Er der noget som varme drikke om vinteren – nej vel? Mochaccino er en af mine yndlings varme hyggedrikke, som jeg laver, når vi lige skal hygge os lidt ekstra. Det er en god blanding af kaffe og chokolade med mælk og flødeskum, som bare er drønlækkert.
En blanding af varm chokolade og café latte
Chokolade og kaffe er to ting, der bare går virkelig godt sammen. Og det bliver ikke ringere af, at der også bliver tilsat lidt flødeskum og at det hele er varmt. Vinterens varme drikke er bare noget af det bedste og kan bringe hyggen frem ved enhver anledning.
En mochaccino er hurtigt lavet. Det hjælper, hvis du har en espressomaskine, men du kan også lave den varme drik med meget stærk kaffe. Det er er godt idé at forberede det hele inden, så du til sidst blot skal hælde alle dele i glassene. Pisk fløden, riv chokoladen og varm mælken op. Lav så espressoen og bland det hele og server med en røreske til.
Hvis du vil gøre din mochaccino ekstra lækker og indbydende kan du i stedet for revet chokolade bruge en hjemmelavet chokoladeske – det er altså bare lækkert og virkelig hyggeligt.
Se, hvordan du laver hjemmelavede chokoladeskeer her


Opskrift på mochaccino
Lige her under finder du den nemme opskrift på blandingen mellem varm chokolade og café latte. Men hvad skal du have til? Tjek lige disse lækre opskrifter ud også – for man må gerne forkæle sig selv en gang i mellem:
Brownie med tre farver chokolade
Cookies med hvid chokolade og pekannødder
Saltede chocolate chip cookies
Juleamaretti – julede mandelsmåkager




Mochaccino
Equipment
- To høje glas eller krus
Ingredienser
- ca. 1 dl piskefløde
- 50 g mørk chokolade
- ca. 2 dl mælk
- 2 dl friskbrygget espressokaffe eller meget stærk kaffe
Pynt
- revet chokolade
- evt. kaffebønner
Sådan gør du
- Pisk fløden til skum.
- Riv chokoladen og fordel den i bunden af to høje glas.
- Varm mælken op og stil den klar.
- Bryg espresso og hæld kaffen over chokoladen i glasset. Det skal være ca. en dl kaffe i hvert glas.
- Hæld den varme mælk (ca. 65-70 grader) i glassene.
- Fordel flødeskum i glassene og pynt med revet mørk chokolade og evt. nogle hele kaffebønner. Sæt en lang ske i hvert glas, så der skan røres rundt i chokoladen på bunden og den skal fordele sig i kaffen.




Ingen kommentarer