Er du lige som mig vild med mokkasmag i bagværk, så vil du elske disse fastelavnsboller med mokkacreme. De er enkle og lavet på vandbakkelser, men med stor smag – som en rigtig god flødeskumskage.
Smagen af kaffe
Disse fastelavnsboller af vandbakkelser med mokkacreme er fulde af dejlig kaffesmag. Udover at de er fyldt med en god kaffecreme, så har de også en glace af hvid chokolade med kaffe i, som lige gør fastelavnsbollen helt fuldendt, hvad angår mokkasmagen.
Fastelavnsbollerne laves i vandbakkelser, hvilket giver en let og luftig fastelavnsbolle, hvor det er fyld og creme, der dominerer. I opskriften er der en grundig vejledning til, hvordan du bager vandbakkelserne, så har du ikke prøvet det før, skal du ikke være bekymret for at kaste dig ud i det. Det er slet ikke så svært, når blot man overholder “reglerne”.
Mokkaglacen er utrolig nem at lave og den sætter altså prikken over i’et på fastelavnsbollerne. ikke kun på grund af den ekstra mokka-/kaffesmag, men også fordi den bryder den ellers bløde og lette vandbakkelsesdej.
Opskrift på fastelavnsboller af vandbakkelser med mokkacreme
Neden for finder du opskrifterne på både mokkacreme, mokkaglace og vandbakkelser, og selv om fastelavnsbollerne således består af flere elementer, er det slet ikke så vanskelige at gå til.
Vandbakkelser tager ikke så lang tid at bage, og selv om mange frygter at bage dem, er det faktisk ikke så svært, så længe man overholder visse regler omkring bagningen. Og når først man har “fanget den” er det rigtig sjovt og tilfredsstillende at bage vandbakkelser.
Får du lyst til at lave flere fastelavnsboller, så tjek også gerne disse opskrifter på forskellige fastelavnsboller ud. Her er bl.a. fyld af hindbærskum, marcipan, saltkaramel og meget mere:
Fastelavnsboller med saltkaramel
Fastelavnsboller af vandbakkelser med mokkacreme
Semlor med marcipan og chokoladeskum
Fastelavnsboller med hindbærskum
Gammeldags fastelavnsboller med remonce og creme
Se hele samlingen af opskrifter på fastelavnsboller her
Fastelavnsboller af vandbakkelser med mokkacreme
Ingredienser
Mokkacreme
- 3 æggeblommer
- 80 g sukker
- 30 g hvedemel
- 2 1/2 dl sødmælk
- 2 tsk neskaffe
- 1/2 dl kogt vand
- 2 1/2 dl fløde til cremen
- 2 1/2 dl fløde til flødeskum
Vandbakkelser
- 75 g mælk
- 75 g vand
- 75 g smør
- 100 g hvedemel
- 3 æg
- flormelis
Mokkaglace
- 100 g hvid chokolade
- 4 spsk piskefløde
- 1 tsk neskaffe
Sådan gør du
Mokkacreme
- Start med at lave mokkacremen, så den kan komme på køl. Du kan med fordel lave cremen dagen før eller tidligt om morgenen.
- Pisk æggeblommer og sukker, til det bliver hvidt og luftigt. Vend melet i.
- Kog mælken op og hæld æggemassen ned i mælken, mens du pisker med et piskeris, til den bliver tyk og koger. Hæld evt. cremen gennem en sigte, hvis der skulle ske at komme klumper i. Stil cremen på køl og lad den blive helt kold.
- Kog 1/2 dl vand og opløs de 2 tsk nescafé deri. Lad den stærke kaffe køle af.
- Bland creme og kaffe sammen og pisk 2,5 dl fløde til blødt skum. Vend flødeskummen i cremen, og mokkacremen er klar. Stil den på køl indtil brug.
Vandbakkelser
- Hæld vand, mælk og smør i en gryde og varm det op til kogepunktet.
- Tag gryden af varmen og og rør alt melet i med en træske.
- Stil gryden tilbage på varmen og varm dejen op på medium varme, mens du rører konstant med træskeen. Når dejen begynder at samle sig og trække sig væk fra grydens sider, tager du den af varmen. Dejen skal være 75 grader varm.
- Lad dejen stå og køle af i gryden i ca. 10-15 min. Når dejen er nede på 60 grader (mål gerne med et chokoladetermometer), rører du æggene i ét ad gangen. Her er det lettest at bruge enten en træske eller en elpisker. Rør æggene godt ind i dejen, til dejen får et “rent afbræk”.
- Hæld dejen i en sprøjtepose med en stjernetyl og sprøjt boller på en bageplade med bagepapir. Skal de være store som på billederne, skal de være ca. 6-7 cm i diameter og med en højde på 5-6 cm. Dyp evt. en finger i vand og tryk bollernes top ned, hvis de bliver lidt spidse.
- Sigt et helt tyndt lag flormelis over fastelavnsbollerne og bag dem ved 180 grader i almindelig ovn (ikke varmluft) i ca. 30 minutter eller indtil de er flot gyldne. De må ikke være for lyse, for så er der chance for, at de falder sammen.
- Sluk ovnen og stil ovnlågen på klem i ca. 15 minutter. Det forhindrer dine fastelavnsboller i at falde sammen.
- Tag fastelavnsbollerne ud af ovnen og lad dem køle af, inden du glacerer dem og kommer mokkacremen i.
Mokkaglace
- Hak den hvide chokolade i små stykker og kom chokoladen i en lille skål, som er bred nok til, at du kan dyppe toppen af fastelavnsbollen deri.
- Varm fløden op og hæld den over chokoladen sammen med en teskefuld neskaffe. Rør godt rundt, indtil al chokoladen er smeltet.
Saml fastelavnsbollerne
- Halvér fastelavnsbollerne og dyp toppen i den smeltede mokkaglace.
- Pisk fløden til skum og sprøjt mokkacreme og flødeskum i fastelavnsbollens bund. Placér låget på fastelavnsbollen og server.