Dette er en hjemmelavet stærk kakaosirup, som kan bruges til at lave varm kakao, kold kakaomælk, chokolademilkshake, likør og hældes i den varme kaffe. Siruppen tager ingen tid at lave og har rigtig mange anvendelsesmuligheder.
Chokoladesirup
Man kunne også kalde denne kakaosirup for en chokoladesirup, for den er den slags, man laver til at komme på is og desserter. Men der er ingen chokolade i, kun kakao, og det gør den rigtig nem og hurtig at lave. Kunne du i stedet tænke dig at lave en sirup med rigtig chokolade i, så kan du finde opskriften på chokoladesirup her.
Chokoladesiruppen er virkelig god at bruge til at hælde over fx pandekager og vafler. Den har en mere koncentreret chokoladesmag, selv om det stadig er en sirup. Kakaosiruppen er derimod virkelig god at bruge videre i andre opskrifter. Du kan fx bruge den til en lækker chokolademilkshake eller i en moccakaffe.
Kakaosiruppen laves, som navnet siger, på kakao. Den er nærmest en klassiker i det amerikanske køkken. Her bruges den til at lave både kold kakaomælk, som smager nøjagtigt lige som nesquick, og til varm kakao med flødeskum. Og det fungerer!
Så kan dine børn godt lide at lave en kop nesquick i ny og næ, prøv da at lave denne kakaosirup til dem. Så ved du nemlig, hvad de indtager. Og det smager så godt.
Få mere inspiration og se alle opskrifter på hjemmelavet kaffesirup her
Opskrift på kakaosirup
Neden under finder du den nemme og hurtige opskrift på sirup lavet på kakao. Jo længere tid, du koger siruppen, jo mere tyktflydende vil den blive. Hvis du skal bruge siruppen til fx kakaomælk eller kaffe, så skal den helst ikke være alt for tyktflydende. Men heller ikke tynd. Her passer det rigtig godt med de 10 minutters kogetid, der er angivet i opskriften.
Vil du bruge den til at hælde over is, kan det være, siruppen lige skal koge et par minutter mere. Du kan altid tjekke, hvor tyk din sirup er blevet, men du koger den. Det gør du ved at hælde en lille teskefuld op på en kold tallerken og sætte den i køleskabet i et par minutter. Kør derefter en finger igennem for at se, om den flyder sammen med det samme eller om du kan “dele” den.
Får du lyst til at lave flere hjemmelavede sirupper, så find gerne inspiration i de mange andre sirupopskrifter her på siden, fx:
Se hele samlingen af opskrifter på hjemmelavet sirup her
Kakaosirup
Ingredienser
- 1 dl usødet kakaopulver
- 3 dl sukker
- 3 dl vand
- 1 nip fint salt
- 2 tsk vaniljesukker
Sådan gør du
- Rør sukker og kakao godt sammen med et piskeris i en kold gryde, så der ingen kakaoklumper er tilbage.
- Tilsæt salt og vand og bring gryden i kog.
- Skru ned, når gryden koger og lad siruppen simre i gryden i ca. 10 minutter, til den er tyknet let. Pisk i siruppen med jævne mellemrum, så den ikke brænder på.
- Tag gryden af varmen og lad siruppen køle af.
- Tilsæt vaniljesukker i den afkølede sirup og pisk det godt ind.
- Hæld siruppen på et rent skoldet glas og opbevar på køl.