De smager simpelthen så dejligt, disse gammeldags fastelavnsboller med solbærremonce. Kombinationen af en blød og sød gærdej fyldt med en remonce af marcipan og solbær er bare perfekt, og selv om fastelavnsbollerne er helt enkle, giver de en dejlig og stor smagsoplevelse.
Fastelavnsboller med solbær
Gammeldags fastelavnsboller med solbærremonce er en variant af den klassiske fastelavnsboller, som jeg synes er særlig lækker, og så er den samtidigt nem at lave.
Gammeldags fastelavnsboller er virkelig bare noget af det bedste, og så kan de laves med al mulig forskellig slags fyld. Uanset om de laves på helt klassisk vis med remonce, creme og chokolade eller med syltetøj eller lemoncurd, så er de gammeldags fastelavnsboller ganske særligt lækre – og måske dem, vi holder allermest af her i huset.
Solbærremoncen laves blot med en solbærsyltetøj, hvilket giver masser af solbærsmag. Jeg bruger min egen hjemmelavede solbærsyltetøj, som jeg laver om sommeren efter høst, men også kan finde på at lave i løbet af vinteren på frosne bær fra haven, hvis vi løber tør. En hjemmelavet solbærsyltetøj har en virkelig intens smag af solbær.
Du kan se min opskrift på solbærsyltetøj her.
Har du ikke en hjemmelavet solbærsyltetøj på lager, så køb en god en i supermarkedet.
Se flere opskrifter med solbær her
Opskrift på gammeldags fastelavnsboller med solbærremonce
Neden for finder du opskriften på de hjemmebagte gammeldags fastelavnsboller. Bollerne er forholdsvis hurtige at bage – de kan bages på blot et par timer. Der bliver ca. 24 boller ud af en portion og der er mulighed for at variere fyldet, så der ikke kun er solbærremonce i dem alle.
Her er inspiration til andre gammeldags fastelavnsboller med fyld, hvor opskrifterne på fyld kan bruges: Halver evt. opskrifterne på fyld:
Gammeldags fastelavnsboller med remonce og creme
Gammeldags fastelavnsboller med lemoncurd
Gammeldags fastelavnsboller med marcipan og chokolade
Se hele samlingen af opskrifter med fastelavnsboller her
Gammeldags fastelavnsboller med solbærremonce
Ingredienser
Fastelavnsbolledej
- 2 dl mælk
- 200 g smør
- 75 g gær
- 2 æg
- 2 spsk rørsukker
- 1/2 tsk fint salt
- ca. 500 g hvedemel
- æg til pensling
Solbærremonce
- 100 g revet marcipan
- 100 g blødt smør
- 100 g rørsukker
- 100 g solbærsyltetøj
Solbærglasur
- 150 g flormelis
- ca. 2-3 spsk saft fra solbærsyltetøjet
- Evt. tørrede kornblomster
Sådan gør du
Bollerne
- Lun mælken og kom smørret i, så det smelter i mælken.
- Hæld mælk og smeltet smør i en røreskål og rør gæren ud heri.
- Rør derefter de øvrige ingredienser i: æg, sukker, salt og mel.
- Ælt dejen godt igennem og stil den til hævning et lunt sted i ca. 15 minutter.
Solbærremonce
- Rør revet marcipan, blødt smør, sukker og solbærsyltetøj sammen i en skål, til det lige hænger sammen. Stil til side, til du har skåret firkanter ud af dejen.
Samling af fastelavnsbollerne
- Slå nu dejen sammen og del den i 24 stykker, som rulles ud. Læg en skefuld remonce på hvert stykke og “pak” bollen sammen ved at samle hjørnerne diagonalt.
- Stil bollerne til hævning i ca. 20 minutter, pensl med æg og bag dem på nederste rille i 10 – 15 minutter ved 220 grader varmluft.
- Lad bollerne køle af på en bagerist.
- Rør glasur sammen ved at røre den tynde saft (uden bær) fra solbærsyltetøjet i flormelisen og pynt bollerne med glasur og evt. tørrede kornblomster.