Dalgonakaffe er en cremet iskaffe, som især er kendt fra TikTok. Den smager simpelthen fantastisk og er supernem at lave selv. Den består af pisket kaffeskum, som hældes ovenpå iskold mælk med is og røres sammen med mælken.
Iskaffe med kaffeskum
Dalgonakaffe hører til en af vores favoritter – året rundt. Det er en virkelig velsmagende og cremet iskaffe, som kan laves på ganske få minutter. Kaffen er en sydkoreansk opfindelse, som har floreret på TikTok i meget lang tid. Den er både smuk og æstetisk og ser enormt indbydende ud.
Den berømte koreanske kaffe laves af kaffepulver, der piskes skummende og cremet med sukker og kogt vand. Efterfølgende hældes kaffeskumment oven på iskold mælk fyldt med isterninger. Og så kan man ellers røre den cremede kaffeskum sammen med den kolde mælk. Det er jo faktisk ret genialt.
Se en god batteridreven mælkeskummer til en god pris her.
Isolationskaffe fra Sydkorea
Dalgonakaffe blev opfundet for mere end 25 år siden, men under coronapandemien blev den populær blandt koreanerne, som begyndte at lave hjemmelavede versioner af kaffen, mens de var i karantæne. Det blev til en #dalgonacoffeeechallenge på sociale medier, som spredte sig til resten af verden. Og sådan kom den cremede kaffe også fast på menukortet hos de fleste kaffeshops i Sydkorea.
Se alle opskrifter på kolde drikke

Opskrift på Dalgonakaffe
Du finder den meget nemme opskrift den lækre cremede iskaffe lige nedenfor. Det er vigtigt, at du bruger pulverkaffe/instant kaffe, da malede kaffebønner ikke kan piskes cremet på samme måde. Det har noget med tørreprocessen af pulverkaffen at gøre, at instant kaffe kan piskes til en tæt og cremet skum. Og det er jo altså selve det, som Dalgonakaffe går ud på. Du kan både bruge pulverkaffe i granulatform eller helt fint kaffepulver.
Kan du godt lide at lave lækre kaffer, så tjek også gerne nogle af mine andre kaffeopskrifter, bl.a. med forskellige kaffesirupper:
Se alle opskrifter på varme drikke

Dalgonakaffe
Equipment
- 1 elektrisk mælkeskummer eller
- 1 håndmikser
Ingredienser
- 1 spsk instant kaffepulver
- 1 spsk sukker
- 1-2 spsk kogende vand
- ca. 1,5 dl mælk
- isterninger
Sådan gør du
- Kom kaffe og sukker i en skål og hæld kogende vand på.
- Pisk blandingen sammen med en lille mælkeskummer eller en håndmikser, til du har en tæt og cremet kaffeskum.
- Kom isterninger eller knust is i et glas og hæld mælk i.
- Top glasset med den cremede kaffeskum og server dalgonakaffen med det samme med et sugerør. Rør rundt i kaffen, inden du drikker den.
