Menu
Dressinger, pestoer & saucer

Hvid bønnehummus med ramsløg

Hvid bønnehummus med ramsløg

Hvid bønnehummus med ramsløg har en blid og dejlig smag og kan bruges på sommerens grillkød, sammen med stegte kartofler, som dip til grønsagsstænger og fladbrød eller måske som en forret sammen med asparges eller forårsløg.

Hummus i en ny variant

En hvid bønnehummus med ramsløg lyder da skønt, ikke? Vi er ret vilde med hummus her hos os og laver gerne hummus i nye varianter hele tiden. På denne måde bliver det ikke den klassiske kikærtehummus hver gang. Fx er rødbedehummus helt enormt lækkert, og en røget gulerodshummus med mandler smager himmelsk i stedet for smør på brødet.

Sommeren er i høj grad friske salater og lækre dressinger, dip og dyppelse. Og ofte erstatter det den klassiske sauce, som mest hører vinteren til. Jeg synes, det smager helt utroligt godt med en hummus til hovedretten i stedet for sauce. Og så indtager man også lidt vitaminer og proteiner.

Denne hummus står utrolig godt til en grøn pesto, fordi den er blid i smagen (selv om den indeholder ramsløg), og derfor er det en god kombination at lave. Grøntsager som asparges, forårsløg og fennikel smager virkelig skønt sammen med bønnehummusen.

Hvid bønnehummus passer også til frokostbordet, fx som smørelse på rugbrødet med kogt æg eller røget laks eller rejer eller blot dejlige røde tomatskiver af solmodne tomater.

Opskriften her er på en forholdsvis lille portion, så det er en god idé at doble op, hvis du vil lave til mere en 3-4 personer.

Læs mere om indsamling af ramsløg og forvekslingsmuligheder

Hvid bønnehummus med ramsløg

Opskrift på hvid bønnehummus med ramsløg

Neden for finder du den nemme og hurtige opskrift på hummus lavet på hvide cannelinibønner og ramsløg. Har du fx lavet en hjemmelavet ramsløgolie, vil den være utrolig flot at hælde på hummusen i stedet for olivenolie. Og har du lavet din egen ramsløgsalt, så brug endelig den i din bønnehummus i stedet for almindelig havsalt.

Får du lyst til at lave andre retter og lækre ting og sager med ramsløg, så kan det være, at disse opskrifter også vil interesserer dig:


Ramsløgaioli

Omelet med ramsløg og bøgehatte

Tærte med karamelliserede rødløg, svampe og ramsløg

Syltede ramsløgblomster

Ramsløgolie


Hvid bønnehummus med ramsløg

Hvid bønnehummus med ramsløg

Hvid bønnehummus med ramsløg har en blid og dejlig smag og kan bruges på sommerens grillkød, sammen med stegte kartofler, som dip til grønsagsstænger og fladbrød eller måske som en forret sammen med asparges eller forårsløg.
Forb. tid 5 min
Tilb. tid 5 min
Samlet tid 10 min
Ret Hummus
Køkken Dansk
Antal 1 skål

Equipment

  • Blender

Ingredienser
  

  • 1 ds cannelinibønner
  • 10 friske ramsløgblade
  • 2 tsk tahin
  • ca. 1/2 dl olivenolie
  • saften af 1/2 citron
  • 1/2 tsk stødt spidskommen
  • havsalt og friskkværnet peber

Sådan gør du
 

  • Hak ramsløgbladene groft og pres citronen.
  • Kom bønner, tahin, ramsløgblade, olivenolie, citron og spidskommen i en blender og purér det hele.
  • Smag hummusen til med salt og peber.
  • Kom det hele i en skål og pynt evt. med lidt hakkede ramsløg og et et lille dryp olivenolie. Server med det samme.
Keyword Forår, Ramsløg
Hvid bønnehummus med ramsløg

Læs den komplette guide til ramsløg

Om forfatteren

Trine er freelance-skribent og blogger med en passion for æstetik, det gode liv, litteratur og bevidst nærvær.

Ingen kommentarer

    Læg en kommentar