandbakkelser tager ikke så lang tid at bage, og selv om mange frygter at bage dem, er det faktisk ikke så svært, så længe man overholder visse regler omkring bagningen. Og når først man har “fanget den” er det rigtig sjovt og tilfredsstillende at bage vandbakkelser.

Får du lyst til at lave flere fastelavnsboller, så tjek også gerne disse opskrifter på forskellige fastelavnsboller ud. Her er bl.a. fyld af hindbærskum, marcipan, saltkaramel og meget mere:


Fastelavnsboller med saltkaramel

Fastelavnsboller af vandbakkelser med mokkacreme

Semlor med marcipan og chokoladeskum

Fastelavnsboller med hindbærskum

Gammeldags fastelavnsboller med remonce og creme


Se hele samlingen af opskrifter på fastelavnsboller her

Fastelavnsboller af vandbakkelser med mokkacreme

Fastelavnsboller af vandbakkelser med mokkacreme

Disse fastelavnsboller består af vandbakkelser, der fyldes en en lækker mokkacreme og ud over toppen af vandbakkelserne hældes en hvis chokoladeglace med kaffesmag. Opskriften giver enten 6 store, 8 mellem eller 10 små vandbakkelser.
Udskriv Pin Recipe
Forb. tid 1 time t
Tilb. tid 15 minutter min
Ret Kage
Køkken Dansk
Antal 8 vandbakkelser

Ingredienser
  

Mokkacreme

  • 3 æggeblommer
  • 80 g sukker
  • 30 g hvedemel
  • 2 1/2 dl sødmælk
  • 2 tsk neskaffe
  • 1/2 dl kogt vand
  • 2 1/2 dl fløde til cremen
  • 2 1/2 dl fløde til flødeskum

Vandbakkelser

  • 75 g mælk
  • 75 g vand
  • 75 g smør
  • 100 g hvedemel
  • 3 æg
  • flormelis

Mokkaglace

  • 100 g hvid chokolade
  • 4 spsk piskefløde
  • 1 tsk neskaffe

Sådan gør du
 

Mokkacreme

  • Start med at lave mokkacremen, så den kan komme på køl. Du kan med fordel lave cremen dagen før eller tidligt om morgenen.
  • Pisk æggeblommer og sukker, til det bliver hvidt og luftigt. Vend melet i.
  • Kog mælken op og hæld æggemassen ned i mælken, mens du pisker med et piskeris, til den bliver tyk og koger. Hæld evt. cremen gennem en sigte, hvis der skulle ske at komme klumper i. Stil cremen på køl og lad den blive helt kold.
  • Kog 1/2 dl vand og opløs de 2 tsk nescafé deri. Lad den stærke kaffe køle af.
  • Bland creme og kaffe sammen og pisk 2,5 dl fløde til blødt skum. Vend flødeskummen i cremen, og mokkacremen er klar. Stil den på køl indtil brug.

Vandbakkelser

  • Hæld vand, mælk og smør i en gryde og varm det op til kogepunktet.
  • Tag gryden af varmen og og rør alt melet i med en træske.
  • Stil gryden tilbage på varmen og varm dejen op på medium varme, mens du rører konstant med træskeen. Når dejen begynder at samle sig og trække sig væk fra grydens sider, tager du den af varmen. Dejen skal være 75 grader varm.
  • Lad dejen stå og køle af i gryden i ca. 10-15 min. Når dejen er nede på 60 grader (mål gerne med et chokoladetermometer), rører du æggene i ét ad gangen. Her er det lettest at bruge enten en træske eller en elpisker. Rør æggene godt ind i dejen, til dejen får et “rent afbræk”.
  • Hæld dejen i en sprøjtepose med en stjernetyl og sprøjt boller på en bageplade med bagepapir. Skal de være store som på billederne, skal de være ca. 6-7 cm i diameter og med en højde på 5-6 cm. Dyp evt. en finger i vand og tryk bollernes top ned, hvis de bliver lidt spidse.
  • Sigt et helt tyndt lag flormelis over fastelavnsbollerne og bag dem ved 180 grader i almindelig ovn (ikke varmluft) i ca. 30 minutter eller indtil de er flot gyldne. De må ikke være for lyse, for så er der chance for, at de falder sammen.
  • Sluk ovnen og stil ovnlågen på klem i ca. 15 minutter. Det forhindrer dine fastelavnsboller i at falde sammen.
  • Tag fastelavnsbollerne ud af ovnen og lad dem køle af, inden du glacerer dem og kommer mokkacremen i.

