Hvis man kan kalde cookies sunde, er disse chokoladecookies i netop den kategori. De bages nemlig helt uden mel, som erstattes af kidneybønner. Det giver småkager, der indeholder langt flere fibre og langt færre kulhydrater. Og kunne der være en bedre måde at indtage sine bønner på? Næppe!
Glutenfri småkager
Chokoladecookies med bønner er glutenfri småkager, hvor melet er erstattet af røde kidneybønner. Det kan man dog på ingen måde smage. For det man får, er lækre chewy cookies med en snert af browniesmag.
Indimellem er det nemlig godt at have lidt sundere alternativer til rådighed, når trangen til sødt melder sig. Og i disse cookies får du langt flere fibre, mere protein og mere af alt det gode. Til gengæld får du færre kulhydrater, ganske lidt sukker (sammenlignet med almindelige cookies) og ingen fedt. Dermed stiger blodsukkeret heller ikke helt på samme måde, som når du spiser en almindelig cookie.
Som sagt, hvis man kan kalde cookies sunde, vil disse høre til i den kategori. Og er du glutenallergiker, vil disse chokoladecookies være helt oplagte at bage.
Opskrift på chokoladecookies med bønner
Opskriften på de lækre cookies er helt enkel med ganske få, gode ingredienser. Det tager simpelthen ingen tid at lave disse cookies, da alle ingredienserne kommes i en blender eller foodprocessor og røres sammen.
På blot 10 minutter kan du røre dejen, forme småkager, sætte dem på plade og ind i ovnen. Og vupti! Et kvarter eller tyve minutter efter kan du nyde en lun friskbagt chokoladecookie. Nemmere bliver det ikke. Hermed også et lille fif til, hvis du skulle få uventede gæster.
Får du lyst til at lave flere sunde snacks og “søde” sager, så find gerne inspiration i disse opskrifter:
Proteinkugler med kikærter og dadler
Saftig chokoladekage uden mel med sorte bønner (glutenfri)
Se alle opskrifter med bælgfrugter
Chokoladecookies med bønner
Ingredienser
- 1 ds kidneybønner, drænede og skyllede (240 g)
- 80 g peanutbutter
- 100 g sukker (eller sirup efter eget valg, fx ahornsirup)
- 5 g bagepulver
- 30 g kakaopulver
- 5 g hørfrømel
- 100 g mørk chokolade, grofthakket
- flagesalt
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 180 grader konventionel ovn.
- Rør hørfrøpulver sammen med ca. 10 ml vand og sæt det til hvile i ca. 10 minutter.
- Kom bønner, peanutbutter, sukker, bagepulver, kakaopulver og hørfrømelblandingen i en blender eller en foodprocessor. Blend indtil der formes en dej, men pas på med at overblende. Den må ikke blive alt for klistret.
- Rør ca. 80 g af den grofthakkede chokoladestykker i dejen – uden at blende. Gem resten til pynt.
- Form cookies og tryk dem let flade og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Top med de resterende chokoladestykker og drys med flagesalt.
- Bage chokoladecookies'ne i ca. 15-18 minutter og lad dem derefter køle af på en bagerist.