Disse kikærter bliver bagt sprøde i airfryeren, hvorefter de vendes i smeltet mørk chokolade og drysses med havsalt. Det er den lækreste sunde snack – fyldt med proteiner og fibre – som tager ingen tid at lave.
Sund snack
Crispy kikærter med chokolade er en sund snack, som du kan opbevare i køleskabet. Så er det lige til at hapse en snack i den sunde, når du trænger til en. Derudover er de virkelig hurtige at lave, og det kræver ikke en hel masse rumsteren i køkkenet.
De sprødristede kikærter vendes i chokolade tilsat chokolade proteinpulver og er en sund og velsmagende snack med flere ernæringsmæssige fordele. Kikærter er rige på kostfibre og protein, hvilket gør dem til en mættende snack, der støtter muskelopbygning og bidrager til en stabil energifrigivelse.
Kombinationen af protein og fibre hjælper med at regulere blodsukkerniveauet, hvilket betyder, at du undgår de hurtige blodsukkerstigninger, som ofte følger sukkerholdige snacks.
Chokolade-proteinpulver tilføjer ekstra protein, mens en lille mængde mørk chokolade bringer antioxidanter, der støtter immunforsvaret. Havsalt giver en perfekt smagskontrast og bidrager samtidig til elektrolytbalancen, især efter træning.
Opskrift på crispy kikærter med chokolade
I opskriften bruges kikærter fra dåse, hvilket gør det hele meget nemt. Da airfryere lige som ovne kan varme lidt forskelligt, kan der selvfølgelig også være forskel på, hvor langt tid kikærterne skal ristes i airfryeren. Kikærterne skal være sprøde og må ikke være bløde – så ved du, at de er færdige.
Brug gerne en god mørk chokolade med en høj kakaoprocent. Så får du en endnu sundere snack. Og vær samtidigt også opmærksom på ikke at bruge en proteinpulver med tilsat sukker.
Får du lyst til at lave flere sunde og lækre snack, så find også gerne inspiration i disse opskrifter:
Proteinkugler med kikærter og dadler
Tørrede æbleringe lavet af efterårets æblehøst
Crispy kikærter med chokolade
Ingredienser
- 240 g kikærter fra dåse (1 dåse)
- 100 g mørk chokolade
- 1 spsk chokolade proteinpulver
- flagesalt eller havsalt
Sådan gør du
- Dræn, skyl og tør kikærterne. Airfry dem i ca. 15-20 minutter ved 180 grader – eller indtil de er crispy (de må ikke være bløde).
- Smelt chokoladen i mikroovnen (eller i et vandbad) i intervaller af 20 sekunder ad gangen og rør mellem hver tur i mikroovnen.
- Vend de crispy kikærter sammen med proteinpulver i den smeltede chokolade og hæld derefter de chokoladeovertrukne kikærter over i en mindre bradepande beklædt med bagepapir. Drys med flagesalt og sæt på køl.
- Når chokoladen er helt stivnet, opbevares kikærterne i en lufttæt beholder på køl. Her kan de holde sig i en god uges tid.