Mokkaglace

  • Hak den hvide chokolade i små stykker og kom chokoladen i en lille skål, som er bred nok til, at du kan dyppe toppen af fastelavnsbollen deri.
  • Varm fløden op og hæld den over chokoladen sammen med en teskefuld neskaffe. Rør godt rundt, indtil al chokoladen er smeltet.

Saml fastelavnsbollerne

  • Halvér fastelavnsbollerne og dyp toppen i den smeltede mokkaglace.
  • Pisk fløden til skum og sprøjt mokkacreme og flødeskum i fastelavnsbollens bund. Placér låget på fastelavnsbollen og server.
Keyword Fastelavn, Hygge
Vandbakkelser: Hæld vand, mælk og smør i en gryde og varm det op til kogepunktet.  Tag gryden af varmen og og rør alt melet i med en træske.  Stil gryden tilbage på varmen og varm dejen op på medium varme, mens du rører konstant med træskeen. Når dejen begynder at samle sig og trække sig væk fra grydens sider, tager du den af varmen. Dejen skal være 75 grader i gryden. Lad dejen stå og køle af i gryden i ca. 10-15. Når dejen er nede på 60 grader (mål gerne med et chokoladetermometer), rører du æggene i ét ad gangen. Her er det lettest at bruge enten en træske eller en elpisker. Rør æggene godt ind i dejen, til den får et "rent afbræk". Hæld dejen i en sprøjtepose med en stjernetyl og sprøjt boller på en bageplade med bagepapir. Skal de være store som på billederne, skal de være ca. 6-7 cm i diameter og med en højde på 5-6 cm. Dyp evt. en finger i vand og tryk bollerne top ned, hvis de bliver lidt spidse. Sigt et helt tyndt lag flormelis over fastelavnsbollerne og bag dem ved 180 grader i almindelig oven (ikke varmluft) i ca. 30 minutter eller indtil de er flot gyldne. De må ikke være for lyse, for så er der chance for, at de falder sammen. Sluk ovnen og stil ovnlågen på klem i ca. 15 minutter. Det forhindrer dine fastelavnsboller i at falde sammen. Tag fastelavnsbollerne ud af ovnen og lad dem køle af, inden du fylder mokkacremen i.
Total
34
Shares
Share 0
Pin it 34
Trine Ellegaard

Trine er freelance-skribent og blogger med en passion for æstetik, det gode liv, litteratur og bevidst nærvær.

Forrige artikel
Decemberhue
  • Strikkeopskrifter

Decemberhue – hjemmestrikket hue

  • 4. februar 2020
  • Trine Ellegaard
Se mere
Næste artikel
Hjemmelavet remoulade
  • Dressinger, pestoer & saucer

Hjemmelavet remoulade

  • 24. februar 2020
  • Trine Ellegaard
Se mere

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Måske vil du også synes om disse ...
Fastelavnsboller med biscoff og creme
Se mere
  • Fastelavnsboller

Fastelavnsboller med biscoff og creme

  • Trine Ellegaard
  • 10. februar 2024
Gammeldags fastelavnsboller med rabarber og hvid chokolade
Se mere
  • Fastelavnsboller

Fastelavnsboller med rabarber og hvid chokolade

  • Trine Ellegaard
  • 9. februar 2024
Eclairs med karamel
Se mere
  • Fastelavnsboller
  • Gærkager & sammenlagte kager

Eclairs med karamel

  • Trine Ellegaard
  • 6. marts 2022
Gammeldags fastelavnsboller med solbærremonce
Se mere
  • Fastelavnsboller

Gammeldags fastelavnsboller med solbærremonce

  • Trine Ellegaard
  • 28. februar 2022
Fastelavnsboller med lakrids og hindbær
Se mere
  • Fastelavnsboller

Fastelavnsboller med lakrids og hindbær

  • Trine Ellegaard
  • 13. februar 2022
Gammeldags fastelavnsboller med lemon curd
Se mere
  • Fastelavnsboller

Gammeldags fastelavnsboller med lemon curd

  • Trine Ellegaard
  • 10. februar 2022
Gammeldags fastelavnsboller med remonce og creme
Se mere
  • Fastelavnsboller

Gammeldags fastelavnsboller med remonce og creme

  • Trine Ellegaard
  • 23. januar 2022
Semlor: Svenske fastelavnsboller med hindbærskum
Se mere
  • Fastelavnsboller

