Disse wraps laves på spinat, hestebønnemel, æg og mælk er både velsmagende, sunde og fulde af proteiner og fibre. Og så er de utroligt nemme at lave. Brug pandekagerne som madpakke eller som aftensmad med dit favoritfyld.
Madpandekager med spinat og hestebønnemel
Proteinrige spinatwraps er de lækreste madpandekager, som både er sunde og meget mættende. De er nemlig fyldt med proteiner og kostfibre – og dermed en hel masse næring. Det er ikke blot et tilbehør til mad men næringsrig mad i sig selv.
Pandekagerne røres sammen på ingen tid, hvorefter de bages på en pande på samme måde som almindelige pandekager. Derefter kan de spises med det samme, og de holder sig lune, hvis du pakker dem ind i et viskestykke, efterhånden som du bager dem.
Men spinatwraps kan også spises kolde eller genopvarmes kortvarigt i en airfryer, en ovn eller en mikroovn. Vi opbevarer pandekagerne med film over i køleskabet. Og bager vi dem som foodprep til madpakker til den kommende uge, har vi god, mættende mad til flere dage.
(OBS: Dette blogindlæg; Proteinrige spinatwraps, indeholder affiliatelinks – læs mere nederst på siden)
Hvad skal der i af fyld?
Du kan fylde lige, hvad du har lyst i de proteinrige spinatwraps. Det kunne fx være salat og kylling, hytteost, falafler, skinke, romescosauce eller tacokød. Lav dem gerne forskellige hver gang, så bliver det lidt mere spændende.
På billederne består fyldet af friske spinatblade, romescosauce, hytteost og hjemmelavede falafler. Det er en virkelig lækker kombi, kan jeg hilse og sige.

Opskrift på proteinrige spinatwraps
Det tager mindre end 5 minutter at lave dejen til disse wraps. Og har du ikke spinat i huset, kan du fx skifte det ud med grønkål eller lignende. På mælkesiden kan du enten bruge almindelig komælk eller plantemælk. Vær dog opmærksom på, at plantemælk godt kan være en anelse tykkere, og derfor er det muligt, at du skal tilsætte lidt mere mælk end der står i opskriften.
Får du lyst til at lave flere lækre ting med bælgfrugter, så find gerne inspiration i de mange andre opskrifter her på siden, fx:
Curry med Ingrid ærter og kartofler
Proteinkugler med kikærter og dadler
Se alle opskrifter med bælgfrugter

Hvad er hestebønnemel og hvor kan man købe det?
Hestebønnemel er mel lavet af formalede hestebønner (Vicia faba), der er en proteinrig bælgfrugt. Hestebønner kendes også som valske bønner og har været dyrket i Danmark og resten af Europa i århundreder. Det er en bæredygtig og ret alsidig råvare, der bruges både til madlavning og dyrefoder. Melet har en mild smag og en lys farve, der gør det velegnet til bagning, madlavning og som et proteinboost i forskellige retter.
Hestebønnemel er rigt på plantebaseret protein, kostfibre, vitaminer (især B-vitaminer) og mineraler som jern, magnesium og kalium. Det er særligt godt, hvis man ønsker at reducere kødforbruget, da det kan bidrage til at dække proteinbehovet. Eller hvis man træner meget og har brug for ekstra meget protein. Melet er desuden naturligt glutenfrit og kan bruges som erstatning for almindeligt hvedemel i glutenfri bagning. Det fungerer godt sammen med andre glutenfri meltyper og giver både smag og struktur.
Hestebønner dyrkes i stigende grad i Danmark og andre nordiske lande, hvor de trives i det kølige, fugtige klima. At vælge lokaltdyrket hestebønnemel reducerer transportens klimaaftryk og støtter samtidig lokale landmænd. Det er en måde at styrke dansk landbrug og fremme bæredygtighed i fødevareproduktionen.
Hestebønnemel kan købes i velassorterede supermarkeder eller på nettet, fx her hos Helsam:

OBS: Vær opmærksom på, at hestebønnemel i sjældne tilfælde for nogle få mennesker – typisk fra middelhavet eller Afrika – kan forårsage den arvelige sygdom favisme. Læs mere her.

Proteinrige spinatwraps
Equipment
- 1 Blender
- 1 pande
Ingredienser
- 2 store håndfulde friske spinatblade
- 1/2 fed hvidløg
- ca. 4-5 dl mælk
- 1 æg
- 200 g hestebønnemel
- 1 lille tsk salt
- 1/2 tsk natron
- planteolie til stegning
Sådan gør du
- Skyl spinaten og kom den i en blender sammen med hvidløg og ca. 4 dl mælk. Blend til en grøn drik.
- Hæld den grønne drik i en røreskål og pisk ægget i.
- Bland hestebønnemel, salt og natron sammen i en skål og pisk det derefter i den grønne drik, indtil dejen er glat og jævn med konsistens som almindelig pandekagedej. Tilsæt evn. mere mælk, hvis den er for tyk.
- Varm en pande med en anede olie på og bag tynde pandekager. Der bliver ca. 12-14 stykker alt efter størrelsen på panden.

Dette blogindlæg indeholder affiliatelinks, hvilket betyder, at jeg tjener en skilling, hvis du klikker dig videre og foretager et køb. Jeg linker kun til varer og produkter, som jeg enten selv bruger eller som jeg vil anbefale. Klikker du på et link og køber, så støtter du samtidigt mit arbejde med at udvikle opskrifter, som jeg kan lægge ud til dig og alle andre – ganske gratis og uden forstyrrende reklamer.