En pæremarmelade med vanilje og ingefær er utrolig nem at lave, når pærene er i sæson og smager skønt på brød og til ost. Ingefær giver lidt kant til de søde pærer, og vaniljen står jo bare utroligt godt til de søde frugter og fremhæver deres smag.
Søde, søde pærer
Pærer hører til i den meget søde afdeling, og det har bestemt også sin charme. Der er nu noget helt særligt over kombinationen pærer og vanilje. Mums.
Men ingefæren bryder ind i den søde fest og hjælper med at skabe lidt balance til foretagendet, så det ikke bliver alt for sødt og pænt. Det er godt med lidt kant.
Har du pærer i din have, er det næsten et “must” at lave pæremarmelade. Men lav også marmeladen, hvis du fx har en bakke pærer fra supermarkedet, som du ved, at du ikke kan nå at spise, inden pærerne bliver for overmodne. Det er en supersmart måde at undgå madspild på, for pæremarmelade kan du lave, indtil det sidste, forstået sådan, at selv meget modne pærer kan blive til marmelade.
Og det er altså temmelig nemt at lave pæremarmelade.
Opskrift på pæremarmelade med vanilje og ingefær
Neden for finder du den nemme opskrift på pæremarmeladen. Har du du masser af pærer i haven? Og kan du bruge lidt inspiration til, hvad du skal lave med dem? Så prøv også at tjekke disse dejlige opskrifter med pærer ud:
Pæregalette med nougat og pekannødder
Pæremarmelade med vanilje og ingefær
Equipment
- 2-3 sylteglas
Ingredienser
- 1 kg pærer
- evt. 1/2 dl vand (undlad, hvis du har meget modne eller saftige pærer)
- 1 usprøjtet citron
- 1 spsk friskrevet ingefær
- 1/2 stang vanilje
- ca. 400 g sukker
- evt. ca. 2 tsk geleringsmiddel blandet med lidt sukker
- atamon til skylning af sylteglas
Sådan gør du
- Skræl pærerne, fjern kernehusene og skær dem i små stykker.
- Riv citronskallen og flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Riv ingefæren.
- Kom pærestykkerne i en gryde med evt. vand, citronsaft, og revet citronskal og ingefær, vaniljekorn og -stang og bring gryden i kog.
- Lad pærerne småkoge i ca. 15 minutter under låg, til de er kogt møre.
- Tilsæt sukker og lad marmeladen koge i ca. 10 minutter mere.
- Nogle pærer safter meget, og derfor kan det være nødvendigt at tilsætte lidt geleringsmiddel. Bland geleringsmiddel med et par tsk sukker og drys forsigtigt i marmeladen, mens den er i kog.
- Kog marmeladen i yderligere et minuts tid, tag den af varmen og fyld den på rene, atamonskyllede sylteglas.
2 comments
Rigtig god opskrift.
Jeg er lidt autonom og havde Ikke vanilje, men til gengæld lidt æbler og abrikoser (og meget modne pærer) til gengæld rigeligt med ingefær og citron
Kan laves uden tilsat sukker i den version.
Hej Hans
Det lyder dæleme også godt. Og sådan er det jo i et køkken: Man bruger det man har og man prøver sig frem 🙂 Tak for deling!
Mange hilsner Trine