Her er opskriften på gammeldags fastelavnsboller med rabarberremonce og hvid chokolade. På toppen er der hvid chokoladeglace. Så bliver det næsten ikke bedre. Fastelavnsbollerne smager som en drøm med den helt perfekte kombination af lækre smage.
Rabarberdrøm
Disse gammeldags fastelavnsboller med rabarber og hvid chokolade smager vitterligt som en rabarberdrøm. De har den helt perfekte kombination af sødme og syrlighed krydret med den skønne blide smag af hvid chokolade. Dejen er blød og saftig og fyldet er snasket uden af være for meget.
Fastelavnsbollerne bages med en lækker rabarberremonce og et godt stykke hvid chokolde som fyld. Inden servering pyntes de med en hvid chokoladeglace, som drysses med lidt pink støv – eller hvad man nu har i gemmerne til pynt.
Selve dejen er en smørdej, som er nem at arbejde med. Og den skal helst være lidt fed og fedtet, når man skal lukke fastelavnsbollerne sammen, ellers åbner de sig alt for nemt under bagningen og fyldet flyder ud. Og det er bare så ærgerligt. Så gå ikke ned på smør …
Hvid chokoladeglace
Den hvide chokoladeglace er utrolig nem at lave og laves af blot to ingredienser: Hvid chokolade og fløde. Når den hvide chokolade røres op med et par skefulde varm fløde, giver det den fineste tynde glace, som virkelig klæder fastelavnsbollen. Glacen smager langt mindre sødt end glasur og har mere smag.
Samtidigt pynter den så fint på fastelavnsbollerne, når den dækker helt og løber lidt ned af siderne. Af en eller anden grund bliver vi altid draget af noget, der løber. Så er det som om, maden ser ekstra lækker og indbydende ud.
Når jeg laver glacen, gør jeg gerne det, at jeg hakker chokoladen meget fint og kommer den i microovnen i ca. 20-30 sekunder. Derefter sætter jeg fløden i microovnen i en lillebitte skål i ganske kort tid, måske 10 sekunder – til fløden bobler – og hælder den derefter over den hvide chokolade og rører det hele sammen. Ganske nemt, og det tager blot et par minutter. I stedet for at smøre det på bollerne, dypper jeg toppen af bollerne ned i skålen med glacen.

Opskrift på fastelavnsboller med rabarber og hvid chokolade
Der er ingenting, der er svært ved denne opskrift, der er blot mange små dele i den. Jeg vil dog gerne lige give et godt råd med hensyn til at lukke fastelavnsbollerne, når fyldet er kommet i. Det er nemlig alfa og omega, at de holder sig lukkede under bagningen, så fyldet ikke flyder ud og ligger over hele bagepladen.
Du skal først og fremmest tage dig god til til at lukke hver enkelt bolle ordentligt. Saml hjørnerne modsat hinanden og klem indersiderne af bolden sammen op mod midten. Det vil sige den side, af firkanten, du har lagt fyldet på. På undersiden er der nemlig ofte melrester fra udrulningen, og derfor klistrer denne del ikke så godt sammen.
Bliv ved med at nippe-nappe siderne sammen, indtil du er helt sikker på, der ingen huller er, eller at bollen vil springe op nogen steder. Læg den derefter på bagepladen, men form den samtidigt lige til en rund bolle og tryk den lidt ind i siderne, så den ikke bliver flad. På denne måde vil du få flottere gammeldags fastelavnsboller.
Får du lyst til at bage flere lækre fastelavnsboller, så find gerne inspiration i de mange andre fastelavnsbolleopskrifter her på siden:
Fastelavnsboller med hindbærskum
Fastelavnsboller med saltkaramel
Fastelavnsboller med vaniljecreme og chokoladepynt
Se alle opskrifter på fastelavnsboller


Fastelavnsboller med rabarber og hvid chokolade
Ingredienser
Fyld
- 100 g revet marcipan
- 100 g smør
- 100 g sukker
- 200 g Rabarbermarmelade
- 20 stykker hvid chokolade
Bolledej
- 2,5 dl dl mælk – gerne sødmælk
- 50 g gær
- 550-600 g hvedemel
- 250 g smør
- 50 g rørsukker eller hvidt sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 2 æg
Pynt
- 125 g hvid chokolade
- 5 spsk fløde
- pink støv eller lignende
Sådan gør du
Rabarberremonce og hvid chokolade
- Pisk revet marcipan, blødt smør og sukker sammen i en skål, til det lige hænger sammen. Vend rabarbermarmelade i. Stil til side, til du har skåret firkanter ud af dejen.
- Knæk 20 stykker hvid chokolade og læg dem klar.
Bolledej
- Lun mælken og rør gæren ud heri.
- Smuldr smørret (det må gerne være koldt) i ca. 550 g mel og tilsæt derefter sukker og vaniljesukker.
- Hæld mælken i dejen sammen med æggene og rør dejen, til den er glat og smidig – gerne på en røremaskine. Tilsæt mere mel, hvis nødvendigt.
- Lad dejen hæve i en skål dækket med et fugtigt klæde i ca. 30 minutter.
- Rul dejen ud i en stor kvadrat på køkkenbordet og skær den ud i 20 firkanter (4 x 5).
- Læg en skefuld remonce på hver firkant og et stykke hvid chokolade (det smager bedst som et helt stykke).
- Fold hjørnerne ind og luk dejen godt til ved at nippe med to fingre.
- Læg fastelavnsbollerne på en bageplade beklædt med bagepapir med samlingerne nedad og lad dem hæve i ca. 15 minutter.
- Bag fastelavnbollerne ved 200 grader varmluft i ca. 15 minutter, til de er smukt gyldne og færdigbagte. Lad dem køle af på en bagerist.
Hvid chokoladeglace
- Hak den hvide chokolade meget fint og kom chokoladen i en lille skål, som er bred nok til, at du kan dyppe toppen af fastelavnsbollen deri.
- Varm evt. chokolade i microovnen i ca. 20-30 sekunder. Rør rundt. Chokoladen behøver ikke at være helst smeltet, men det hjælper, hvis den er lidt blød.
- Varm fløden op (kan også gøres i microovnen, ca. 10-15 sekunder – til fløden bobler) og hæld den over chokoladen. Rør godt rundt, indtil al chokoladen er smeltet.
- Dyp toppen af fastelavnsbollerne i den hvide chokoladeglace og drys med det samme lidt pink støv på.
