Menu
Skærekager

Brombærkage med marcipan

Brombærkage med marcipan

Der er nu ikke noget som en god brombærkage, som hører til en af sensommerens højdepunkter. Denne kage bages med friske brombær, marcipan og mandler og smager fantastisk. Sød og lækker og med den skønneste, saftige mandelsmag.

Sensommerkage

Brombærkage med marcipan er en skøn og nemt bagt sensommerkage, hvor brombærrene virkelig kommer til sin ret. For kagen har den mest vidunderlige brombærsmag blandet med smagen af saftig marcipan og ristede mandler.

Kagen tager ikke lang tid at bage og en time efter, du er gået i gang, kan du servere den lækre sensommerkage. Du skal dog lige en tur ud og plukke brombær først. Brombær vokser utroligt mange steder i hegn og krat og skov, og de vilde brombær har faktisk den vildeste krydrede smag. Smagen er mere intens end købe-brombær eller den tornefri brombær, som man ofte dyrker i haven.

Men har du selv store lækre brombær i haven, kan du selvfølgelig sagtens bruge dem. Jeg har ikke selv prøvet at bage kagen med frosne brombær, men jeg er sikker på, det godt kan lade sig gøre.

Kagen smager godt at servere sammen med en god klat cremefraiche rørt op med vanilje eller letpisket fløde. Og kagen smager i øvrigt helt forskellig alt efter, om du serverer den lun og nybagt eller om den har stået i køleskabet, hvilket får den til at blive mere konfektagtig i smagen.

Se flere opskrifter på sensommerkager her

Lækker hjemmebagte kage med brombær og marcipan

Opskrift på brombærkage med marcipan

Du finder den nemme opskrift på sensommerkagen med brombær lige nedenfor. Kagen holder sig frisk i flere dage og kan enten opbevares i køleskabet eller på køkkenbordet alt efter, hvad du mest er til. Pas på med ikke at bage kagen alt for længe, så den bliver tør. Hellere giv den lidt mindre end for meget.

Har du plukket masser af brombær, så kan det være, du også vil finde inspiration i nogle af mine mange andre søde opskrifter med brombær. Her er et lille udpluk:


Brombærcrumble med marcipan

Brombærmuffins med hvid chokolade

Panna cotta med brombær

Brombærsnitter

Brombærclafoutis med hvid chokolade


Se alle opskrifter med brombær

Lækker brombærkage med marcipan
Brombærkage med marcipan

Brombærkage med marcipan

Denne kage bages med friske brombær, marcipan og mandler og smager fantastisk. Sød og lækker og med den skønneste, saftige mandelsmag.
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 40 min
Samlet tid 55 min
Ret Kage
Køkken Dansk
Antal 8 personer

Equipment

  • 1 Springform, 24 cm i diameter.

Ingredienser
  

  • ca. 200 g brombær
  • 125 g blødt smør
  • 125 g g sukker
  • 2 toptsk vaniljesukker
  • 150 g groftrevet marcipan
  • 3 medium æg
  • 150 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1/4 tsk fint salt
  • 40 g mandelsplitter/hakkede mandler
  • smør eller sprayfedt til formen
  • flormelis til pynt ved servering

Sådan gør du
 

  • Skyl nænsomt brombærrene under en blød vandstråle og lad dem dryppe godt af.
  • Pisk smør, sukker og vaniljesukker sammen med en håndmikser eller røremaskine til en cremet, lys og luftig masse.
  • Pisk æggene i ét ad gangen.
  • Tilsæt groftrevet marcipan og vend i dejen.
  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  • Bland hvedemel, bagepulver og fint salt i en skål og vend det derefter i dejen – enten med en dejskraber eller på allerlaveste hastighed på maskine.
  • Hæld dejen i en smurt springform.
  • Fordel brombærrene oven på kagen og tryk dem let ned, så der bliver en ensartet overflade.
  • Drys med mandelsplitter og bag kagen i ovnen i ca. 40 minutter, til den er gennembagt.
  • Lad kagen køle af på en bagerist, inden du tager den ud af formen, og sigt lidt flormelis over lige inden servering.
Keyword Brombær, Efterår, Sensommer
Brombærkage
Hjemmebagt kage med brombær og marcipan

Om forfatteren

Trine er freelance-skribent og blogger med en passion for æstetik, det gode liv, litteratur og bevidst nærvær.