Gærkager & sammenlagte kager

Fastelavnsboller af vandbakkelser med mokkacreme

Fastelavnsboller af vandbakkelser med mokkacremeEr du lige som mig vild med mokkasmag i bagværk, så vil du elske disse fastelavnsboller af vandbakkelser med mokkacreme. De er enkle, men med stor smag – som en rigtig god flødeskumskage.

Smagen af kaffe

Disse fastelavnsboller er fulde af dejlig kaffesmag. Udover, at de er fyldt med en god kaffecreme, så har de også en glace af hvid chokolade med kaffe i, som lige gør fastelavnsbollen fuldendt, hvad angår mokkasmagen.

Fastelavnsboller af vandbakkelser med mokkacreme

Opskrift på fastelavnsboller af vandbakkelser med mokkacreme (6 store, 8 mellem eller 10 små)

Mokkacreme:

  • 3 æggeblommer
  • 80 g sukker
  • 30 g hvedemel
  • 2,5 dl sødmælk
  • 2 tsk neskaffe
  • 0,5 dl kogt vand
  • 2,5 dl fløde til cremen
  • 2,5 dl fløde til flødeskum ved siden af

Vandbakkelsesdej:

  • 75 g mælk
  • 75 g vand
  • 75 g smør
  • 100 g mel
  • 3 æg
  • flormelis

Mokkaglace:

  • 100 g hvid chokolade
  • 4 spsk fløde
  • 1 tsk neskaffe

Sådan laver du mokkacreme

Start med at lave mokkacremen, så den kan komme på køl. Du kan med fordel lave cremen dagen før eller tidligt om morgenen.

Pisk æggeblommer og sukker, til det bliver hvidt og luftigt. Vend melet i .

Kog mælken op og hæld æggemassen ned i mælken, mens du pisker med et piskeris, til den bliver tyk og koger. Hæld evt. cremen gennem en sigte, hvis der skulle ske at komme klumper i. Stil cremen på køl og lad den blive helt kold.

Kog 1/2 dl vand og opløs de 2 tsk nescafé deri. Lad den stærke kaffe køle af.

Bland creme og kaffe sammen og pisk 2,5 dl fløde til blødt skum. Vend flødeskummen i cremen, og mokkacremen er klar. Stil den på køl indtil brug.

Sådan laver du vandbakkelserne

Hæld vand, mælk og smør i en gryde og varm det op til kogepunktet.

Tag gryden af varmen og og rør alt melet i med en træske.

Stil gryden tilbage på varmen og varm dejen op på medium varme, mens du rører konstant med træskeen. Når dejen begynder at samle sig og trække sig væk fra grydens sider, tager du den af varmen. Dejen skal være 75 grader i gryden.

Lad dejen stå og køle af i gryden i ca. 10-15. Når dejen er nede på 60 grader (mål gerne med et chokoladetermometer), rører du æggene i ét ad gangen. Her er det lettest at bruge enten en træske eller en elpisker. Rør æggene godt ind i dejen, til dejen får et “rent afbræk”.

Hæld dejen i en sprøjtepose med en stjernetyl og sprøjt boller på en bageplade med bagepapir. Skal de være store som på billederne, skal de være ca. 6-7 cm i diameter og med en højde på 5-6 cm. Dyp evt. en finger i vand og tryk bollernes top ned, hvis de bliver lidt spidse.

Sigt et helt tyndt lag flormelis over fastelavnsbollerne og bag dem ved 180 grader i almindelig ovn (ikke varmluft) i ca. 30 minutter eller indtil de er flot gyldne. De må ikke være for lyse, for så er der chance for, at de falder sammen.

Sluk ovnen og stil ovnlågen på klem i ca. 15 minutter. Det forhindrer dine fastelavnsboller i at falde sammen.

Tag fastelavnsbollerne ud af ovnen og lad dem køle af, inden du glacerer dem og kommer mokkacremen i.

Sådan laver du mokkaglace og samler fastelavnsbollerne

Hak den hvide chokolade i små stykker og kom chokoladen i en lille skål, som er bred nok til, at du kan dyppe toppen af fastelavnsbollen deri.

Varm fløden op og hæld den over chokoladen sammen med en teskefuld neskaffe. Rør godt rundt, indtil al chokoladen er smeltet.

Halvér fastelavnsbollerne og dyp toppen i den smeltede mokkaglace.

Pisk fløden til skum og sprøjt mokkacreme og flødeskum i fastelavnsbollens bund. Placér låget på fastelavnsbollen og server.

God fornøjelse med at lave disse lækre fastelavnsboller af vandbakkelser med mokkacreme! Nyd dem!

Vandbakkelser: Hæld vand, mælk og smør i en gryde og varm det op til kogepunktet.  Tag gryden af varmen og og rør alt melet i med en træske.  Stil gryden tilbage på varmen og varm dejen op på medium varme, mens du rører konstant med træskeen. Når dejen begynder at samle sig og trække sig væk fra grydens sider, tager du den af varmen. Dejen skal være 75 grader i gryden. Lad dejen stå og køle af i gryden i ca. 10-15. Når dejen er nede på 60 grader (mål gerne med et chokoladetermometer), rører du æggene i ét ad gangen. Her er det lettest at bruge enten en træske eller en elpisker. Rør æggene godt ind i dejen, til den får et "rent afbræk". Hæld dejen i en sprøjtepose med en stjernetyl og sprøjt boller på en bageplade med bagepapir. Skal de være store som på billederne, skal de være ca. 6-7 cm i diameter og med en højde på 5-6 cm. Dyp evt. en finger i vand og tryk bollerne top ned, hvis de bliver lidt spidse. Sigt et helt tyndt lag flormelis over fastelavnsbollerne og bag dem ved 180 grader i almindelig oven (ikke varmluft) i ca. 30 minutter eller indtil de er flot gyldne. De må ikke være for lyse, for så er der chance for, at de falder sammen. Sluk ovnen og stil ovnlågen på klem i ca. 15 minutter. Det forhindrer dine fastelavnsboller i at falde sammen. Tag fastelavnsbollerne ud af ovnen og lad dem køle af, inden du fylder mokkacremen i.

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar