Gærkager & sammenlagte kager

Fastelavnsboller med marcipan og chokoladeskum

Fastelavnsboller med marcipan og chokoladeskumDisse fastelavnsboller med marcipan og chokoladeskum er en udgave af de svenske semlor. Her laver man fastelavnsbollerne på en gærdej og fylder dem med marcipan og flødeskum. Og det smager aldeles skønt.

Fastelavn er mit navn

Fastelavn er virkelig bagetid, og der findes da næsten heller ikke noget lækrere end fastelavnsboller i forskellige udgaver. Vi tager gerne hele rækken af fastelavnsboller og fordeller dem ud på hele februar (og nogle gange januar), så vi i stedet har en fastelavnsmåned. For det er da ikke nok med fastelavnsboller kun til fastelavn.

Fastelavnsboller med marcipan og chokoladeskum

Opskrift på fastelavnsboller med marcipan og chokoladeskum (12-15 stk.)

  • 50 g gær
  • 4 dl sødmælk
  • 100 g smør
  • 75 g sukker
  • 1/4 tsk salt
  • 2 tsk kardemomme
  • 500-600 g hvedemel

Chokoladeskum med marcipan og appelsin: 

  • 5 dl piskefløde
  • 150 g revet marcipan
  • 100 g hakket mørk chokolade
  • revet skal af 1 økologisk, usprøjtet appelsin

Pynt:

  • 1-2 spsk flormelis

Smuldr gæren i en skål og varm sødmælken op til 37 grader. Hæld mælken over gæren og rør godt.

Smelt smørret og rør det i.

Rør derefter sukker, salt og kardemomme i.

Ælt melet ind i dejen lidt ad gangen – gerne på en røremaskine. Du skal ælte, indtil dejen er glat og smidig, det tager en 7-8 minutter.

Lad dejen forhæve et lunt sted i ca. 45 minutter.

Slå dejen sammen på et meldrysset bord og form 12-15 boller af dejen. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem hæve tildækket i ca. 30 minutter.

Tænd ovnen på 180 grader varmluft og bag bollerne i 15-20 minutter til de er let gyldne.

Lad bollerne køle helt af.

Marcipan- og chokoladeskum: Riv marcipanen på et rivejern, Riv appelsinen og hak chokoladen.

Pisk fløden til skum, og vend marcipan, appelsin og chokolade i.

Skær et tykt låg af fastelavnsbollerne og pil lidt af indmaden ud, så der bliver plads til flødeskummet.

Fyld bollerne med marcipan- og chokoladeskum, sæt låg på og drys med flormelis.

God fornøjelse!

Fastelavnsboller med marcipan og chokoladeskum

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar