Hjemmelavede burgerboller skal der til, når man laver burgere hjemme – enten på grillen eller bare i køkkenet. Denne opskrift på burgerboller bruger vi hver gang – den er bare den bedste.
Byg selv burger med hjemmebagte burgerboller
Burgerbollen er det halve af oplevelsen ved en god burger, og det er bestemt ikke ligegyldigt, hvilken bolle man får til sin bøf. Vi kan godt lide en burgerbolle, som der er en lille smule gods i uden at være for tung. Den skal være svampet og blød, og så skal den være til at skære over med grillkniven uden, at hele burgeren falder fra hinanden.
Sådan er disse boller. Olien gør dem bløde og meget velegnede som burgerboller.
Bollerne er forholdsvis hurtige at bage, og du kan lave dem i lige præcis den størrelse, du ønsker – alt efter størrelsen på bøfferne og hvor mange I er.
Opskrift på hjemmebagte burgerboller (10 – 14 stk.)
- 5 dl lunken vand
- 25 g gær
- 1 spsk salt
- 2 spsk rørsukker
- 1 dl rapsolie
- ca. 800-900 g hvedemel
- sesamfrø
Hæld det lunkne vand i røreskålen og rør gæren ud i vandet. Jeg bruger en røremaskine.
Tilsæt salt, sukker og olie og derefter hvedemelet og ælt godt. Jeg sætter røremaskinen op på fuld styrke, inden al melet er i, så dejen bliver “pisket” godt sammen og danner gode glutenstrenge. Rør gerne i 5-6 minutter.
Så tilsætter jeg det sidste af melet, indtil dejen ikke kan tage mere og begynder at slippe røreskålen.
Lad dejen hæve i skålen med et klæde over i ca. 1 time.
Vend dejen ud på et meldrysset bord og del dejen i to stykker.
Tril hver dejstykke til en pølse og del hver pølse i enten 5, 6 eller 7 stykker – alt efter, hvilken størrelse boller, du ønsker.
Tril hver bolle og bank den flad og rund. Dyp den i sesamfrø, som du har hældt i en lille skål og læg bollen på en bageplade beklædt med bagepapir. Try sesamfrøene godt ned i bollen samtidig med, at du trykker bollen helt flad på bagepapiret. Fortsæt med resten af bollerne på samme måde.
Lad bollerne efterhæve i en lille halv times tid, og bag dem derefter ved 220 grader i ca. 10 – 14 minutter.
Lad bollerne afkøle på en bagerist og server dem friskbagte.
2 Kommentarer
John Alrum
7. marts 2021 at 13:11Du bruger 1 SPSK salt! Hvorfor så meget?
Mener du ikke 1 TESKEFULD salt? Det er det jeg kender fra lignende opskrifter.
Trine Ellegaard
7. marts 2021 at 13:37Hej John
Så brødet smager af noget 🙂 Det er helt korrekt, hvad der står i opskriften. Mængden af salt skal gerne passe til mængden af mel og dermed, hvor stor en portion dej, du laver.
Mange hilsner Trine
PS/ Kan afsløre, at opskriften på burgerboller er en af de mest populære opskrifter på bloggen!