Fastelavnsboller med hindbærskum

  • Trine Ellegaard
  • 14. februar 2021
Fastelavnsboller med saltkaramel lavet på vandbakkelser
Se mere
  • Fastelavnsboller

Fastelavnsboller med saltkaramel

  • Trine Ellegaard
  • 13. februar 2021

Få inspiration til lækker hjemmelavet mad direkte i din indbakke

Modtag opskrifter og idéer til lækre retter, søde desserter, hyggelige kager, hjemmelavet snaps og likør og meget mere.

frahaventilmaven

FØLG FRA HAVEN TIL MAVEN PÅ INSTAGRAM

frahaventilmaven
En morgenmad, der smager af tiramisu og samtidig e En morgenmad, der smager af tiramisu og samtidig er sund, er svær at sige nej til. Disse overnight oats med tiramisusmag er en fantastisk morgenmad, som både er nem at lave, er sund og smager vidunderligt.

Se opskriften på frahaventilmaven.dk

———

#overnightoats #tiramisuovernightoats #morgenmad #foodprep #foodprepping #tiramisu #havregrød #nemmorgenmad #morgenmadmedyoghurt  #frahaventilmaven #frahaventilmavenblog #køkkensysler #lavdinmadselv #selvforsyning #spisgodt #tilbagetilrødderne
Hjemmelavet nougatis er en favorit – og hvad beh Hjemmelavet nougatis er en favorit – og hvad behøver man egentligt mere? Den knasende karamel med mandelsmag i den cremede flødeis – mums! 

Og det bedste er, at isen kan laves på næsten ingen tid. Når først mandelkrokanten er lavet, tager det blot 10 minutter at røre isen sammen. Det er virkelig let og med meget få ingredienser. Nogle gange er det mest simple bare det mest lækre.

Find opskriften på frahaventilmaven.dk

———

#nougatis #hjemmelavetis #parfait #flødeis #is #icecream #iselsker #mandelkrokant #mandler #karamel #dessert #isdessert #desserts  #frahaventilmaven #frahaventilmavenblog #køkkensysler #lavdinmadselv #selvforsyning #spisgodt #tilbagetilrødderne
Cremet tranebærmarmelade med ribs ❤️

Tranebær er en af december måneds dejligste råvarer - et smukt rødt og syrligt bær. Og fuld af pektin og derfor utrolig nem at lave marmelade af. 

I denne cremede marmelade er der skruet op for intensiteten både smagsmæssigt og farvemæssigt ved at tilsætte ribs. Det giver en absolut vidunderlig julerød marmelade med den vildeste syrligt-søde smag. 

Jeg har lavet den cremet, så den kan bruges i kager eller til at smøre på pandekager, scones eller bare et stykke friskbagt brød. Er også perfekt til Linzer småkager, æbleskiver og snefnug. 

Find opskriften på frahaventilmaven.dk

——

#tranebærmarmelade #tranebær #julemarmelade #ribs #tranebær-ribsmarmelade #juleopskrift #juleopskrifter  #frahaventilmaven #frahaventilmavenblog #køkkensysler #lavdinmadselv #selvforsyning #spisgodt #tilbagetilrødderne #syltning #marmelade #cranberry #cranberrymarmalade
Fire cider eller ildcider er en gammelkendt urtene Fire cider eller ildcider er en gammelkendt urtenedicin, hvor bestandele fra urter, krydderier, frugter og grøntsager trækkes ud i æblecidereddike. Efter nogle uger har man en i fusion af alt det, man traditionelt tilskriver en helende og antiinflammatorisk virkning på kroppen. 

Fire cider er derfor kendt for at kunne afværge forkølelse, hjælpe fordøjelsen og øge blodcirkulationen. 

Find opskriften på frahaventilmaven.dk

——

#firecider #ildcider #kryddereddike #sundhed #hjemmelavetildeddike #ildeddike  #frahaventilmaven #frahaventilmavenblog #køkkensysler #lavdinmadselv #selvforsyning #spisgodt #tilbagetilrødderne
Så blev det december, og vi har pyntet op med hje Så blev det december, og vi har pyntet op med hjemmelavet citrusjulepynt, grangrene og lys. Vi har bagt pebernødder a la lagkagehuset og det lækreste sirupsbrød (som vi har ventet længe på). Og nydt det smukke frostvejr. Glædelig 1. december ❤️

Opskrifterne på pebernødder og sirupsbrød finder du på frahaventilmaven.dk

———

#julepynt #naturligtjulepynt #tørredeappelsiner #tørredelime #tørredegrapefrugt #pebernødder #december #jul #sirupsbrød #altgodthjemmelavet #tilbagetilrøddene #julesirupsbrød #pebernødderalalagkagehuset #frahaventilmaven #felderstjerne #køkkensysler#julesmåkager
Juni er rosernes måned, og rosen er den mest vidu Juni er rosernes måned, og rosen er den mest vidunderlige spiselige blomst, som også kan bruges i naturlig skønhedspleje og til farvning. 

Tørrer du rosenbladene, kan de holde sig i et års tid, og du kan både pynte kager med dem, lave olieinfusioner til cremer og salver og ansigtsmasker, lave rosenpulver eller bruge dem til bundle dyeing. 

Læs mere om, hvordan du tørrer roser på frahaventilmaven.dk og find masser af inspiration til, hvad du kan bruge både friske og tørrede rosenblade til. 

———

#spiseligeblomster #spiseligeblomsterfrahaven #roser #rosenblade #tørrederosenblade #tørring #roserfrahaven #spisdineroser #roserisæson #juni #rosentid #opskrift  #frahaventilmaven #frahaventilmavenblog #køkkensysler #lavdinmadselv #selvforsyning #spisgodt #tilbagetilrødderne #tørringafblomster
Størstedelen af min tid lige nu bruger jeg på at Størstedelen af min tid lige nu bruger jeg på at sanke og høste, samle forråd og konservere. Jeg tørrer blomster og krydderurter, presser blomster og farver garn og stof. Og så laver jeg selvfølgelig saft og marmelade og gelé, kryddersalte og kryddereddiker og meget mere. 

Kamille er en vidunderlig blomst at sanke i naturen, og den kan bruges til et hav af ting - både frisk og tørret. Og da man ikke nødvendigvis har tid til at lave det hele, mens det er i sæson, er det en god idé at tørre og gemme til senere brug. 

Find masser af inspiration til tørring af blomster og meget mere på frahaventilmaven.dk

———

#kamille #tørretkamille #kamilleiskønhedspleje #tørredeblomster #konservering #tørring #kamilleblomster #tørringafblomster #juni #sankning #fourager #blomster #vildeblomster  #frahaventilmaven #frahaventilmavenblog #køkkensysler #lavdinmadselv #selvforsyning #spisgodt #tilbagetilrødderne #junisysler
about
Trine Ellegaard

Madskribent

Haven er mit frirum og køkkenet er min legeplads. Her på bloggen dyrker jeg min begejstring for alt godt hjemmelavet, havens glæder og det enkle, selvforsynende liv med nærvær og nedsat hastighed.
Tilbage til rødderne og gammeldags med vilje!

Velkommen til!

Frahaventilmaven.dk handler om moderne selvforsyning i det små. Om at lave sin mad selv – fra bunden – og gerne af hjemmedyrkede råvarer. Om at lave sig et spisekammer, gemme forråd og konservere havens og naturens gaver. Om at skabe sig et næringsrigt og meningsfyldt liv med hjemmelavet mad, naturlig skønhedspleje, DIY-projekter og dyrkning af egne grøntsager og krydderurter, bær og frugter.
Læs filosofi
Livsstil
  • Naturlig kropspleje
    • Ansigtet
    • Kroppen
    • Håret
  • Bæredygtig livsstil
  • Haven
  • DIY
    • Hjemmelavede gaver
    • Hækleopskrifter
    • Strikkeopskrifter
    • Pynt til bolig og have
  • Rejser
Nyeste opskrifter
  • Grøn spinatjuice med cayenne og greens
    Grøn spinatjuice med cayenne og greens
    • 24. februar 2025
  • Ansigtsmaske med gurkemeje
    Ansigtsmaske med gurkemeje til akne og problematisk hud
    • 20. februar 2025
  • Romescosauce
    Romescosauce
    • 10. februar 2025
Nye varer i shoppen
  • Nordic Ware bundt-kageform Nordic Ware Bundt-bageform 'Elegant Party' kr.353,00
  • brødform Professionel brødform kr.169,95
  • støbejernspande Le Creuset støbejernspande kr.1.169,00
Frahaventilmaven Frahaventilmaven
  • Om
  • Privatlivspolitik
  • Livsstilsshop
God næring til krop og sjæl

Indtast dine søgeord, og tryk på Enter.

Frahaventilmaven.dk anvender cookies for at sikre, at du får den bedst mulige oplevelse på sitet. Hvis du fortsætter med at bruge dette site, antager vi, at du er indforstået med det.Ok