Menu
Varme drikke

Caramel macchiato

Caramel macchiato

Lav din egen hjemmelavede caramel macchiato a la Starbucks – kaffe med karamel. Det er skummet mælk med en let vaniljesmag hældt over med god espressokaffe og toppet med en lækker karamelsauce. Er du vild med luksuskaffe, bliver du nødt til at prøve denne opskrift.

Kaffe med karamel-vaniljesmag

Mums! Caramel macchiato! Hvis du, som jeg, er temmelig kaffeafhængig, er du sikkert også vild med kaffe i alle afskygninger. For kaffe er jo bare noget af det bedste af det bedste.

Jeg kan godt lide at variere, hvilken slags kaffe jeg drikker. Og i løbet af en uge drikker jeg som oftest både kaffe lavet på en almindelig kaffemaskine, stempelkandekaffe, og cafékaffe som cappuccino, café latte osv. lavet på vores espressomaskine.

Jeg kan dog godt lide også at lave lidt mere specielle kaffer, som fx en pumpkin spice latte i efteråret eller en god mocchaccino med chokolade. Eller som her: En caramel macchiato – altså en god espressokaffe hældt i mælk med vaniljesmag og med den lækreste karamelsirup hældt på toppen af mælkeskummet.

Det smager altså virkelig godt og er nærmest i slags dessertkaffe, hvis man, som jeg, ellers ikke bruger sukker eller sødemiddel i kaffen.

Kaffe med karamel og vanilje

God espressokaffe

Er du i besiddelse af en espressomaskine, er det jo nemt at lave både espresso og steamet mælk til drikken. Har du ikke en espressomaskine, kan du dog sagtens lave kaffen alligevel.

Bryg espressoen på en espressokande eller lav en virkelig stærk kaffe, som du dobler op i forhold til opskriften. Mælken kan du steame med en lille elektrisk mælkeskummer eller ved at varme mælk, hælde mælken i en lidt større sylteglas med låg, så der er et godt luftrum i glasset og derefter ryste vildt og voldsomt i et minuts tid eller sådan noget – så har du varm skummet mælk. Du kan også piske den varme mælk godt og grundigt med et almindeligt piskeris.

Overvejer du at anskaffe dig en espressomaskine vil jeg dog lige slå et slag for denne absolut lækre maskine, som står i mit eget køkken: Sage Barista Touch:

Sage Barista Touch espressomaskine

Vi har investeret i en Sage Barista Touch, fordi vi er 5 mand, der drikker meget kaffe. Og denne maskine er så nem at håndtere og laver samtidigt VIRKELIG GOD KAFFE.

Den har et touch-display, hvor man vælger, hvilken kaffe man gerne vil lave, og så kan man ellers indstille, så den bliver helt efter egen smag. Det lyder måske besværligt, men det er det ikke. Der går ikke en dag, hvor vi eller vores børn ikke laver lækre flat whites, cappuccinos eller bare en hurtig long black-kaffe.

Jeg kan virkelig anbefale denne espressomaskine, hvis du går og overvejer at investere i en.

Du kan købe maskinen som ny hos Kitchen One eller du kan købe en billigere og mere bæredygtig refurbished maskine hos kaffepro.dk.

Sage Barista Touch – ny
Sage Barista Touch – refurbished

Opskrift på caramel macchiato

Neden for finder du den helt simple opskrift på den lækre mælkede kaffe med karamelsmag. Du kan selvfølgelig købe dig til karamelsirup, men siruppen er superlet at lave selv og smager fantastisk både i kaffe og på is, pandekager osv.

Opskriften på hjemmelavet karamelsirup finder du her.

Mælken sødes med vaniljeekstrakt, som kan købes i supermarkeder i en lille flaske, men du kan sagtens erstatte med vaniljesukker i stedet.

Hvad skal du så have til kaffen? Find inspiration i disse udvalgte opskrifter:


Brownie med tre farver chokolade

Mandeltærte

Saltede chocolate chip cookies

Tarte tatin – opskrift på fransk æbletærte

Krydret æblekage


Hjemmelavet caramel macchiato med vanilje og karamelsmag
Caramel macchiato

Caramel macchiato

Lav din egen hjemmelavede caramel macchiato a la Starbucks – kaffe med karamel. Det er skummet mælk med en let vaniljesmag hældt over med god espressokaffe og toppet med en lækker karamelsauce. 
Tilb. tid 5 min
Ret varme drikke
Køkken Amerikansk
Antal 2 personer

Ingredienser
  

  • ca. 4 dl mælk
  • 1 tsk vaniljeekstrakt eller vaniljesukker
  • 100-120 ml espressokaffe
  • karamelsirup

Sådan gør du
 

  • Lav espressokaffen – på maskine, på komfuret eller som en meget stærk kaffe.
  • Imens steamer du mælken eller varmer den op og ryster den i et sylteglas eller pisker kraftigt i den med et piskeris.
  • Hæld den varme mælk i serveringsglassene, tilsæt vaniljeekstrakt eller vaniljesukker og rør rundt.
  • Hæld den varme espressokaffe over mælken, så den laver et mærke i mælkeskummet (macchiato betyder "mærket" på italiensk).
  • Hæld til sidst karamelsirup på toppen af kaffen i en tynd stråle.
  • Server kaffen med det samme.
Keyword Hygge
Karamelkaffe – caramel macchiato

Om forfatteren

Trine er freelance-skribent og blogger med en passion for æstetik, det gode liv, litteratur og bevidst nærvær.

Ingen kommentarer

    Læg en kommentar