Menu
Kolde drikke

Syrenvand

Syrenvand

Er der noget som en blomstrende syrenvand, der bliver serveret på middagsbordet i stedet for helt almindelig postevand? Nej, det er svært at overgå, for syrenvand er smagen af varme sommerdage i Danmark og hygge i haven.

Æstetisk blomstervand

Syrener er spiselige blomster, og blomster skal der til! For blomster tilfører æstetik til maden, gør den indbydende og appetitlig, ja nærmest eventyrlig. Blomster spiser man med sanserne. Først med øjnene, for blomster og deres skønne farver tiltrækker blikket. Derefter med næsen, når man fornemmer en blid blomsterduft, og til sidst med smagssanserne, når man spiser eller drikker blomsterne.

Syrenvand er en vidunderlig smuk og æstetisk vand til at sætte på bordet. Smagen er mild og dejlig, vandet smager som syrener dufter, blot ikke helt så kraftigt.

Vand med de små trompetformede syrenblomster lyser op på ethvert bord, på en sommerbuffet i haven, til et kaffebord eller en studenterfest, hvor alt er glæde, lys og lykke.

Syrenvand passer godt sammen med fx en blomstrende salat eller et stykke dejlig citronkage med syrensirup. Server også syrenvand sammen med pandekager med syrensirup.

Syrenvand Syrenvand

Sådan laver du syrenvand

  • 1 liter iskoldt vand
  • en blomsterstængel lilla, hvide og/eller rosa syrener
  • evt. isterninger

Ryst de afklippede blomsterstængler godt, så eventuelle insekter kommer ud. Lad dem derefter ligge på et hvidt klæde i 5 minutter inden brug. På denne måde kan du se, om der er insekter, der ikke er kommet ud, da du rystede syrenerne.

Nip de små trompetformede blomster af syrenstænglerne og læg dem i iskoldt vand i en smuk glaskande. Lad vandet stå og trække i min. 15 minutter inden servering, så vandet tager smag af syrenerne.

Læg evt. isterninger i lige inden servering.

God fornøjelse og nyd den dejlige iskolde vand med syrensmag og -duft.

SyrenvandSyrener

Om forfatteren

Trine er freelance-skribent og blogger med en passion for æstetik, det gode liv, litteratur og bevidst nærvær.

Ingen kommentarer

    Læg en kommentar