Skærekager

Bagt rabarberkage med rabarbercreme

Bagt rabarberkageBagt rabarberkage med sukkerdrys er sådan en rigtig gammeldags mormorkage, der smager helt fantastisk sammen med en dejlig rabarbercreme. Kagen er knasende sprød udenpå og blød og svampet indeni – og så er den nem at bage.

Rustikke kager med frugt og bær

Jeg er helt vild med disse rustikke frugt- og bærkager med sprøde skorper og svampet midte og den syrligt-søde frugtsmag. Det er hyggelige kager, som man spiser sammen med en god kop kaffe en sommer-regnvejrdag.

Men bagt rabarberkage er nu også ganske dejlig på terrassen en sommerdag, og er det rigtig varmt, kan du erstatte rabarbercremen med en god vaniljeis.

Bagt rabarberkage

Opskrift på bagt rabarberkage

  • 200 g smør
  • 200 g sukker
  • 4 æg
  • 220 g hvedemel
  • 30 g majsstivelse
  • 3 tsk bagepulver
  • 1 vaniljestang eller 3 tsk vaniljesukker

Fyld:

  • 300 g rabarber
  • 2 spsk sukker
  • 1 tsk vaniljesukker

Sukkerdrys til top og bund:

  • 75 g smør
  • 75 g sukker
  • 100 g hvedemel
  • 1/2 tsk bagepulver

Rabarbercreme:

Rør smør og sukker sammen og kom æggene i et efter et under omrøring. Du kan med fordel røre sammen på en røremaskine.

Tilsæt mel, majsstivelse, bagepulver og vanilje og rør det hele godt igennem.

Skyl og snit rabarber i små stykker på ca. 1 – 2 cm. Vend dem med sukker og vanilje i en skål.

Lav sukkerdrys ved at røre smør, sukker, hvedemel og bagepulver til smulder.

Nu skal du samle kagen: Kom halvdelen af sukkerdrysset i en 24 cm smurt springform og hæld kagedejen i. Læg alle rabarberstykkerne ovenpå dejen, men undgå at de rører siderne på formen. Drys resten af sukkerdrysset ovenpå.

Bag kagen i ca. 50 – 60 minutter ved 175 grader til sukkerdrysset på toppen er gylden og flot og kagen er gennembagt.

Rabarbercreme: Pisk fløden til en lind skum, og vend creme fraiche i sammen med vanilje. Tilsæt rabarberkompot og vend det forsigtigt rundt i cremen med en dejskraber eller lignende.

Server gerne rabarberkagen lun og friskbagt sammen med den dejlige rabarbercreme.

God fornøjelse!

Bagt rabarberkageBagt rabarberkage

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar