Cookie dough cheesecake er en vidunderlig kombination af to klassikere, som både smager skønt, men også vækker begejstring omkring bordet. Hvis du både elsker cheesecake og cookie dough, så har du måske fundet din nye yndlingsdessert.
Ostelagkage med småkagedej
Cookie dough cheesecake er utrolig nem at lave og kan sagtens forberedes i god tid. Den har godt af at stå på køl natten over, hvilket gør den til en ideel dessert, som kan forberedes på forhånd. Den kan endda fryses ned, så du altid har en kage klar til når der kommer gæster.
Lige som med en klassisk cheesecake, er cookie dough cheesecake det perfekte match til en varm kop kaffe. Det er den slags dessert, der kræver, at man sætter sig ned, slapper af og nyder hver eneste bid. Hvis du vil gøre det ekstra festligt, kan du servere den med en likør eller måske en espresso martini.
Varmebehandl dit mel
Når man laver cookie dough, der skal spises rå, er det vigtigt at varmebehandle melet for at undgå risikoen for fødevarebårne sygdomme. Rå mel kan indeholde skadelige bakterier som E. coli, som selvfølgelig kan være farlige at indtage. Ved at varmebehandle melet i ovnen eller mikroovnen dræber man eventuelle bakterier og gør melet sikkert at bruge i opskrifter, hvor dejen ikke bages.
Det er heldigvis både hurtigt og nemt at varmebehandle den rå mel. For at varmebehandle mel kan du sprede det ud på en bageplade og bage det i ovnen ved 75°C i 5-10 minutter, eller varme det i mikroovnen i korte intervaller, indtil det når en temperatur på 75°C.
Opskrift på cookie dough cheesecake
Dessertkagen er enkel at lave, men smagen er alt andet end simpel. Den skal gerne laves i god tid, så den kan stå på køl og samle sig. Kagen bliver kun bedre af at trække lidt tid, og den vil stadig være frisk og lækker, selv efter et par dage i køleskabet.
Hvis du leder efter en dessert, der både imponerer og forkæler, er cookie dough cheesecake et oplagt valg. Den er både sjov, anderledes og lækker – og den vil uden tvivl blive en ny favorit blandt dine gæster.
Har du lyst til at eksperimentere med flere spændende desserter? Så find inspiration i vores udvalg af opskrifter her på bloggen!
Se alle opskrifter på desserter
Cookie dough cheesecake
Equipment
- 1 Springform 20 cm
Ingredienser
Cookie dough
- 60 g blødt smør
- 75 g brun farin
- 35 g sukker
- 1 1/2 spsk fløde
- 1 tsk vaniljesukker
- et nip salt
- 75 g hvedemel
- 75 g mørk chokolade
Bund
- 150 g digestive kiks
- 80 g smør
Ostecreme
- 3 blade husblas
- 300 g flødeost
- 3 spsk cremefraiche
- 2 1/2 tsk vaniljesukker
- 100 g flormelis
- 2 dl fløde
Sådan gør du
Cookie dough
- Start altid med at varmebehandle dit mel, når du laver cookie dough. Dette gør du ved at varme melet i mikroovnen i 30 sekunder, hvorefter du rører rundt i melet. Gentag dette 3 gange, eller indtil melet kommer op på 75 grader.
- Rør det bløde smør, brun farin og sukkeret sammen i en skål.
- Tilsæt nu fløden.
- Bland nu de tørre ingredienser i dejen, indtil dejen er samlet.
- Tilsidst hakkes chokoladen groft og blandes i dejen.
- Sæt cookie dejen på køl, mens du laver resten af cheesecaken.
Bunden
- Smelt smøret i en lille gryde eller i mikroovnen.
- Knus digestive kiksene, til de er fine, men ikke blevet til pulver. Du kan bruge en blender, foodprocessor eller minihakker, eller du kan knuse dem i en pose med en kagerulle.
- Bland smør og kiks sammen og hæld det i en springform. Det er en god idé at lægge et stykke bagepapir i bunden, så cheesecaken ikke falder fra hinanden til sidst.
Fyld
- Læg husblas i blød i en skål med koldt vand.
- Rør nu flødeost, cremefraiche, vaniljesukker og flormelis sammen i en skål.
- Pisk fløden til skum i en skål for sig. Sæt skålen til side for nu.
- Tag en spiseskefuld af ostecremen og varm det i mikroovnen med husblasen (blandingen kan også varmes i en lille gryde på komfuret). Når husblasen er smeltet, røres blandingen godt sammen.
- Tilsæt en spiseskefuld af ostecremen ad gangen til husblasblandingen. Tilsæt til sidst husblasen til den resterende creme.
- Rør nu flødeskummet i ostecremen.
- Skær ca. 3/4 dele af den kolde cookie dough ud i små tern, og tilsæt dem til ostecremen. Rør godt rundt og hæld derefter cremen over i springformen.
- Lad cheesecaken stå på køl natten over eller i minimum 4 timer.
- Skær det resterende cookie dough ud i små tern og pynt kagen, før den serveres.