Fra haven til maven
  • Forsiden
  • Shop
    • Jul
    • Råvarer
    • Køkkengrej
    • Bolig
    • DIY skønhedspleje
    • Bæredygtig skønhedspleje
    • DIY
    • Keramik
    • Garn
    • Uld
  • Opskrifter
    • Bagværk
      • Gærbrød
      • Boller
      • Madbrød
      • Rugbrød
      • Kiks & knækbrød
    • Kager
      • Æblekager
      • Skærekager
      • Søde tærter
      • Muffins & cupcakes
      • Gærkager & sammenlagte kager
      • Konditorkager
      • Marengskager
      • Småkager & cookies
      • Vafler & pandekager
      • Fastelavnsboller
    • Morgenmad
      • Granola & müesli
      • Morgenmad med æg
      • Morgenmadspandekager
      • Morgenmad med yoghurt
      • Plantemælk
    • Hovedretter
      • Varme retter
      • Vegetarretter
      • Kartoffelretter
      • Grillmad
      • Tilbehør
    • Drikke
      • Kolde drikke
      • Iskaffe
      • Varm kaffe
      • Hjemmelavet kaffesirup
      • Varme drikke
      • Likører
      • Kryddersnaps
      • Drinks & cocktails
      • Hjemmelavet saft
      • Juicer og smoothies
    • Syltning
      • Gelé
      • Marmelade & syltetøj
      • Kompot & chutney
      • Syltede bær & frugter
      • Syltede grøntsager
      • Kryddereddiker
      • Krydderolier
      • Hjemmelavet saft
      • Hjemmelavet sirup
    • Sødt
      • Sunde snacks
      • Kryddersukker, pynt & kandiseret
      • Frugt- & nøddesmør
      • Konfekt, chokolade & slik
      • Spiselige blomster
    • Desserter
    • Ost, snacks & kolde saucer
      • Hjemmerørt smør & ost
      • Snacks & nødder
      • Dressinger, pestoer & saucer
    • Fisk & skaldyr
    • Salater
    • Supper
    • Kryddersalt
    • Bålmad
    • Grundopskrifter
  • Råvarer
    • Opskrifter med
    • Råvareguide
    • Mad med bælgfrugter
      • Linser
      • Kikærter
      • Cannellinibønner
      • Sorte bønner
      • Hvide bønner
      • Kidneybønner
    • Spiselige blomster
      • Ramsløgblomster
      • Mælkebøtter
      • Syrener
      • Roser
      • Hyldeblomster
      • Purløgsblomster
      • Lavendler
      • Mjødurt
      • Morgenfruer
      • Hibiscus
    • Krydderurter
      • Citronmelisse
      • Ingefær
      • Kanel
      • Mynte
      • Ramsløg
    • Bær
      • Jordbær
      • Solbær
      • Ribs
      • Hindbær
      • Stikkelsbær
      • Kirsebær
      • Blåbær
      • Brombær
      • Rønnebær
      • Hyldebær
      • Tranebær
      • Vindruer
    • Frugter
      • Appelsiner
      • Bananer
      • Figner
      • Granatæbler
      • Hyben
      • Kvæder
      • Pærer
      • Æbler
    • Stenfrugter
      • Ferskner
      • Kirsebær
      • Mirabeller
      • Blommer
      • Slåen
    • Grøntsager
      • Agurk
      • Asparges
      • Græskar
      • Grønkål
      • Rabarber
      • Radiser
      • Rødbeder
      • Tomater
  • Skønhed
    • Ansigtet
    • Kroppen
    • Håret
    • DIY skønhedspleje
  • Livsstil
    • Naturlig kropspleje
      • Ansigtet
      • Kroppen
      • Håret
    • Haven
      • Haven året rundt
      • Den spiselige blomsterhave
      • Rosenhaven
      • Prydhaven
    • DIY
      • Strikkeopskrifter
      • Hækleopskrifter
      • Bæredygtig livsstil
      • Hjemmelavede gaver
      • Pynt til bolig og have
    • Rejser
    • Workshops
    • Tema
    • How to & guides
    • Højtider
      • Fastelavn
      • Påske
      • Sankt Hans
      • Jul
        • Julesmåkager
        • Juleknas & konfekt
        • Julebrunch
        • Julehygge
        • Julefrokost
        • Julemiddagen
        • Hjemmelavede julegaver
        • Juleshop
Kategorier
  • Ansigtet
  • Bålmad
  • Boller
  • Bæredygtig livsstil
  • Den spiselige blomsterhave
  • Desserter
  • Dressinger, pestoer & saucer
  • Drinks & cocktails
  • Fastelavnsboller
  • Fisk & skaldyr
  • Frugt- & nøddesmør
  • Gelé
  • Granola & müesli
  • Grillmad
  • Grundopskrifter
  • Grød
  • Gærbrød
  • Gærkager & sammenlagte kager
  • Håret
  • Haven året rundt
  • Hjemmelavede gaver
  • Hjemmelavet saft
  • Hjemmelavet sirup
  • Hjemmerørt smør & ost
  • Honning- og sukkersyltede frugter, bær & blomster
  • How to & guides
  • Hækleopskrifter
  • Iskaffe
  • Juicer og smoothies
  • Jul
  • Kartoffelretter
  • Kiks & knækbrød
  • Kolde drikke
  • Kompot & chutney
  • Konditorkager
  • Konfekt, chokolade & slik
  • Kroppen
  • Kryddereddiker
  • Krydderolier
  • Kryddersalt
  • Kryddersnaps
  • Kryddersukker, pynt & kandiseret
  • Køkkenhaven
  • Likører
  • Livsstil
  • Madbrød
  • Marengskager
  • Marmelade & syltetøj
  • Morgenmad
  • Morgenmad med yoghurt
  • Morgenmad med æg
  • Morgenmadspandekager
  • Muffins & cupcakes
  • Naturlig kropspleje
  • Ost, snacks & kolde saucer
  • Plantemælk
  • Prydhaven
  • Pynt til bolig og have
  • Råvareguide
  • Råvarer
  • Rejser
  • Rosenhaven
  • Rugbrød
  • Salater
  • Skærekager
  • Småkager & cookies
  • Snacks & nødder
  • Spiselige blomster
  • Strikkeopskrifter
  • Supper
  • Syltede bær & frugter
  • Syltede grøntsager
  • Søde tærter
  • Sødt
  • Tema
  • Tilbehør
  • Tørrede krydderurter og blomster
  • Vafler & pandekager
  • Varm kaffe
  • Varme drikke
  • Varme retter
  • Vegetarretter
  • Workshops
  • Æblekager
Frahaventilmaven Frahaventilmaven
Fra haven til maven
  • Forsiden
  • Shop
    • Jul
    • Råvarer
    • Køkkengrej
    • Bolig
    • DIY skønhedspleje
    • Bæredygtig skønhedspleje
    • DIY
    • Keramik
    • Garn
    • Uld
  • Opskrifter
    • Bagværk
      • Gærbrød
      • Boller
      • Madbrød
      • Rugbrød
      • Kiks & knækbrød
    • Kager
      • Æblekager
      • Skærekager
      • Søde tærter
      • Muffins & cupcakes
      • Gærkager & sammenlagte kager
      • Konditorkager
      • Marengskager
      • Småkager & cookies
      • Vafler & pandekager
      • Fastelavnsboller
    • Morgenmad
      • Granola & müesli
      • Morgenmad med æg
      • Morgenmadspandekager
      • Morgenmad med yoghurt
      • Plantemælk
    • Hovedretter
      • Varme retter
      • Vegetarretter
      • Kartoffelretter
      • Grillmad
      • Tilbehør
    • Drikke
      • Kolde drikke
      • Iskaffe
      • Varm kaffe
      • Hjemmelavet kaffesirup
      • Varme drikke
      • Likører
      • Kryddersnaps
      • Drinks & cocktails
      • Hjemmelavet saft
      • Juicer og smoothies
    • Syltning
      • Gelé
      • Marmelade & syltetøj
      • Kompot & chutney
      • Syltede bær & frugter
      • Syltede grøntsager
      • Kryddereddiker
      • Krydderolier
      • Hjemmelavet saft
      • Hjemmelavet sirup
    • Sødt
      • Sunde snacks
      • Kryddersukker, pynt & kandiseret
      • Frugt- & nøddesmør
      • Konfekt, chokolade & slik
      • Spiselige blomster
    • Desserter
    • Ost, snacks & kolde saucer
      • Hjemmerørt smør & ost
      • Snacks & nødder
      • Dressinger, pestoer & saucer
    • Fisk & skaldyr
    • Salater
    • Supper
    • Kryddersalt
    • Bålmad
    • Grundopskrifter
  • Råvarer
    • Opskrifter med
    • Råvareguide
    • Mad med bælgfrugter
      • Linser
      • Kikærter
      • Cannellinibønner
      • Sorte bønner
      • Hvide bønner
      • Kidneybønner
    • Spiselige blomster
      • Ramsløgblomster
      • Mælkebøtter
      • Syrener
      • Roser
      • Hyldeblomster
      • Purløgsblomster
      • Lavendler
      • Mjødurt
      • Morgenfruer
      • Hibiscus
    • Krydderurter
      • Citronmelisse
      • Ingefær
      • Kanel
      • Mynte
      • Ramsløg
    • Bær
      • Jordbær
      • Solbær
      • Ribs
      • Hindbær
      • Stikkelsbær
      • Kirsebær
      • Blåbær
      • Brombær
      • Rønnebær
      • Hyldebær
      • Tranebær
      • Vindruer
    • Frugter
      • Appelsiner
      • Bananer
      • Figner
      • Granatæbler
      • Hyben
      • Kvæder
      • Pærer
      • Æbler
    • Stenfrugter
      • Ferskner
      • Kirsebær
      • Mirabeller
      • Blommer
      • Slåen
    • Grøntsager
      • Agurk
      • Asparges
      • Græskar
      • Grønkål
      • Rabarber
      • Radiser
      • Rødbeder
      • Tomater
  • Skønhed
    • Ansigtet
    • Kroppen
    • Håret
    • DIY skønhedspleje
  • Livsstil
    • Naturlig kropspleje
      • Ansigtet
      • Kroppen
      • Håret
    • Haven
      • Haven året rundt
      • Den spiselige blomsterhave
      • Rosenhaven
      • Prydhaven
    • DIY
      • Strikkeopskrifter
      • Hækleopskrifter
      • Bæredygtig livsstil
      • Hjemmelavede gaver
      • Pynt til bolig og have
    • Rejser
    • Workshops
    • Tema
    • How to & guides
    • Højtider
      • Fastelavn
      • Påske
      • Sankt Hans
      • Jul
        • Julesmåkager
        • Juleknas & konfekt
        • Julebrunch
        • Julehygge
        • Julefrokost
        • Julemiddagen
        • Hjemmelavede julegaver
        • Juleshop
about
Sød køkkenplakat
Vi er helt vilde med disse citatplakater til køkkenet og særlig denne plakat, synes vi er sød. Plakaten er med søde engelske citater, f.eks citatet “Happiness is homemade”, som er lige i vores ånd.
Se mere
Syltning
  • Hybensirup
    Hybensirup
    • 4. september 2022
  • Mirabellesirup
    Mirabellesirup
    • 29. august 2021
  • Brombærsaft
    Brombærsaft
    • 14. september 2022
  • Kvædesirup
    Kvædesirup
    • 1. november 2022
  • Tranebærsirup med ingefær
    Tranebærsirup med ingefær
    • 25. februar 2022
Forår
Kolde drikke
12 Posts
View Posts
Dalgonakaffe
Iskaffe
5 Posts
View Posts
Drinks & cocktails
25 Posts
View Posts
Bålmad
2 Posts
View Posts
Madbrød
17 Posts
View Posts
Tilbehør
12 Posts
View Posts
Grillmad
8 Posts
View Posts
Body butter lavet på morgenfrueblomster
Naturlig kropspleje
6 Posts
View Posts
0
406
0

Få inspiration til lækker hjemmelavet mad direkte i din indbakke

Modtag opskrifter og idéer til lækre retter, søde desserter, hyggelige kager, hjemmelavet snaps og likør og meget mere.

Fastelavnsboller med biscoff og creme
  • Fastelavnsboller

Fastelavnsboller med biscoff og creme

  • 10. februar 2024
  • Trine Ellegaard
Total
6
Shares
0
6
Gå til opskrift Udskriv

Er du til biscoff spread, så er jeg sikker på, du vil elske disse gammeldags fastelavnsboller med biscoff og vaniljecreme – de er indbegrebet af alt godt samlet i en lækker blød bolle. Fastelavnsbollerne er nemme at lave og henvender sig til både børn og voksne.

Lotus-småkager

Gammeldags fastelavnsboller med biscoff og creme er baseret på den verdenskendte Lotus-småkage med kanelsmag fra Belgien, såkaldte speculaas. Småkagen fås også i en cremet form som smørelse til brød og kager – og den smager ærligt talt fænomenalt. Småkagespread’en smager nøjagtigt som småkagen og har en dyb, varm og krydret smag.

I de gammeldags fastelavnsboller lægges en stor klat biscoff-creme og derefter en god klat hjemmelavet vaniljecreme. Og det er altså en kombination, der får englene til at synge, for det smager vidunderligt sammen i den bløde, søde bolle. Jeg tror, det er en kombination, som både børn og voksne vil elske.

Gammeldags boller med smag af speculoos-småkager
Gammeldags fastelavnsboller med biscoff spread

Hvor får jeg fat i  Lotus Biscoff Biscuit Spread?

Man kan ikke købe biscoff-cremen så mange steder i Danmark endnu, men vi har haft held til at finde cremen i Normal og indimellem i Netto eller en anden dagligvarebutik som et specialprodukt. Man kan også bestille det enkelte steder på nettet.

Navnet på cremen er Lotus Biscoff Biscuit Spread, hvis du skal søge på det.

I opskriften bruger vi også Lotus-småkager, som knuses ud over cremen på toppen af bollen. Det er ikke en absolut nødvendighed, men det giver et skønt knas og sætter lige prikken over i’et, når nu det er en biscoff-fastelavnsbolle. Når nu det skal være, så lad det endelig være.

Lotus-småkager er også kendt som belgiske eller hollandske speculaas-småkager. De to lande skændes vist stadig om, hvor de originale småkager stammer fra. Du kan bage småkagerne selv – de smager fantastisk.

Se opskriften på speculaas.

Fastelavnsboller med biscoff og creme

Opskrift på fastelavnsboller med biscoff og creme

Udover den lækre biscoff-creme er der også en god hjemmelavet vaniljecreme i fastelavnsbollen, som både er med til at give smag og fylde. Hvis der kun kommer biscoff-creme i, vil fyldet blive alt for flydende og blot løbe ud. Men det supplerende fyld må heller ikke stjæle smagen fra biscoff-cremen. Og hertil er vaniljecremen helt perfekt.

Lav gerne vaniljecremen som det allerførst og sæt cremen på køl. Det fungerer bedst, hvis cremen er helt kølet ned, inden bollerne skal i ovnen. Et mål med gammeldags fastelavnsboller er jo, at fyldet bliver inde i bolden under bagningen og ikke flyder ud. og det hjælper en kold vaniljecreme til.

Når du folder bollerne sammen, så sørg for at nappe siderne rigtig godt sammen – og bliv ved, indtil du er helt sikker på, der ingen huller er. Eller at bollen vil springe op nogen steder. Læg dem derefter på bagepladen, men form dem samtidigt lige til runde boller og tryk dem lidt ind i siderne, så de ikke bliver flade. På denne måde vil du få flottere gammeldags fastelavnsboller.

Får du lyst til at bage flere lækre fastelavnsboller, så find gerne inspiration i de mange andre fastelavnsbolleopskrifter her på siden:

Fastelavnsboller med lakrids og hindbær

Gammeldags fastelavnsboller med solbærremonce

Fastelavnsboller med saltkaramel


Se alle opskrifter på fastelavnsboller

Gammeldags fastelavnsboller med biscoff-creme og vaniljecreme
Fastelavnsboller med biscoff og creme

Fastelavnsboller med biscoff og creme

Er du til biscoff-creme, så er jeg sikker på, du vil elske disse gammeldags fastelavnsboller med biscoff og vaniljecreme – de er indbegrebet af alt godt samlet i en lækker blød bolle. Fastelavnsbollerne er nemme at lave og henvender sig til både børn og voksne.
Udskriv Pin Recipe
Forb. tid 45 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Hævetid 45 minutter min
Ret Fastelavnsboller
Køkken Dansk
Antal 20 boller

Ingredienser
  

Vaniljecreme

  • 2,5 dl mælk – gerne let- eller sødmælk
  • 1/2 vaniljestang eller 1-2 tsk vaniljesukker
  • 3 æggeblommer
  • 75 g sukker
  • 25 g Maizena

Bolledej

  • 2,5 dl mælk – gerne sødmælk
  • 50 g gær
  • 550-600 g hvedemel
  • 250 g smør
  • 50 g rørsukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2 æg

Fyld og pynt

  • 1 glas Biscoff-creme
  • 2 Biscoff Lotus-småkager

Sådan gør du
 

Vaniljecreme

  • Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud. Bruger du vaniljesukker, skal du først komme det i til sidst, når cremen er færdig.
  • Varm mælken op sammen med vaniljestang og -korn.
  • Pisk imens æggeblommer med sukker, til massen er hvid og skummende. Vend maizena i.
  • Når mælken koger, hældes den i æggeblandingen, mens du pisker. Hæld derefter blandingen tilbage i gryden og sæt den på blusset igen ved ca. middel varme.
  • Lad cremen koge forsigtigt i ca. 1 minut, mens du pisker hele tiden – pas godt på, at den ikke brænder på. Du vil kunne se, at cremen tykner mere og mere.
  • Tag cremen af varmen og rør vaniljesukker i, hvis du bruger det. Hæld cremen i en skål, film den og sæt den på køl, indtil du skal bruge den.

Bolledej

  • Lun mælken og rør gæren ud heri.
  • Smuldr smørret (det må gerne være koldt) i ca. 550 g mel og tilsæt derefter sukker og vaniljesukker.
  • Hæld mælken i dejen sammen med æggene og rør dejen, til den er glat og smidig – gerne på en røremaskine. Tilsæt mere mel, hvis nødvendigt.
  • Lad dejen hæve i en skål i ca. 30 minutter.
  • Rul dejen ud i en stor kvadrat på køkkenbordet og skær den ud i 20 firkanter (4 x 5).
  • Læg en skefuld biscoff-creme på hver firkant og derefter en skefuld kold vaniljecreme.
  • Fold hjørnerne ind og luk dejen godt til ved at nippe med to fingre.
  • Læg fastelavnsbollerne på en bageplade beklædt med bagepapir med samlingerne nedad og lad dem hæve i ca. 15 minutter.
  • Bag fastelavnbollerne ved 200 grader varmluft i ca. 15 minutter, til de er smukt gyldne og færdigbagte.

Pynt

  • Du kan enten komme biscoff-creme på toppen af bollerne, mens de stadig er lune og lade det smelte på bollerne eller du kan lune cremen og komme det på bollerne, når de er afkølede (som på billederne).
  • På varme boller: Smør en lille klat creme på toppen af hver bolle og lad cremen smelte på bollen, så den løber ned ad siderne. Drys med knuste Lotus-kiks.
  • På afkølede boller: Kom et par gode store klatter biscoff-creme i en skål og lun cremen enten i microovnen i ca. 10-15 sekunder eller sæt skålen i ovnen og brug eftervarmen efter bagningen af bollerne. Cremen behøver ikke at være helt smeltet, men skal blot være blød.
  • Smør den bløde creme på toppen af hver bolle og drys med knuste Lotus-kiks.
Keyword Biscoff, Fastelavn, Vaniljecreme
Overskåret bolle med to slags creme
Total
6
Shares
Share 0
Pin it 6
Trine Ellegaard

Trine er freelance-skribent og blogger med en passion for æstetik, det gode liv, litteratur og bevidst nærvær.

Forrige artikel
Gammeldags fastelavnsboller med rabarber og hvid chokolade
  • Fastelavnsboller

Fastelavnsboller med rabarber og hvid chokolade

  • 9. februar 2024
  • Trine Ellegaard
Se mere
Næste artikel
Blodappelsin Eton Mess
  • Desserter

Blodappelsin Eton Mess

  • 23. februar 2024
  • Trine Ellegaard
Se mere

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Måske vil du også synes om disse ...
Gammeldags fastelavnsboller med rabarber og hvid chokolade
Se mere
  • Fastelavnsboller

Fastelavnsboller med rabarber og hvid chokolade

  • Trine Ellegaard
  • 9. februar 2024
Eclairs med karamel
Se mere
  • Fastelavnsboller
  • Gærkager & sammenlagte kager

Eclairs med karamel

  • Trine Ellegaard
  • 6. marts 2022
Gammeldags fastelavnsboller med solbærremonce
Se mere
  • Fastelavnsboller

Gammeldags fastelavnsboller med solbærremonce

  • Trine Ellegaard
  • 28. februar 2022
Fastelavnsboller med lakrids og hindbær
Se mere
  • Fastelavnsboller

Fastelavnsboller med lakrids og hindbær

  • Trine Ellegaard
  • 13. februar 2022
Gammeldags fastelavnsboller med lemon curd
Se mere
  • Fastelavnsboller

Gammeldags fastelavnsboller med lemon curd

  • Trine Ellegaard
  • 10. februar 2022
Gammeldags fastelavnsboller med remonce og creme
Se mere
  • Fastelavnsboller

Gammeldags fastelavnsboller med remonce og creme

  • Trine Ellegaard
  • 23. januar 2022
Semlor: Svenske fastelavnsboller med hindbærskum
Se mere
  • Fastelavnsboller

Fastelavnsboller med hindbærskum

  • Trine Ellegaard
  • 14. februar 2021
Fastelavnsboller med saltkaramel lavet på vandbakkelser
Se mere
  • Fastelavnsboller

Fastelavnsboller med saltkaramel

  • Trine Ellegaard
  • 13. februar 2021
Fastelavnsboller af vandbakkelser med mokkacreme
Se mere
  • Fastelavnsboller

Fastelavnsboller af vandbakkelser med mokkacreme

  • Trine Ellegaard
  • 8. februar 2020

Få inspiration til lækker hjemmelavet mad direkte i din indbakke

Modtag opskrifter og idéer til lækre retter, søde desserter, hyggelige kager, hjemmelavet snaps og likør og meget mere.

frahaventilmaven

FØLG FRA HAVEN TIL MAVEN PÅ INSTAGRAM

frahaventilmaven
En morgenmad, der smager af tiramisu og samtidig e En morgenmad, der smager af tiramisu og samtidig er sund, er svær at sige nej til. Disse overnight oats med tiramisusmag er en fantastisk morgenmad, som både er nem at lave, er sund og smager vidunderligt.

Se opskriften på frahaventilmaven.dk

———

#overnightoats #tiramisuovernightoats #morgenmad #foodprep #foodprepping #tiramisu #havregrød #nemmorgenmad #morgenmadmedyoghurt  #frahaventilmaven #frahaventilmavenblog #køkkensysler #lavdinmadselv #selvforsyning #spisgodt #tilbagetilrødderne
Hjemmelavet nougatis er en favorit – og hvad beh Hjemmelavet nougatis er en favorit – og hvad behøver man egentligt mere? Den knasende karamel med mandelsmag i den cremede flødeis – mums! 

Og det bedste er, at isen kan laves på næsten ingen tid. Når først mandelkrokanten er lavet, tager det blot 10 minutter at røre isen sammen. Det er virkelig let og med meget få ingredienser. Nogle gange er det mest simple bare det mest lækre.

Find opskriften på frahaventilmaven.dk

———

#nougatis #hjemmelavetis #parfait #flødeis #is #icecream #iselsker #mandelkrokant #mandler #karamel #dessert #isdessert #desserts  #frahaventilmaven #frahaventilmavenblog #køkkensysler #lavdinmadselv #selvforsyning #spisgodt #tilbagetilrødderne
Cremet tranebærmarmelade med ribs ❤️

Tranebær er en af december måneds dejligste råvarer - et smukt rødt og syrligt bær. Og fuld af pektin og derfor utrolig nem at lave marmelade af. 

I denne cremede marmelade er der skruet op for intensiteten både smagsmæssigt og farvemæssigt ved at tilsætte ribs. Det giver en absolut vidunderlig julerød marmelade med den vildeste syrligt-søde smag. 

Jeg har lavet den cremet, så den kan bruges i kager eller til at smøre på pandekager, scones eller bare et stykke friskbagt brød. Er også perfekt til Linzer småkager, æbleskiver og snefnug. 

Find opskriften på frahaventilmaven.dk

——

#tranebærmarmelade #tranebær #julemarmelade #ribs #tranebær-ribsmarmelade #juleopskrift #juleopskrifter  #frahaventilmaven #frahaventilmavenblog #køkkensysler #lavdinmadselv #selvforsyning #spisgodt #tilbagetilrødderne #syltning #marmelade #cranberry #cranberrymarmalade
Fire cider eller ildcider er en gammelkendt urtene Fire cider eller ildcider er en gammelkendt urtenedicin, hvor bestandele fra urter, krydderier, frugter og grøntsager trækkes ud i æblecidereddike. Efter nogle uger har man en i fusion af alt det, man traditionelt tilskriver en helende og antiinflammatorisk virkning på kroppen. 

Fire cider er derfor kendt for at kunne afværge forkølelse, hjælpe fordøjelsen og øge blodcirkulationen. 

Find opskriften på frahaventilmaven.dk

——

#firecider #ildcider #kryddereddike #sundhed #hjemmelavetildeddike #ildeddike  #frahaventilmaven #frahaventilmavenblog #køkkensysler #lavdinmadselv #selvforsyning #spisgodt #tilbagetilrødderne
Så blev det december, og vi har pyntet op med hje Så blev det december, og vi har pyntet op med hjemmelavet citrusjulepynt, grangrene og lys. Vi har bagt pebernødder a la lagkagehuset og det lækreste sirupsbrød (som vi har ventet længe på). Og nydt det smukke frostvejr. Glædelig 1. december ❤️

Opskrifterne på pebernødder og sirupsbrød finder du på frahaventilmaven.dk

———

#julepynt #naturligtjulepynt #tørredeappelsiner #tørredelime #tørredegrapefrugt #pebernødder #december #jul #sirupsbrød #altgodthjemmelavet #tilbagetilrøddene #julesirupsbrød #pebernødderalalagkagehuset #frahaventilmaven #felderstjerne #køkkensysler#julesmåkager
Juni er rosernes måned, og rosen er den mest vidu Juni er rosernes måned, og rosen er den mest vidunderlige spiselige blomst, som også kan bruges i naturlig skønhedspleje og til farvning. 

Tørrer du rosenbladene, kan de holde sig i et års tid, og du kan både pynte kager med dem, lave olieinfusioner til cremer og salver og ansigtsmasker, lave rosenpulver eller bruge dem til bundle dyeing. 

Læs mere om, hvordan du tørrer roser på frahaventilmaven.dk og find masser af inspiration til, hvad du kan bruge både friske og tørrede rosenblade til. 

———

#spiseligeblomster #spiseligeblomsterfrahaven #roser #rosenblade #tørrederosenblade #tørring #roserfrahaven #spisdineroser #roserisæson #juni #rosentid #opskrift  #frahaventilmaven #frahaventilmavenblog #køkkensysler #lavdinmadselv #selvforsyning #spisgodt #tilbagetilrødderne #tørringafblomster
Størstedelen af min tid lige nu bruger jeg på at Størstedelen af min tid lige nu bruger jeg på at sanke og høste, samle forråd og konservere. Jeg tørrer blomster og krydderurter, presser blomster og farver garn og stof. Og så laver jeg selvfølgelig saft og marmelade og gelé, kryddersalte og kryddereddiker og meget mere. 

Kamille er en vidunderlig blomst at sanke i naturen, og den kan bruges til et hav af ting - både frisk og tørret. Og da man ikke nødvendigvis har tid til at lave det hele, mens det er i sæson, er det en god idé at tørre og gemme til senere brug. 

Find masser af inspiration til tørring af blomster og meget mere på frahaventilmaven.dk

———

#kamille #tørretkamille #kamilleiskønhedspleje #tørredeblomster #konservering #tørring #kamilleblomster #tørringafblomster #juni #sankning #fourager #blomster #vildeblomster  #frahaventilmaven #frahaventilmavenblog #køkkensysler #lavdinmadselv #selvforsyning #spisgodt #tilbagetilrødderne #junisysler
about
Trine Ellegaard

Madskribent

Haven er mit frirum og køkkenet er min legeplads. Her på bloggen dyrker jeg min begejstring for alt godt hjemmelavet, havens glæder og det enkle, selvforsynende liv med nærvær og nedsat hastighed.
Tilbage til rødderne og gammeldags med vilje!

Velkommen til!

Frahaventilmaven.dk handler om moderne selvforsyning i det små. Om at lave sin mad selv – fra bunden – og gerne af hjemmedyrkede råvarer. Om at lave sig et spisekammer, gemme forråd og konservere havens og naturens gaver. Om at skabe sig et næringsrigt og meningsfyldt liv med hjemmelavet mad, naturlig skønhedspleje, DIY-projekter og dyrkning af egne grøntsager og krydderurter, bær og frugter.
Læs filosofi
Livsstil
  • Naturlig kropspleje
    • Ansigtet
    • Kroppen
    • Håret
  • Bæredygtig livsstil
  • Haven
  • DIY
    • Hjemmelavede gaver
    • Hækleopskrifter
    • Strikkeopskrifter
    • Pynt til bolig og have
  • Rejser
Nyeste opskrifter
  • Grøn spinatjuice med cayenne og greens
    Grøn spinatjuice med cayenne og greens
    • 24. februar 2025
  • Ansigtsmaske med gurkemeje
    Ansigtsmaske med gurkemeje til akne og problematisk hud
    • 20. februar 2025
  • Romescosauce
    Romescosauce
    • 10. februar 2025
Nye varer i shoppen
  • Dottir Winter stories fox lysestage Dottir Winter stories fox lysestage kr.349,95
  • Kähler Hammershøj juletræstæppe Kähler Hammershøi Juletræstæppe kr.499,95
  • Beast Mega Plus 1200 Blender - sand Beast Mega Plus 1200 Blender kr.1.799,00
Frahaventilmaven Frahaventilmaven
  • Om
  • Privatlivspolitik
  • Livsstilsshop
God næring til krop og sjæl

Indtast dine søgeord, og tryk på Enter.

Frahaventilmaven.dk anvender cookies for at sikre, at du får den bedst mulige oplevelse på sitet. Hvis du fortsætter med at bruge dette site, antager vi, at du er indforstået med det.Ok