Der er nu ikke noget som en krydret æblekage til eftermiddagskaffen en hyggelig efterårsdag. Denne kage med æbler, mandler og masser af varme krydderier har det hele og er utrolig nem og hurtig at bage. Det er sådan en kage, man kan tage med på picnic sammen med en kande friskbrygget kaffe.
Varme krydderier
En krydret æblekage er noget af det bedste til en god kop kaffe. Efterårets og vinterens krydderier er simpelthen noget af det mest indbydende, jeg ved. Og de kan kombineres i en uendelighed og indgå i snart sagt alle slags retter i den mørke tid. Krydderier varmer og gør den kolde tid hyggelig og dejlig, trods alt.
Denne krydrede æblekage er fuld af smag og nem at bage. Det er sådan en “rigtig” æblekage, som passer perfekt til efterårshygge med kaffe og stearinlys.
Vi bager som oftest mange forskellige slags æblekager henover efteråret og vinteren – det skal der lige som til, og det er dejligt at få en ny variant af æblekage hver gang. Vi har flere æbletræer i vores have og har efterhånden temmelig mange æbler hvert år. De fleste presser vi til æblemost, som vi gemmer i fryseren. På denne denne måde kan vi drikke vores friskpressede saft hele året rundt – ofte iskoldt.
Resten af æblerne laver vi alle mulige sjove ting med, tørrede æbleringe som snacks, tørrede æblestykker til muesli, æblekager, chutney, kryddereddike, sirup og meget mere.

Opskrift på krydret æblekage
Lige neden under finder du opskriften på æblekagen med de dejlige krydderier. Kagen holder sig fint svampet i flere dage, men smager også godt, hvis den lige lunes en gang. Spise den gerne med en klat letpisket fløde eller cremefraiche rørt op med vaniljesukker til.
Som regel har man et ton af æbler om efteråret, hvis man har sit eget æbletræ i haven. Og hvad skal man lave med alle de lækre og sunde æbler? Find lidt inspiration i opskrifterne her:
Gammeldags æblekage med makroner og flødeskum
Bondepige med slør – klassisk dansk æblekage


Krydret æblekage
Equipment
- Springform 24 cm
Ingredienser
- 200 g stuetempereret smør
- 200 g sukker
- 3 æg
- 1 tsk revet citronskal fra en usprøjtet citron
- 150 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1/2 tsk stødt kanel
- 1/2 tsk stødt nellike
- 1/2 tsk stødt ingefær
- 1/4 tsk stødt muskatnød
- 3 madæbler
- 2 spsk sukker
- 1/2 dl smuttede og hakkede mandler
- 2-3 spsk kanelsukker
- Lidt smør og mel til formen
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader. Smør en springform med smør og drys et tyndt lag mel på, som du derefter banker forsigtigt ud af formen igen.
- Pisk smør og sukker sammen, til det er hvidt. Tilsæt æggene ét ad gangen.
- Tilsæt citronskallen.
- Sigt mel og bagepulver sammen og vend det i æggemassen sammen med krydderierne.
- Vask æblerne og dup dem tørre. Fjern kernehusene og skær æblerne i både.
- Læg halvdelen af æblerne i bunden af springformen og drys sukker på. Hæld dejen henover.
- Læg resten af æblestykkerne oven på dejen og drys med kanelsukker og hakkede mandler.
- Bag kagen i ca. 45 minutter og tjek, at den er gennembagt med en strikkepind eller lignende, før du tager den ud af ovnen.
- Lad kagen afkøle i formen, inden du tager den ud. Server friskbagt med cremefraiche, letpisket fløde eller vaniljeis.

