Hjemmelavet gulerodshummus smager langt bedre, end det lyder. Faktisk er vi ude i noget enormt smagfuldt og lækkert her. Brug hummus’en som dip, som smør på brødet eller sammen med salaten eller aftensmaden.
Hummus af gulerødder og mandler
Umiddelbart lyder gulerodsmos ikke særligt tiltalende, nærmest sådan lidt i babymadkategorien, men her må man smide alle sine antagelser og fordomme væk, for denne gulerodshummus med mandler og røget paprika er en lækkerbidsken udover det sædvanlige. Jeg tror, at det er kombinationen af de søde, bagte gulerødder sammen med kikærter og den røgede paprika sammen med mandler, som tilsammen giver en overraskende god smag.
Her er der vist tale om en perfekt sammensætning.
Opskrift på gulerodshummus med mandler
- 50 g mandler
- 1 kg gulerødder
- 2 spsk olivenolie
- havsalt
- 2 fed hvidløg
- 1/2 ds kikærter (ca. 125 g)
- 3 spsk citronsaft
- ca. 1 dl olivenolie
- ca. 1 tsk friskkværnet peber
- ca. 1,5 tsk havsalt
- 1/2 tsk røget paprika
Servering:
- lidt ekstra olivenolie til at hælde ovenpå
- friskhakket persille eller purløg
- granatæblekerner fra 1/4 granatæble
Varm ovnen op til 175 grader. Læg mandlerne hele på en bradepande med bagepapir. Rist mandlerne i ca 10 minutter, og tag dem ud af ovnen, når de er blevet lidt brune og duften fra dem begynder at sprede sig. Stil mandlerne til afkøling.
Skræl gulerødderne og skær de lange i halve og derefter alle gulerødderne i kvarte. Fordel dem på en bradepande med bagepapir og hæld olivenolie over. Drys med havsalt og sæt gulerødderne i ovnen i ca. 45-60 minutter, til de er helt møre og let gyldne. Rør gerne i dem et par gange.
Kom de bagte gulerødder i en foodprocessor eller en kraftig blender og tilsæt hvidløg, kikærter, citronsaft, olivenolie, friskkværnet peber, havsalt, røget paprika og de ristede mandler.
Blend det hele, til du har en glat og ensartet masse og tilsæt evt. ekstra olie eller lidt vand.
Smag til med salt, peber og citronsaft, og pas på med den røgede paprika. Den skal ikke ikke dominere gulerodshummus’en, men smages subtilt.
Ved servering pynter du den smukke gulerodshummus med lidt olivenolie, friskhakket persille eller purløg og evt. nogle granatæblekerner. Drys også lidt havsalt og friskkværnet peber på, så det ser indbydende ud.
Hummus’en kan holde sig i ca. en uge i køleskabet.
God fornøjelse!