Dressinger, pestoer & saucer

Hvid bønnehummus med ramsløg

Hvid bønnehummus med ramsløgHvid bønnehummus med ramsløg har en blid og dejlig smag og kan bruges på sommerens grillkød, sammen med stegte kartofler, som dip til grønsagsstænger og fladbrød eller måske som en forret sammen med asparges eller forårsløg.

Hummus i en ny variant

Vi er ret vilde med hummus her hos os og laver gerne hummus i nye varianter hele tiden, så det ikke bliver den klassiske kikærtehummus hver gang. Fx er rødbedehummus helt enormt lækkert og en røget gulerodshummus med mandler smager himmelsk i stedet for smør på brødet.

Sommeren er i høj grad friske salater og lækre dressinger, dip og dyppelse. Og ofte erstatter det den klassiske sauce, som mest hører vinteren til. Jeg synes, det smager helt utroligt godt med en hummus til hovedretten i stedet for sauce – og så indtager man også lidt vitaminer og proteiner.

Denne hummus står utrolig godt til en grøn pesto, fordi den er blid i smagen (selv om den indeholder ramsløg), og derfor er det en god kombination at lave. Grøntsager som asparges, forårsløg og fennikel smager virkelig skønt sammen med bønnehummusen.

Hvid bønnehummus passer også til frokostbordet, fx som smørelse på rugbrødet med kogt æg eller røget laks eller rejer eller blot dejlige røde tomatskiver af solmodne tomater.

Opskriften her er på en forholdsvis lille portion, så det er en god idé at doble op, hvis du vil lave til mere en 3-4 personer.

Hvid bønnehummus med ramsløg

Opskrift på hvid bønnehummus med ramsløg

  • 1 dåse cannelinibønner
  • 10 friske ramsløgblade
  • 2 tsk tahin
  • ca. 1/2 dl olivenolie
  • saften af en halv citron
  • 1/2 tsk stødt spidskommen
  • salt og peber

Hak ramsløgbladene groft og pres citronen.

Kom bønner, tahin, ramsløgblade, olivenolie, citron og spidskommen i en blender og purer det hele.

Smag hummusen til med salt og peber.

Kom det hele i en skål og pynt evt. med lidt hakkede ramsløg og et et lille dryp olivenolie. Server med det samme.

God fornøjelse!

Hvid bønnehummus med ramsløg

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar