Disse græske fladbrød er superlækre og fluffy. Det er en perfekt kombination af det bløde og det sprøde. De er virkelig nemme at lave og passer godt ind i de fleste retter.
Fladbrød bagt på panden
De græske fladbrød er et stort hit herhjemme. Når først de står på bordet, er de væk i løbet af få minutter. De er helt uimodståelige, fordi de netop har den bløde og lækre tekstur, men stadig har en masse smag.
Fladbrødene kan steges i forskellige olier, så som hvidløgsolie, chiliolie, ramsløgsolie og så meget mere. Det giver en lille variation i brødene, så de kan tilpasses den ret, man ønsker at lave.
Den græske klassiker
Fladbrødene er en nem opskrift der lige spicer et måltid lidt op. De kan både bruges som en base til gyros, wraps eller sandwich, men de er også super lækre for sig selv. Her er det helt oplagt at lave en lækker tzatziki, hummus eller en anden dip efter egen preference.
Fladbrød fra supermarkedet er bare ikke det samme mere, når først man har bagt disse brød. Brødene er en klassiker i det græske køkken, og det er der god grund til. Dette er en opskrift der bliver bagt hyppigt herhjemme.
Opskrift på græske fladbrød
Det tager ikke ret lang tid hverken at lave dejen til fladbrødene eller at stege dem på panden. Det er et dejligt nemt projekt, fordi de netop bare skal steges på en pande.
Sæt noget god musik på eller omgiv dig med søde mennesker imens. Det er også altid godt med lidt hvidvin i glasset imens – nu den alligevel er åbnet for.
Har du mod på at lave din egen olie, eller mangler du bare lidt inspiration til, hvad man kan lave sammen med fladbrødene? Så find endelig inspiration i de mange opskrifter her på siden.
Se alle opskrifter på dressinger
Græske fladbrød
Ingredienser
- 320 g brødmel
- 240 g hvedemel
- 1 pakke tørgær
- 1 tsk sukker
- 1 lille tsk salt
- 3 dl lunken vand
- 0,75 dl olivenolie
- 2 spk græsk yoghurt
Sådan gør du
- Bland melet sammen i en skål og tilsæt sukker og pakken med tørgær. Brødmelet kan evt. erstattes med et andet mel med et højt proteinindhold. Bland det godt rundt og tilsæt til sidst salt.
- Hæld det lunkne vand i melblandingen og rør let rundt, uden at røre dejen helt sammen endnu.
- Tilsæt nu olivenolien og rør let rundt igen indtil blandingen er næsten samlet.
- Til sidst tilsættes den græske yoghurt og dejen røres helt sammen, til den er lækker og klistret. Den græske yoghurt kan også sagtens erstattes med en lignede neutral yoghurt, så som neutral skyr.
- Hæld 2-3 håndfulde mel ud på et bord og håndælt dejen til den er lækker og blød. Sørg for ikke at tilsætte for meget mel, da det kan gøre fladbrødene tørre. Så dejen skal stadig være lidt klistret, men overskuelig at arbejde med.
- Smør en stor skål med olie og lad dejen hæve her under et viskestykke i omkring 1 1/2-2 timer, eller til dejen er dobbelt størrelse.
- Når dejen er hævet færdig, hældes den ud på bordet og deles op til omkring 8-10 små bolde.
- Tryk nu de små bolde ud til fladbrød, ælt minimalt her for ikke at tage luften ud af dejen.
- Steg dem guldenbrune i olie på en pande. Du kan selv justere om du bruger normal olie, eller en med smag så som hvidløgsolie.