Fra haven til maven
  • Forsiden
  • Fastelavnsboller
  • Opskrifter
    • Bagværk
      • Gærbrød
      • Boller
      • Madbrød
      • Rugbrød
      • Kiks & knækbrød
    • Kager
      • Æblekager
      • Skærekager
      • Søde tærter
      • Muffins & cupcakes
      • Gærkager & sammenlagte kager
      • Konditorkager
      • Marengskager
      • Småkager & cookies
      • Vafler & pandekager
    • Morgenmad
      • Granola & müesli
      • Morgenmad med æg
      • Morgenmadspandekager
      • Morgenmad med yoghurt
      • Plantemælk
    • Hovedretter
      • Varme retter
      • Vegetarretter
      • Kartoffelretter
      • Grillmad
      • Tilbehør
    • Drikke
      • Kolde drikke
      • Iskaffe
      • Varm kaffe
      • Hjemmelavet kaffesirup
      • Varme drikke
      • Likører
      • Kryddersnaps
      • Drinks & cocktails
      • Hjemmelavet saft
      • Juicer og smoothies
    • Syltning
      • Gelé
      • Marmelade & syltetøj
      • Kompot & chutney
      • Syltede bær & frugter
      • Syltede grøntsager
      • Kryddereddiker
      • Krydderolier
      • Hjemmelavet saft
      • Hjemmelavet sirup
    • Sødt
      • Sunde snacks
      • Kryddersukker, pynt & kandiseret
      • Frugt- & nøddesmør
      • Konfekt, chokolade & slik
      • Spiselige blomster
    • Desserter
    • Ost, snacks & kolde saucer
      • Hjemmerørt smør & ost
      • Snacks & nødder
      • Dressinger, pestoer & saucer
    • Fisk & skaldyr
    • Salater
    • Supper
    • Kryddersalt
    • Bålmad
    • Grundopskrifter
  • Råvarer
    • Opskrifter med
    • Råvareguide
    • Mad med bælgfrugter
      • Linser
      • Kikærter
      • Cannellinibønner
      • Sorte bønner
      • Hvide bønner
      • Kidneybønner
    • Spiselige blomster
      • Ramsløgblomster
      • Mælkebøtter
      • Syrener
      • Roser
      • Hyldeblomster
      • Purløgsblomster
      • Lavendler
      • Mjødurt
      • Morgenfruer
      • Hibiscus
    • Krydderurter
      • Citronmelisse
      • Ingefær
      • Kanel
      • Mynte
      • Ramsløg
    • Bær
      • Jordbær
      • Solbær
      • Ribs
      • Hindbær
      • Stikkelsbær
      • Kirsebær
      • Blåbær
      • Brombær
      • Rønnebær
      • Hyldebær
      • Tranebær
      • Vindruer
    • Frugter
      • Appelsiner
      • Bananer
      • Figner
      • Granatæbler
      • Hyben
      • Kvæder
      • Pærer
      • Æbler
    • Stenfrugter
      • Ferskner
      • Kirsebær
      • Mirabeller
      • Blommer
      • Slåen
    • Grøntsager
      • Agurk
      • Asparges
      • Græskar
      • Grønkål
      • Rabarber
      • Radiser
      • Rødbeder
      • Tomater
  • Skønhed
    • Ansigtet
    • Kroppen
    • Håret
    • DIY skønhedspleje
  • Livsstil
    • Naturlig kropspleje
      • Ansigtet
      • Kroppen
      • Håret
    • Haven
      • Haven året rundt
      • Den spiselige blomsterhave
      • Rosenhaven
      • Prydhaven
    • DIY
      • Strikkeopskrifter
      • Hækleopskrifter
      • Bæredygtig livsstil
      • Hjemmelavede gaver
      • Pynt til bolig og have
    • Rejser
    • Workshops
    • Tema
    • How to & guides
    • Højtider
      • Fastelavn
      • Påske
      • Sankt Hans
      • Jul
        • Julesmåkager
        • Juleknas & konfekt
        • Julebrunch
        • Julehygge
        • Julefrokost
        • Julemiddagen
        • Hjemmelavede julegaver
        • Juleshop
  • Shop
    • Råvarer
    • Bolig
    • DIY skønhedspleje
    • Bæredygtig skønhedspleje
    • DIY
    • Keramik
    • Køkkengrej
    • Garn
    • Uld
    • Jul
Kategorier
  • Ansigtet
  • Bålmad
  • Boller
  • Bæredygtig livsstil
  • Den spiselige blomsterhave
  • Desserter
  • Dressinger, pestoer & saucer
  • Drinks & cocktails
  • Fastelavnsboller
  • Fisk & skaldyr
  • Frugt- & nøddesmør
  • Gelé
  • Granola & müesli
  • Grillmad
  • Grundopskrifter
  • Grød
  • Gærbrød
  • Gærkager & sammenlagte kager
  • Håret
  • Haven året rundt
  • Hjemmelavede gaver
  • Hjemmelavet saft
  • Hjemmelavet sirup
  • Hjemmerørt smør & ost
  • Honning- og sukkersyltede frugter, bær & blomster
  • How to & guides
  • Hækleopskrifter
  • Iskaffe
  • Juicer og smoothies
  • Jul
  • Kartoffelretter
  • Kiks & knækbrød
  • Kolde drikke
  • Kompot & chutney
  • Konditorkager
  • Konfekt, chokolade & slik
  • Kroppen
  • Kryddereddiker
  • Krydderolier
  • Kryddersalt
  • Kryddersnaps
  • Kryddersukker, pynt & kandiseret
  • Køkkenhaven
  • Likører
  • Livsstil
  • Madbrød
  • Marengskager
  • Marmelade & syltetøj
  • Morgenmad
  • Morgenmad med yoghurt
  • Morgenmad med æg
  • Morgenmadspandekager
  • Muffins & cupcakes
  • Naturlig kropspleje
  • Ost, snacks & kolde saucer
  • Plantemælk
  • Prydhaven
  • Pynt til bolig og have
  • Råvareguide
  • Råvarer
  • Rejser
  • Rosenhaven
  • Rugbrød
  • Salater
  • Skærekager
  • Småkager & cookies
  • Snacks & nødder
  • Spiselige blomster
  • Strikkeopskrifter
  • Supper
  • Syltede bær & frugter
  • Syltede grøntsager
  • Søde tærter
  • Sødt
  • Tema
  • Tilbehør
  • Tørrede krydderurter og blomster
  • Vafler & pandekager
  • Varm kaffe
  • Varme drikke
  • Varme retter
  • Vegetarretter
  • Workshops
  • Æblekager
Frahaventilmaven Frahaventilmaven
Fra haven til maven
  • Forsiden
  • Fastelavnsboller
  • Opskrifter
    • Bagværk
      • Gærbrød
      • Boller
      • Madbrød
      • Rugbrød
      • Kiks & knækbrød
    • Kager
      • Æblekager
      • Skærekager
      • Søde tærter
      • Muffins & cupcakes
      • Gærkager & sammenlagte kager
      • Konditorkager
      • Marengskager
      • Småkager & cookies
      • Vafler & pandekager
    • Morgenmad
      • Granola & müesli
      • Morgenmad med æg
      • Morgenmadspandekager
      • Morgenmad med yoghurt
      • Plantemælk
    • Hovedretter
      • Varme retter
      • Vegetarretter
      • Kartoffelretter
      • Grillmad
      • Tilbehør
    • Drikke
      • Kolde drikke
      • Iskaffe
      • Varm kaffe
      • Hjemmelavet kaffesirup
      • Varme drikke
      • Likører
      • Kryddersnaps
      • Drinks & cocktails
      • Hjemmelavet saft
      • Juicer og smoothies
    • Syltning
      • Gelé
      • Marmelade & syltetøj
      • Kompot & chutney
      • Syltede bær & frugter
      • Syltede grøntsager
      • Kryddereddiker
      • Krydderolier
      • Hjemmelavet saft
      • Hjemmelavet sirup
    • Sødt
      • Sunde snacks
      • Kryddersukker, pynt & kandiseret
      • Frugt- & nøddesmør
      • Konfekt, chokolade & slik
      • Spiselige blomster
    • Desserter
    • Ost, snacks & kolde saucer
      • Hjemmerørt smør & ost
      • Snacks & nødder
      • Dressinger, pestoer & saucer
    • Fisk & skaldyr
    • Salater
    • Supper
    • Kryddersalt
    • Bålmad
    • Grundopskrifter
  • Råvarer
    • Opskrifter med
    • Råvareguide
    • Mad med bælgfrugter
      • Linser
      • Kikærter
      • Cannellinibønner
      • Sorte bønner
      • Hvide bønner
      • Kidneybønner
    • Spiselige blomster
      • Ramsløgblomster
      • Mælkebøtter
      • Syrener
      • Roser
      • Hyldeblomster
      • Purløgsblomster
      • Lavendler
      • Mjødurt
      • Morgenfruer
      • Hibiscus
    • Krydderurter
      • Citronmelisse
      • Ingefær
      • Kanel
      • Mynte
      • Ramsløg
    • Bær
      • Jordbær
      • Solbær
      • Ribs
      • Hindbær
      • Stikkelsbær
      • Kirsebær
      • Blåbær
      • Brombær
      • Rønnebær
      • Hyldebær
      • Tranebær
      • Vindruer
    • Frugter
      • Appelsiner
      • Bananer
      • Figner
      • Granatæbler
      • Hyben
      • Kvæder
      • Pærer
      • Æbler
    • Stenfrugter
      • Ferskner
      • Kirsebær
      • Mirabeller
      • Blommer
      • Slåen
    • Grøntsager
      • Agurk
      • Asparges
      • Græskar
      • Grønkål
      • Rabarber
      • Radiser
      • Rødbeder
      • Tomater
  • Skønhed
    • Ansigtet
    • Kroppen
    • Håret
    • DIY skønhedspleje
  • Livsstil
    • Naturlig kropspleje
      • Ansigtet
      • Kroppen
      • Håret
    • Haven
      • Haven året rundt
      • Den spiselige blomsterhave
      • Rosenhaven
      • Prydhaven
    • DIY
      • Strikkeopskrifter
      • Hækleopskrifter
      • Bæredygtig livsstil
      • Hjemmelavede gaver
      • Pynt til bolig og have
    • Rejser
    • Workshops
    • Tema
    • How to & guides
    • Højtider
      • Fastelavn
      • Påske
      • Sankt Hans
      • Jul
        • Julesmåkager
        • Juleknas & konfekt
        • Julebrunch
        • Julehygge
        • Julefrokost
        • Julemiddagen
        • Hjemmelavede julegaver
        • Juleshop
  • Shop
    • Råvarer
    • Bolig
    • DIY skønhedspleje
    • Bæredygtig skønhedspleje
    • DIY
    • Keramik
    • Køkkengrej
    • Garn
    • Uld
    • Jul
about
Sød køkkenplakat
Vi er helt vilde med disse citatplakater til køkkenet og særlig denne plakat, synes vi er sød. Plakaten er med søde engelske citater, f.eks citatet “Happiness is homemade”, som er lige i vores ånd.
Se mere
Syltning
  • Ribssirup
    Hjemmelavet ribssirup
    • 27. juli 2020
  • Mirabellemarmelade med lavendel og kardemomme
    Mirabellemarmelade med lavendel og kardemomme
    • 5. september 2021
  • Hjemmelavet æblegastrik
    Hjemmelavet æblegastrik
    • 15. november 2019
  • Hjemmelavet rabarbergelé
    Rabarbergelé
    • 28. maj 2020
  • Mirabellesirup
    Mirabellesirup
    • 29. august 2021
Forår
Kolde drikke
12 Posts
View Posts
Dalgonakaffe
Iskaffe
5 Posts
View Posts
Drinks & cocktails
25 Posts
View Posts
Bålmad
2 Posts
View Posts
Madbrød
17 Posts
View Posts
Tilbehør
12 Posts
View Posts
Grillmad
8 Posts
View Posts
Body butter lavet på morgenfrueblomster
Naturlig kropspleje
6 Posts
View Posts
0
396
0

Få inspiration til lækker hjemmelavet mad direkte i din indbakke

Modtag opskrifter og idéer til lækre retter, søde desserter, hyggelige kager, hjemmelavet snaps og likør og meget mere.

Gammeldags fastelavnsboller med rabarber og hvid chokolade
  • Fastelavnsboller

Fastelavnsboller med rabarber og hvid chokolade

  • 9. februar 2024
  • Trine Ellegaard
Total
26
Shares
0
26
Gå til opskrift Udskriv

Her er opskriften på gammeldags fastelavnsboller med rabarberremonce og hvid chokolade. På toppen er der hvid chokoladeglace. Så bliver det næsten ikke bedre. Fastelavnsbollerne smager som en drøm med den helt perfekte kombination af lækre smage.

Rabarberdrøm

Disse gammeldags fastelavnsboller med rabarber og hvid chokolade smager vitterligt som en rabarberdrøm. De har den helt perfekte kombination af sødme og syrlighed krydret med den skønne blide smag af hvid chokolade. Dejen er blød og saftig og fyldet er snasket uden af være for meget.

Fastelavnsbollerne bages med en lækker rabarberremonce og et godt stykke hvid chokolde som fyld. Inden servering pyntes de med en hvid chokoladeglace, som drysses med lidt pink støv – eller hvad man nu har i gemmerne til pynt.

Selve dejen er en smørdej, som er nem at arbejde med. Og den skal helst være lidt fed og fedtet, når man skal lukke fastelavnsbollerne sammen, ellers åbner de sig alt for nemt under bagningen og fyldet flyder ud. Og det er bare så ærgerligt. Så gå ikke ned på smør …

Gammeldags fastelavnsboller med rabarber og hvid chokolade
Fastelavnsboller med rabarberremonce og hvid chokoladeglace

Hvid chokoladeglace

Den hvide chokoladeglace er utrolig nem at lave og laves af blot to ingredienser: Hvid chokolade og fløde. Når den hvide chokolade røres op med et par skefulde varm fløde, giver det den fineste tynde glace, som virkelig klæder fastelavnsbollen. Glacen smager langt mindre sødt end glasur og har mere smag.

Samtidigt pynter den så fint på fastelavnsbollerne, når den dækker helt og løber lidt ned af siderne. Af en eller anden grund bliver vi altid draget af noget, der løber. Så er det som om, maden ser ekstra lækker og indbydende ud.

Når jeg laver glacen, gør jeg gerne det, at jeg hakker chokoladen meget fint og kommer den i microovnen i ca. 20-30 sekunder. Derefter sætter jeg fløden i microovnen i en lillebitte skål i ganske kort tid, måske 10 sekunder – til fløden bobler – og hælder den derefter over den hvide chokolade og rører det hele sammen. Ganske nemt, og det tager blot et par minutter. I stedet for at smøre det på bollerne, dypper jeg toppen af bollerne ned i skålen med glacen.

Lækre gammeldags fastelavnsboller med sød remonce

Opskrift på fastelavnsboller med rabarber og hvid chokolade

Der er ingenting, der er svært ved denne opskrift, der er blot mange små dele i den. Jeg vil dog gerne lige give et godt råd med hensyn til at lukke fastelavnsbollerne, når fyldet er kommet i. Det er nemlig alfa og omega, at de holder sig lukkede under bagningen, så fyldet ikke flyder ud og ligger over hele bagepladen.

Du skal først og fremmest tage dig god til til at lukke hver enkelt bolle ordentligt. Saml hjørnerne modsat hinanden og klem indersiderne af bolden sammen op mod midten. Det vil sige den side, af firkanten, du har lagt fyldet på. På undersiden er der nemlig ofte melrester fra udrulningen, og derfor klistrer denne del ikke så godt sammen.

Bliv ved med at nippe-nappe siderne sammen, indtil du er helt sikker på, der ingen huller er, eller at bollen vil springe op nogen steder. Læg den derefter på bagepladen, men form den samtidigt lige til en rund bolle og tryk den lidt ind i siderne, så den ikke bliver flad. På denne måde vil du få flottere gammeldags fastelavnsboller.

Får du lyst til at bage flere lækre fastelavnsboller, så find gerne inspiration i de mange andre fastelavnsbolleopskrifter her på siden:

Fastelavnsboller med hindbærskum

Fastelavnsboller med saltkaramel

Fastelavnsboller med vaniljecreme og chokoladepynt


Se alle opskrifter på fastelavnsboller

Overskåret bolle
Gammeldags fastelavnsboller med rabarber og hvid chokolade

Fastelavnsboller med rabarber og hvid chokolade

Her er opskriften på gammeldags fastelavnsboller med rabarberremonce og hvid chokolade. På toppen er der hvid chokoladeglace. Så bliver det næsten ikke bedre. Fastelavnsbollerne smager som en drøm med den helt perfekte kombination af lækre smage.
Udskriv Pin Recipe
Forb. tid 45 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Hævetid 45 minutter min
Ret Fastelavnsboller
Køkken Dansk
Antal 20 boller

Ingredienser
  

Fyld

  • 100 g revet marcipan
  • 100 g smør
  • 100 g sukker
  • 200 g Rabarbermarmelade
  • 20 stykker hvid chokolade

Bolledej

  • 2,5 dl dl mælk – gerne sødmælk
  • 50 g gær
  • 550-600 g hvedemel
  • 250 g smør
  • 50 g rørsukker eller hvidt sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2 æg

Pynt

  • 125 g hvid chokolade
  • 5 spsk fløde
  • pink støv eller lignende

Sådan gør du
 

Rabarberremonce og hvid chokolade

  • Pisk revet marcipan, blødt smør og sukker sammen i en skål, til det lige hænger sammen. Vend rabarbermarmelade i. Stil til side, til du har skåret firkanter ud af dejen.
  • Knæk 20 stykker hvid chokolade og læg dem klar.

Bolledej

  • Lun mælken og rør gæren ud heri.
  • Smuldr smørret (det må gerne være koldt) i ca. 550 g mel og tilsæt derefter sukker og vaniljesukker.
  • Hæld mælken i dejen sammen med æggene og rør dejen, til den er glat og smidig – gerne på en røremaskine. Tilsæt mere mel, hvis nødvendigt.
  • Lad dejen hæve i en skål dækket med et fugtigt klæde i ca. 30 minutter.
  • Rul dejen ud i en stor kvadrat på køkkenbordet og skær den ud i 20 firkanter (4 x 5).
  • Læg en skefuld remonce på hver firkant og et stykke hvid chokolade (det smager bedst som et helt stykke).
  • Fold hjørnerne ind og luk dejen godt til ved at nippe med to fingre.
  • Læg fastelavnsbollerne på en bageplade beklædt med bagepapir med samlingerne nedad og lad dem hæve i ca. 15 minutter.
  • Bag fastelavnbollerne ved 200 grader varmluft i ca. 15 minutter, til de er smukt gyldne og færdigbagte. Lad dem køle af på en bagerist.

Hvid chokoladeglace

  • Hak den hvide chokolade meget fint og kom chokoladen i en lille skål, som er bred nok til, at du kan dyppe toppen af fastelavnsbollen deri.
  • Varm evt. chokolade i microovnen i ca. 20-30 sekunder. Rør rundt. Chokoladen behøver ikke at være helst smeltet, men det hjælper, hvis den er lidt blød.
  • Varm fløden op (kan også gøres i microovnen, ca. 10-15 sekunder – til fløden bobler) og hæld den over chokoladen. Rør godt rundt, indtil al chokoladen er smeltet.
  • Dyp toppen af fastelavnsbollerne i den hvide chokoladeglace og drys med det samme lidt pink støv på.
Keyword Fastelavn, Rabarber
Lækre fastelavnsboller med rabarberremonce og hvid chokolade
Total
26
Shares
Share 0
Pin it 26
Trine Ellegaard

Trine er freelance-skribent og blogger med en passion for æstetik, det gode liv, litteratur og bevidst nærvær.

Forrige artikel
Chokoladebrud
  • Boller

Chokoladebrud

  • 8. februar 2024
  • Trine Ellegaard
Se mere
Næste artikel
Fastelavnsboller med biscoff og creme
  • Fastelavnsboller

Fastelavnsboller med biscoff og creme

  • 10. februar 2024
  • Trine Ellegaard
Se mere

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Måske vil du også synes om disse ...
Fastelavnsboller med biscoff og creme
Se mere
  • Fastelavnsboller

Fastelavnsboller med biscoff og creme

  • Trine Ellegaard
  • 10. februar 2024
Eclairs med karamel
Se mere
  • Fastelavnsboller
  • Gærkager & sammenlagte kager

Eclairs med karamel

  • Trine Ellegaard
  • 6. marts 2022
Gammeldags fastelavnsboller med solbærremonce
Se mere
  • Fastelavnsboller

Gammeldags fastelavnsboller med solbærremonce

  • Trine Ellegaard
  • 28. februar 2022
Fastelavnsboller med lakrids og hindbær
Se mere
  • Fastelavnsboller

Fastelavnsboller med lakrids og hindbær

  • Trine Ellegaard
  • 13. februar 2022
Gammeldags fastelavnsboller med lemon curd
Se mere
  • Fastelavnsboller

Gammeldags fastelavnsboller med lemon curd

  • Trine Ellegaard
  • 10. februar 2022
Gammeldags fastelavnsboller med remonce og creme
Se mere
  • Fastelavnsboller

Gammeldags fastelavnsboller med remonce og creme

  • Trine Ellegaard
  • 23. januar 2022
Semlor: Svenske fastelavnsboller med hindbærskum
Se mere
  • Fastelavnsboller

Fastelavnsboller med hindbærskum

  • Trine Ellegaard
  • 14. februar 2021
Fastelavnsboller med saltkaramel lavet på vandbakkelser
Se mere
  • Fastelavnsboller

Fastelavnsboller med saltkaramel

  • Trine Ellegaard
  • 13. februar 2021
Fastelavnsboller af vandbakkelser med mokkacreme
Se mere
  • Fastelavnsboller

Fastelavnsboller af vandbakkelser med mokkacreme

  • Trine Ellegaard
  • 8. februar 2020

Få inspiration til lækker hjemmelavet mad direkte i din indbakke

Modtag opskrifter og idéer til lækre retter, søde desserter, hyggelige kager, hjemmelavet snaps og likør og meget mere.

frahaventilmaven

FØLG FRA HAVEN TIL MAVEN PÅ INSTAGRAM

frahaventilmaven
En morgenmad, der smager af tiramisu og samtidig e En morgenmad, der smager af tiramisu og samtidig er sund, er svær at sige nej til. Disse overnight oats med tiramisusmag er en fantastisk morgenmad, som både er nem at lave, er sund og smager vidunderligt.

Se opskriften på frahaventilmaven.dk

———

#overnightoats #tiramisuovernightoats #morgenmad #foodprep #foodprepping #tiramisu #havregrød #nemmorgenmad #morgenmadmedyoghurt  #frahaventilmaven #frahaventilmavenblog #køkkensysler #lavdinmadselv #selvforsyning #spisgodt #tilbagetilrødderne
Hjemmelavet nougatis er en favorit – og hvad beh Hjemmelavet nougatis er en favorit – og hvad behøver man egentligt mere? Den knasende karamel med mandelsmag i den cremede flødeis – mums! 

Og det bedste er, at isen kan laves på næsten ingen tid. Når først mandelkrokanten er lavet, tager det blot 10 minutter at røre isen sammen. Det er virkelig let og med meget få ingredienser. Nogle gange er det mest simple bare det mest lækre.

Find opskriften på frahaventilmaven.dk

———

#nougatis #hjemmelavetis #parfait #flødeis #is #icecream #iselsker #mandelkrokant #mandler #karamel #dessert #isdessert #desserts  #frahaventilmaven #frahaventilmavenblog #køkkensysler #lavdinmadselv #selvforsyning #spisgodt #tilbagetilrødderne
Cremet tranebærmarmelade med ribs ❤️

Tranebær er en af december måneds dejligste råvarer - et smukt rødt og syrligt bær. Og fuld af pektin og derfor utrolig nem at lave marmelade af. 

I denne cremede marmelade er der skruet op for intensiteten både smagsmæssigt og farvemæssigt ved at tilsætte ribs. Det giver en absolut vidunderlig julerød marmelade med den vildeste syrligt-søde smag. 

Jeg har lavet den cremet, så den kan bruges i kager eller til at smøre på pandekager, scones eller bare et stykke friskbagt brød. Er også perfekt til Linzer småkager, æbleskiver og snefnug. 

Find opskriften på frahaventilmaven.dk

——

#tranebærmarmelade #tranebær #julemarmelade #ribs #tranebær-ribsmarmelade #juleopskrift #juleopskrifter  #frahaventilmaven #frahaventilmavenblog #køkkensysler #lavdinmadselv #selvforsyning #spisgodt #tilbagetilrødderne #syltning #marmelade #cranberry #cranberrymarmalade
Fire cider eller ildcider er en gammelkendt urtene Fire cider eller ildcider er en gammelkendt urtenedicin, hvor bestandele fra urter, krydderier, frugter og grøntsager trækkes ud i æblecidereddike. Efter nogle uger har man en i fusion af alt det, man traditionelt tilskriver en helende og antiinflammatorisk virkning på kroppen. 

Fire cider er derfor kendt for at kunne afværge forkølelse, hjælpe fordøjelsen og øge blodcirkulationen. 

Find opskriften på frahaventilmaven.dk

——

#firecider #ildcider #kryddereddike #sundhed #hjemmelavetildeddike #ildeddike  #frahaventilmaven #frahaventilmavenblog #køkkensysler #lavdinmadselv #selvforsyning #spisgodt #tilbagetilrødderne
Så blev det december, og vi har pyntet op med hje Så blev det december, og vi har pyntet op med hjemmelavet citrusjulepynt, grangrene og lys. Vi har bagt pebernødder a la lagkagehuset og det lækreste sirupsbrød (som vi har ventet længe på). Og nydt det smukke frostvejr. Glædelig 1. december ❤️

Opskrifterne på pebernødder og sirupsbrød finder du på frahaventilmaven.dk

———

#julepynt #naturligtjulepynt #tørredeappelsiner #tørredelime #tørredegrapefrugt #pebernødder #december #jul #sirupsbrød #altgodthjemmelavet #tilbagetilrøddene #julesirupsbrød #pebernødderalalagkagehuset #frahaventilmaven #felderstjerne #køkkensysler#julesmåkager
Juni er rosernes måned, og rosen er den mest vidu Juni er rosernes måned, og rosen er den mest vidunderlige spiselige blomst, som også kan bruges i naturlig skønhedspleje og til farvning. 

Tørrer du rosenbladene, kan de holde sig i et års tid, og du kan både pynte kager med dem, lave olieinfusioner til cremer og salver og ansigtsmasker, lave rosenpulver eller bruge dem til bundle dyeing. 

Læs mere om, hvordan du tørrer roser på frahaventilmaven.dk og find masser af inspiration til, hvad du kan bruge både friske og tørrede rosenblade til. 

———

#spiseligeblomster #spiseligeblomsterfrahaven #roser #rosenblade #tørrederosenblade #tørring #roserfrahaven #spisdineroser #roserisæson #juni #rosentid #opskrift  #frahaventilmaven #frahaventilmavenblog #køkkensysler #lavdinmadselv #selvforsyning #spisgodt #tilbagetilrødderne #tørringafblomster
Størstedelen af min tid lige nu bruger jeg på at Størstedelen af min tid lige nu bruger jeg på at sanke og høste, samle forråd og konservere. Jeg tørrer blomster og krydderurter, presser blomster og farver garn og stof. Og så laver jeg selvfølgelig saft og marmelade og gelé, kryddersalte og kryddereddiker og meget mere. 

Kamille er en vidunderlig blomst at sanke i naturen, og den kan bruges til et hav af ting - både frisk og tørret. Og da man ikke nødvendigvis har tid til at lave det hele, mens det er i sæson, er det en god idé at tørre og gemme til senere brug. 

Find masser af inspiration til tørring af blomster og meget mere på frahaventilmaven.dk

———

#kamille #tørretkamille #kamilleiskønhedspleje #tørredeblomster #konservering #tørring #kamilleblomster #tørringafblomster #juni #sankning #fourager #blomster #vildeblomster  #frahaventilmaven #frahaventilmavenblog #køkkensysler #lavdinmadselv #selvforsyning #spisgodt #tilbagetilrødderne #junisysler
about
Trine Ellegaard

Madskribent

Haven er mit frirum og køkkenet er min legeplads. Her på bloggen dyrker jeg min begejstring for alt godt hjemmelavet, havens glæder og det enkle, selvforsynende liv med nærvær og nedsat hastighed.
Tilbage til rødderne og gammeldags med vilje!

Velkommen til!

Frahaventilmaven.dk handler om moderne selvforsyning i det små. Om at lave sin mad selv – fra bunden – og gerne af hjemmedyrkede råvarer. Om at lave sig et spisekammer, gemme forråd og konservere havens og naturens gaver. Om at skabe sig et næringsrigt og meningsfyldt liv med hjemmelavet mad, naturlig skønhedspleje, DIY-projekter og dyrkning af egne grøntsager og krydderurter, bær og frugter.
Læs filosofi
Livsstil
  • Naturlig kropspleje
    • Ansigtet
    • Kroppen
    • Håret
  • Bæredygtig livsstil
  • Haven
  • DIY
    • Hjemmelavede gaver
    • Hækleopskrifter
    • Strikkeopskrifter
    • Pynt til bolig og have
  • Rejser
Nyeste opskrifter
  • Grøn spinatjuice med cayenne og greens
    Grøn spinatjuice med cayenne og greens
    • 24. februar 2025
  • Ansigtsmaske med gurkemeje
    Ansigtsmaske med gurkemeje til akne og problematisk hud
    • 20. februar 2025
  • Romescosauce
    Romescosauce
    • 10. februar 2025
Nye varer i shoppen
  • Nordic Ware bundt-kageform Nordic Ware Bundt-bageform 'Elegant Party' kr.353,00
  • brødform Professionel brødform kr.169,95
  • støbejernspande Le Creuset støbejernspande kr.1.169,00
Frahaventilmaven Frahaventilmaven
  • Om
  • Privatlivspolitik
  • Livsstilsshop
God næring til krop og sjæl

Indtast dine søgeord, og tryk på Enter.

Frahaventilmaven.dk anvender cookies for at sikre, at du får den bedst mulige oplevelse på sitet. Hvis du fortsætter med at bruge dette site, antager vi, at du er indforstået med det.Ok