Hvid bønnehummus med ramsløg har en blid og dejlig smag og kan bruges på sommerens grillkød, sammen med stegte kartofler, som dip til grønsagsstænger og fladbrød eller måske som en forret sammen med asparges eller forårsløg.
Hummus i en ny variant
En hvid bønnehummus med ramsløg lyder da skønt, ikke? Vi er ret vilde med hummus her hos os og laver gerne hummus i nye varianter hele tiden. På denne måde bliver det ikke den klassiske kikærtehummus hver gang. Fx er rødbedehummus helt enormt lækkert, og en røget gulerodshummus med mandler smager himmelsk i stedet for smør på brødet.
Sommeren er i høj grad friske salater og lækre dressinger, dip og dyppelse. Og ofte erstatter det den klassiske sauce, som mest hører vinteren til. Jeg synes, det smager helt utroligt godt med en hummus til hovedretten i stedet for sauce. Og så indtager man også lidt vitaminer og proteiner.
Denne hummus står utrolig godt til en grøn pesto, fordi den er blid i smagen (selv om den indeholder ramsløg), og derfor er det en god kombination at lave. Grøntsager som asparges, forårsløg og fennikel smager virkelig skønt sammen med bønnehummusen.
Hvid bønnehummus passer også til frokostbordet, fx som smørelse på rugbrødet med kogt æg eller røget laks eller rejer eller blot dejlige røde tomatskiver af solmodne tomater.
Opskriften her er på en forholdsvis lille portion, så det er en god idé at doble op, hvis du vil lave til mere en 3-4 personer.
Læs mere om indsamling af ramsløg og forvekslingsmuligheder
Opskrift på hvid bønnehummus med ramsløg
Neden for finder du den nemme og hurtige opskrift på hummus lavet på hvide cannelinibønner og ramsløg. Har du fx lavet en hjemmelavet ramsløgolie, vil den være utrolig flot at hælde på hummusen i stedet for olivenolie. Og har du lavet din egen ramsløgsalt, så brug endelig den i din bønnehummus i stedet for almindelig havsalt.
Får du lyst til at lave andre retter og lækre ting og sager med ramsløg, så kan det være, at disse opskrifter også vil interesserer dig:
Omelet med ramsløg og bøgehatte
Tærte med karamelliserede rødløg, svampe og ramsløg
Hvid bønnehummus med ramsløg
Equipment
- Blender
Ingredienser
- 1 ds cannelinibønner
- 10 friske ramsløgblade
- 2 tsk tahin
- ca. 1/2 dl olivenolie
- saften af 1/2 citron
- 1/2 tsk stødt spidskommen
- havsalt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Hak ramsløgbladene groft og pres citronen.
- Kom bønner, tahin, ramsløgblade, olivenolie, citron og spidskommen i en blender og purér det hele.
- Smag hummusen til med salt og peber.
- Kom det hele i en skål og pynt evt. med lidt hakkede ramsløg og et et lille dryp olivenolie. Server med det samme.
Læs den komplette guide til ramsløg