En lækker krydret julekaffe er en skøn ting at lave i julemåneden. Kaffen smager dejligt julet med sine varme julekrydderier og er cremet og lækker. Den tager ikke mange minutter at lave og smager skønt til fx en julesnurre eller et stykke julestjernebrød.
Kaffe med julesmag
Krydret julekaffe en en dejlig café latte med julekrydderier og lidt flødeskum og drys på toppen. Det er en kaffe, der smager af jul og som skal laves i december måned – eller november, hvis man ikke kan vente.
Kaffen laves med julens varme krydderier som kanel, kardemomme og nelliker, som giver kaffen den krydrede julesmag.
Julekaffen er særlig nem at lave, hvis man har en espressomaskine, hvor du kan lave en god espresso, men kan også sagtens laves uden. Brug gerne en stærk og krydret kaffe med god smag.
Julehygge
I december måned må man gerne hygge lidt ekstra. Der er dog typisk fokus på marcipan og fyldte chokolade, æbleskiver og gløgg. Men for kaffedrikkere er det nu også dejlig at julehygge med god kaffe – og gerne med julesmag.
Vi laver mange forskellige varme og kolde kaffer hjemme hos os. Ofte er de med en lille sjat kaffesirup for at give en særlig smag til kaffen. Fx ynder vi meget at lave både en gingerbread latte og en gingerbread iskaffe i løbet af efteråret og vinteren, som smager af peberkager. Det er også rigtig julede kaffer.
Se alle opskrifter på varm kaffe

Opskrift på krydret julekaffe
Opskriften på den krydrede kaffe med julesmag er på én kop kaffe, og skal du lave til flere, ganger du blot opskriften op med antallet, du skal lave til.
Server gerne kaffen som eftermiddagskaffe på decemberdage eller som en kaffe efter maden, der kan erstatte desserten. Gerne med en hjemmelavet Baileys til. Eller hvis julekaffen skal være ekstra festlig, kan du tilsætte 2 cl rom, cognac, whisky eller lignende.
Får du lyst til at lave noget lækkert og julet til kaffen, vil jeg anbefale dig disse opskrifter:
Se alle opskrifter til julehygge


Krydret julekaffe
Ingredienser
- 1/2 dl piskefløde
- 1 dobbeltshot espresso
- 1-2 tsk brun farin
- 1/2 tsk stødt kanel
- 1 knivspids stødt nellike
- 1 knivspids friskrevet muskatnød
- 2 dl sødmælk eller letmælk (eller plantemælk)
Sådan gør du
- Pisk fløden til let flødeskum.
- Brug en dobbelt espresson på espressomaskinen eller meget stærk kaffe/neskaffe.
- Hæld kaffen i et glas og tilsæt farin. Rør rundt, så farinen smelter.
- Steam mælken eller varm den op og ryst den i et sylteglas eller pisk kraftigt i den med et piskeris, så der kommer luftbobler i mælken og den bliver let skummet.
- Bland krydderier i mælken og hæld den over kaffen.
- Top med flødeskum og drys lidt revet muskatnød eller blot lidt kanel henover.
- Server kaffen med det samme.
