Hjemmelavede burgerboller skal der til, når man laver burgere hjemme – enten på grillen eller bare i køkkenet. Denne opskrift på burgerboller bruger vi hver gang – den er bare den bedste.
Byg selv burger med hjemmebagte boller
Disse hjemmebagte burgerboller smager fantastisk – de er bløde og saftige og lækre. Og så er de samtidigt utroligt nemme at bage.
Burgerbollen er det halve af oplevelsen ved en god burger, og det er bestemt ikke ligegyldigt, hvilken bolle man får til sin bøf kylling eller plantebøf. Vi kan godt lide en burgerbolle, som der er en lille smule gods i uden at være for tung. Den skal være svampet og blød, og så skal den være til at skære over med grillkniven, uden at hele burgeren falder fra hinanden.
Sådan er disse boller. Olien gør dem bløde og meget velegnede som burgerboller.
Bollerne er forholdsvis hurtige at bage, og du kan lave dem i lige præcis den størrelse, du ønsker – alt efter størrelsen på bøfferne, og hvor mange I er.
Opskrift på hjemmebagte burgerboller
Opskriften på burgerbollerne giver 10-14 boller alt efter hvor store, du ønsker bollerne. Når du har formet bollerne og dyppet dem i sesamfrø på oversiden, så tryk dem godt flade ned mod bradepanden. Du kan evt. lægge et stykke bagepapir over hele pladen med boller og sætte en anden bradepande ovenpå og trykke til.
Hvis ikke bollerne bliver trykket helt flade, vil de i stedet hæve op og blive små og runde med højde på. Og det er jo ikke meningen med burgerbrød. De skal helst være brede og til den flade side.
Hold derfor også godt øje med bollerne, når de efterhæver på bradepanden. I opskriften er hævetiden angivet til 15-30 minutter, men den kan variere efter, hvor varmt rummet er eller gæret hæveevne. Når du kan se, at bollerne er hævet, så sæt dem endelig i ovnen – så hæver de færdige derinde de første par minutter.
Savner du inspiration til flere madbrød, så tjek også gerne de mange andre opskrifter. Her er et lille udpluk:
Focaccia med rosmarin, tomater og havsalt
Hjemmebagte burgerbolle
Ingredienser
- 5 dl lunkent vand
- 25 g gær
- 1 spsk salt
- 2 spsk rørsukker
- 1 dl god rapsolie
- ca. 800-900 g hvedemel
- sesamfrø
Sådan gør du
- Hæld det lunkne vand i røreskålen og rør gæren ud i vandet – brug gerne en røremaskine.
- Tilsæt salt, sukker og olie og derefter hvedemelet og ælt godt. Sæt røremaskinen op på fuld styrke, inden al melet er i, så dejen bliver “pisket” godt sammen og danner gode glutenstrenge. Rør gerne i 5-6 minutter.
- Tilsæt det sidste af melet, indtil dejen ikke kan tage mere og begynder at slippe røreskålen.
- Lad dejen hæve i skålen med et klæde over i ca. 1 time.
- Vend dejen ud på et meldrysset bord og del dejen i to stykker.
- Tril hver dejstykke til en pølse og del hver pølse i enten 5, 6 eller 7 stykker – alt efter, hvilken størrelse burgerboller, du ønsker.
- Tril hver bolle og bank den flad og rund. Dyp den i sesamfrø, som du har hældt i en lille skål og læg bollen på en bageplade beklædt med bagepapir. Tryk sesamfrøene godt ned i bollen samtidig med, at du trykker bollen helt flad på bagepapiret. Fortsæt med resten af bollerne på samme måde.
- Lad bollerne efterhæve i 15-30 minutter.
- Bag burgerbollerne ved 220 grader varmluft i ca. 10-14 minutter.
- Lad dem køle let af på en bagerist inden servering.
2 comments
Du bruger 1 SPSK salt! Hvorfor så meget?
Mener du ikke 1 TESKEFULD salt? Det er det jeg kender fra lignende opskrifter.
Hej John
Så brødet smager af noget 🙂 Det er helt korrekt, hvad der står i opskriften. Mængden af salt skal gerne passe til mængden af mel og dermed, hvor stor en portion dej, du laver.
Mange hilsner Trine
PS/ Kan afsløre, at opskriften på burgerboller er en af de mest populære opskrifter på bloggen!
Comments are closed.