Bagt rabarberkage med sukkerdrys er sådan en rigtig gammeldags mormorkage, der smager helt fantastisk sammen med en dejlig rabarbercreme. Kagen er knasende sprød udenpå og blød og svampet indeni – og så er den nem at bage.
Rustikke kager med frugt og bær
Jeg er helt vild med disse rustikke frugt- og bærkager med sprøde skorper og svampet midte og den syrligt-søde frugtsmag. Det er hyggelige kager, som man spiser sammen med en god kop kaffe en sommer-regnvejrdag.
Men bagt rabarberkage er nu også ganske dejlig på terrassen en sommerdag, og er det rigtig varmt, kan du erstatte rabarbercremen med en god vaniljeis.
Opskrift på bagt rabarberkage
- 200 g smør
- 200 g sukker
- 4 æg
- 220 g hvedemel
- 30 g majsstivelse
- 3 tsk bagepulver
- 1 vaniljestang eller 3 tsk vaniljesukker
Fyld:
- 300 g rabarber
- 2 spsk sukker
- 1 tsk vaniljesukker
Sukkerdrys til top og bund:
- 75 g smør
- 75 g sukker
- 100 g hvedemel
- 1/2 tsk bagepulver
Rabarbercreme:
- 4 dl fløde
- 2 dl creme fraiche
- 3 tsk vaniljesukker
- 100 g rabarberkompot eller rabarber lavet i ovnen
Rør smør og sukker sammen og kom æggene i et efter et under omrøring. Du kan med fordel røre sammen på en røremaskine.
Tilsæt mel, majsstivelse, bagepulver og vanilje og rør det hele godt igennem.
Skyl og snit rabarber i små stykker på ca. 1 – 2 cm. Vend dem med sukker og vanilje i en skål.
Lav sukkerdrys ved at røre smør, sukker, hvedemel og bagepulver til smulder.
Nu skal du samle kagen: Kom halvdelen af sukkerdrysset i en 24 cm smurt springform og hæld kagedejen i. Læg alle rabarberstykkerne ovenpå dejen, men undgå at de rører siderne på formen. Drys resten af sukkerdrysset ovenpå.
Bag kagen i ca. 50 – 60 minutter ved 175 grader til sukkerdrysset på toppen er gylden og flot og kagen er gennembagt.
Rabarbercreme: Pisk fløden til en lind skum, og vend creme fraiche i sammen med vanilje. Tilsæt rabarberkompot og vend det forsigtigt rundt i cremen med en dejskraber eller lignende.
Server gerne rabarberkagen lun og friskbagt sammen med den dejlige rabarbercreme.
God fornøjelse!