Her får du den nemme opskrift på en hjemmelavet iskaffe med vanilje. Iskaffen smager virkelig skønt med en dejlig vaniljesmag fra en god vaniljesirup, som du hurtigt selv kan lave. Den iskolde drik er perfekt på varme sommerdage og hurtig at kreere.
Iskold kaffe med vaniljesmag
En iskaffe med vanilje er den mest vidunderlige kolde drik på en varm sommerdag. Vi drikker nemt en iskaffe om dagen sommeren igennem. I hvert fald når temperaturen er høj. For der er da ikke noget mere lækkert end en iskold mælket kaffe med lidt sødme. Det er, som om det er en nødvendighed på en varm sommerdag.
Denne iskaffe opskrift er med vaniljesirup, men vi laver mange forskellige varianter af iskaffe – året rundt faktisk. Man kan lave iskaffe på mange forskellige måder.
Først og fremmest er der jo selve kaffen. Her kan du vælge at bruge en hel almindelig neskaffe, hvis det skal være virkelig nemt og hurtigt. Har du en espressomaskine, er det helt oplagt at lave kaffen her, da du får en god stærk kaffe, som er perfekt til iskaffe. Min erfaring er, at en iskaffe sagtens kan trække et dobbeltshot, da mælken og de mange isterninger som regel fortynder kaffesmagen. Og jeg kan godt lide, at min iskaffe rent faktisk smager af kaffe.
Du kan også lave en koldbrygget kaffe, som er helt oplagt at brygge og have til at stå i køleskabet – særligt om sommeren. Koldbrygget kaffe kan holde sig i lang tid, op til et par uger i køleskabet, og smagsmæssigt får du en dejlig rund, mild og mindre bitter kaffe.
Og så kan du selvfølgelig også bare lave en rigtig stærk kaffe på din helt almindelige kaffemaskine, i en espressokande på komfuret eller i en stempelkande. Lav den kaffe, som du har lyst til, og som er nemmest for dig.
Mælk, kaffesirup og isterninger
Derudover er der jo også mælken, som du enten kan tage frisk fra køleskabet og hælde i eller som du kan skumme let, hvis du ønsker den lidt cremet. Du kan bruge lige præcis den mælk, du er mest til, uanset om det er komælk, plantemælk eller en laktosefri mælk. I iskaffe betyder det ikke noget, hvor høj fedtprocenten i mælken er – her handler det mere om, at du bruger den mælk, du synes bedst om.
En iskaffe skal have en smule sødme, og det kan selvfølgelig klares med sukker, men jeg synes nu, at iskaffen bliver allerbedst med en god kaffesirup – og gerne en hjemmelavet en af slagsen. Sirup til kaffe er enormt nemt at lave selv. I denne iskaffe med vanilje er der selvfølgelig brugt en vaniljesirup, men det er også helt oplagt at bruge en karamelsirup eller en kaffesirup lavet på kaffe. Eller måske endda en chokoladesirup.
Sidst, men ikke mindst, skal der masser af isterninger i en iskaffe. Så sørg for at have fryseren fyldt op med is til sommeren.
Se hele samlingen af opskrifter på hjemmelavet sirup her
Opskrift på iskaffe med vanilje
Lige her under finder du opskriften på den meget nemme iskaffe med vaniljesmag. Inden du kan lave iskaffen, skal du først lave en hjemmelavet vaniljesirup. Fortvivl dog ikke, for det er simpelthen så nemt og tager næsten ingen tid. Du kan lave den, mens du alligevel laver aftensmad, for den passer mere eller mindre sig selv.
Her finder du opskriften på vaniljesirup.
Er du til dejlige kolde drikke om sommeren, så tror jeg også, du vil finde god inspiration til lækre kolde drikkevarer i disse udvalgte opskrifter:
Lemonade – opskrift på hjemmelavet citronlemonade
Se hele samlingen opskrifter på kolde drikke her
Iskaffe med vanilje
Ingredienser
- 2 shot espresso eller 3/4 dl meget stærk kaffe
- ca. 1 1/2 -2 dl kold mælk
- ca. 1-2 spsk vaniljesirup
- masser af isterninger
Sådan gør du
- Lav 2 shot kaffe på en espressomaskine eller en meget stærk kaffe/neskaffe.
- Kom isterninger i et højt glas og hæld kaffen over.
- Fyld op med mælk og hæld til sidst vaniljesirup på toppen.
- Server straks med et sugerør til.