Menu
Fastelavnsboller

Gammeldags fastelavnsboller med remonce og creme

Gammeldags fastelavnsboller med remonce og creme

Her får du opskriften på de lækreste hjemmebagte gammeldagsfastelavnsboller med remonce med marcipan, vaniljecreme og chokolade. Fastelavnsbollerne laves med den helt rigtige fede gærdej og har det perfekte fyld.

De bedste fastelavnsboller

Altså, gammeldags fastelavnsboller med remonce, vaniljecreme og chokolade er noget, som vi ser frem til hvert eneste år i tiden omkring fastelavn. Nøj, hvor er de fastelavnsboller bare lækre! De har det hele: blød og fed gærdej. Marcipanremonce, som flyder ud inde i bollen. Hjemmelavet vaniljecreme og et stort stykke chokolade indeni, som er flydende, når bollen er varm, og som bliver til det lækreste stykke chokolade med knæk, når bollen bliver kold.

MUMS!

Det, der er vigtigt, når man bager gammeldags fastelavnsboller, er, at man ikke skærer ned på smørmængden i dejen. Fastelavnsbollerne SKAL være fede, for det er kage. Der sker nemlig det, at hvis man bager uden den store mængde fedtstof, så vil dejen trække sig sammen, og fyldet vil kun lige være inde i midten. Når dejen er fedtet, vil fyldet flyde ud og fylde bollen ud, så man kan smage det fra første bid. Og det gør altså en forskel.

Når det skal være, så lad det være, som man siger. Derfor: spar ikke på smørret, men accepter at fastelavnsboller er kage. Til gengæld skal du kun lave dem én gang om året – for de skal være noget helt særligt og noget, man glæder sig til, lige som julemiddagen og risalamanden.

Overskåret fastelavnsbolle med remonce, vaniljecreme og chokolade

Opskrift på gammeldags fastelavnsboller med remonce og creme

Nedenfor finder du opskriften på de lækre fastelavnsboller. Lav gerne vaniljecremen i god tid – og gerne dagen før, da den har godt af at stå og sætte sig. Remoncen laver du først lige før, du skal bruge den.

Får du lyst til at bage flere slags forskellige fastelavnsboller (januar og februar er lange måneder), så tjek også lige disse lækre opskrifter på forskellige fastelavnsboller ud:


Fastelavnsboller med saltkaramel

Fastelavnsboller af vandbakkelser med mokkacreme

Fastelavnsboller med marcipan og chokoladeskum

Fastelavnsboller med hindbærskum


Se hele samlingen af opskrifter på fastelavnsboller her

Hjemmebagte gammeldags fastelavnsboller
Gammeldags fastelavnsboller med remonce og creme

Gammeldags fastelavnsboller med remonce og creme

Her får du opskriften på de lækreste hjemmebagte gammeldagsfastelavnsboller med remonce med marcipan, vaniljecreme og chokolade. Fastelavnsbollerne laves med den helt rigtige fede gærdej og har det perfekte fyld. 
Forb. tid 1 min
Tilb. tid 15 min
Samlet tid 1 t 15 min
Ret Kage
Køkken Dansk
Antal 16 boller

Ingredienser
  

Vaniljecreme

  • 2,5 dl mælk – gerne let- eller sødmælk
  • 1/4 vaniljestang eller 1-2 tsk vaniljesukker
  • 3 æggeblommer
  • 75 g sukker
  • 30 g maizena

Remonce

  • 100 g revet marcipan
  • 100 g blødt smør
  • 75 g sukker

Bolledejen

  • 2,5 dl mælk – gerne sødmælk
  • 50 g gær
  • 550-600 g hvedemel
  • 250 g smør
  • 50 g rørsukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2 æg

Derudover

  • 100 g mørk chokolade – halvdelen til fyld, den anden halvdel til pynt

Sådan gør du
 

Vaniljecreme

  • Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud. Bruger du vaniljesukker, skal du først komme det i til sidst, når cremen er færdig.
  • Varm mælken op sammen med vaniljestang og -korn.
  • Pisk imens æggeblommer med sukker, til massen er hvid og skummende. Vend maizena i.
  • Når mælken koger, hældes den i æggeblandingen, mens du pisker. Hæld derefter blandingen tilbage i gryden og sæt den på blusset igen ved ca. middel varme.
  • Lad cremen koge forsigtigt i ca. 1 minut, mens du pisker hele tiden – pas godt på, at den ikke brænder på. Du vil kunne se, at cremen tykner mere og mere.
  • Tag cremen af varmen og rør vaniljesukker i, hvis du bruger det. Hæld cremen i en skål, film den og sæt den på køl, indtil du skal bruge den.

Remonce

  • Rør revet marcipan, blødt smør og sukker sammen i en skål, til det lige hænger sammen. Stil til side, til du har skåret firkanter ud af dejen.

Bollerne

  • Lun mælken og rør gæren ud heri.
  • Smuldr smørret (det må gerne være koldt) i ca. 550 g mel og tilsæt derefter sukker og vaniljesukker.
  • Hæld mælken i dejen sammen med æggene og rør dejen, til den er glat og smidig – gerne på en røremaskine. Tilsæt mere mel, hvis nødvendigt.
  • Lad dejen hæve i en skål i ca. 30 minutter.
  • Rul dejen ud i en stor kvadrat på køkkenbordet og skær den ud i 16 firkanter (4 x 4).
  • Læg en skefuld creme på hver firkant, derefter en skefuld remonce og til sidst et godt stykke chokolade (det smager bedst som et helt stykke).
  • Fold hjørnerne ind og luk dejen godt til ved at nippe med to fingre.
  • Læg fastelavnsbollerne på en bageplade beklædt med bagepapir med samlingerne nedad og lad dem hæve i 15-20 minutter.
  • Bag fastelavnbollerne ved 200 grader varmluft i ca. 15 minutter, til de er smukt gyldne og færdigbagte.
  • Pynt fastelavnsbollerne med smeltet mørk chokolade.
Keyword Fastelavn, Weekendhygge
Gammeldags fastelavnsboller med marcipanremonce, vaniljecreme og chokolade
Gammeldags fastelavnsboller

Om forfatteren

Trine er freelance-skribent og blogger med en passion for æstetik, det gode liv, litteratur og bevidst nærvær.

Ingen kommentarer

    Læg en kommentar