Søde tærter

Pæregalette med nougat og pekannødder

Pæregalette med nougat og pekannødderGaletter er uden tvivl den nemmeste form for tærte at lave, og det gælder også denne rustikke pæregalette med nougat og pekannødder. Kombinationen af ene gode sager siger alt: Den smager som en drøm.

Tærten, du ikke behøver at gøre dig umage med

Det befriende ved at lave en galette er, at den netop skal se rustik og sådan helt bondeagtig ud. Det er ikke den fine søde tærte, men derimod tærten, som man ikke behøver at gøre sig så umage med. Man kan hurtigt smække den sammen, og så ser den alligevel virkelig lækker og indbydende ud – trods sit rustikke udseende.

Den store forskel på galette-tærten og en almindelig tærte er, at man i galetten smager selve dejen mere, og den derfor er lidt mere sprød og, efter min mening, til tider også lidt mere harmonisk i forholdet mellem mørdej og fyld. Men det er jo en smagssag, og det kommer helt an på, hvad fyldet er.

Nougaten passer simpelthen så godt til de vaniljemarinerede pærer, og er en fantastisk kombination med den sprøde dej og de honningristede pekannødder. Har du ikke pekannødder på lager, er der intet i vejen for at skifte dem ud med fx valnødder.

Denne dej er af den meget søde slags, som nærmest karamelliserer sammen med fyldet. Skal det være, så lad det være! Og denne pæregalette med nougat og pekannødder er alle kalorierne værd.

Pæregalette med nougat og pekannødder

Opskrift på pæregalette med nougat og pekannødder

Mørdej:

 • 175 g hvedemel
 • 200 g sukker
 • 100 g koldt smør
 • 1 æg

Fyld:

 • 100 g nougat
 • 4 store pærer
 • vaniljesukker

Pynt:

 • 50 g pekannødder
 • 3 spsk flydende honning (kan erstattes med sirup)
 • æg til pensling
 • sukker til at drysse på kanten

Rør mørdejen sammen i en foodprocessor eller i en røremaskine: Bland mel og sukker sammen og rør. Tilsæt så smørret skåret i små stykker og rør, indtil dejen ligner revet ost. Tilsæt ægget for at samle dejen.

Hæld dejen ud på et bord og saml dejen til en glat kugle.

Sæt dejen på køl i ca. 1/2 time. Læg også din nougat på køl, så den er nemmere at skære i skiver.

Tænd ovnen på 175 grader.

Skræl pærerne og skær dem ud i tynde både, ca. 1/2 -1 cm tykke. Læg dem i en stor skål og drys vaniljesukker over.

Rul nu mørdejen ud, så den er ca. 30 cm i diameter. Du kan rulle ud mellem 2 stykker bagepapir, tage det øverste af og lægge det nederste direkte på en bagplade med dejen. Eller du kan rulle dejen ud på et meldrysset bord og så flytte den over på et stykke bagepapir til sidst.

Skær nougaten i tynde skiver og fordel dem rundt på dejen, men hold en afstand på 5 ca. fra kanten.

Læg pærebådene rundt i cirkler ca. 5 cm fra kanten og ind til midten.

Fold de 5 cm dej ind over pærer og nougat.

Vend pekannødderne i honning (eller sirup) og læg dem ud på galetten. Du kan hakke dem eller lægge dem hele på eller halvt og halvt, men vær sikker på, at de er dækket i honning, så de ikke bliver sorte i ovnen.

Pensl dejen og drys med sukker på dejkanten.

Bag pæregaletten i ovnen i ca. 20-25 minutter, indtil skorpen er gylden og pærerne møre.

Lad galetten hvile i ca. 10-15 minutter, før du serverer den.

Server med vaniljeis, flødeskum eller cremefraiche. Eller rør en blanding sammen ved at piske 2 dl fløde til flødeskum og derefter vende 2 dl cremefraiche eller skyr i sammen med en tsk sukker og en tsk vaniljesukker.

God fornøjelse!

Pæregalette med nougat og pekannødder

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar